Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
  • Offers

Search
or search all of Norway
The Scream by Edvard Munch
Munch in Oslo.
Photo: VisitOSLO/Icecube Media

På sporet af Munch

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med Oslo som udgangspunkt er der adskillige historiske steder at besøge for at få indblik i Edvard Munchs liv og arbejde.

Original engelsk tekst: Morten Andre Samdal

Ad

En dag i Munchs fodspor

Efter at have bearbejdet Skriget på Nasjonalgalleriet, set de enorme kunstsamlinger på Munch-museet i Tøyen samt besøgt hans hjemsted og atelier på Ekely, er det måske på tide at komme lidt ud af byen?

Munch var som bekendt en rastløs sjæl. Han fandt aldrig fred i byens larm, så han søgte ofte ud til de idylliske øer i Oslofjorden og fornemme herregårde på landet.

Munch pikene på broen
Munch pikene på broen .
Photo: Wikimedia Commons

Turbulent kærlighed

Cirka en times kørsel fra byens centrum ligger Åsgårdstrand, en skøn lille by mellem Horten og Tønsberg. Her er mange gallerier og håndværksbutikker.

Fra midten af 1880erne og fremefter tilbragte Munch mange somre her. En turbulent kærlighedsaffære kastede mange malerier af sig, heriblandt Melankoli, To mennesker, Stemmen, Separation samt et af hans mest kendte værker, Pigerne på broen.

Munch erhvervede selv et hus i området, og siden 1947 har det været museum og åbent for offentligheden. Der er guidede ture om sommeren, hvor du kan få et enestående indblik i Munchs liv på disse kanter.

På den anden side

Efter mange somre i Åsgårdstrand flyttede Munch til den anden side af Oslofjorden. Tager du den korte færgetur fra Horten til Moss kan du besøge Jeløya.

Her boede Munch på den majestætiske herregård Grimsrød fra 1913 til 1916. Han malede udsigten fra haven, landskaberne på den charmerende halvø, hundene, og glasværksarbejderne på vej hjem.

I dette smukke og ørige område kan man spadsere rundt i de omgivelser, der inspirerede Munch til nogle af hans signaturværker.

Oslo-regionen tilbyder også ...

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad