Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Grøn ferie i Lillehammer

7 miljøvenlige aktiviteter
Der er mange måder at udforske Lillehammer på – hvad enten det er fra ryggen af en hest eller en terrængående cykel.
Maihaugen, Lillehammer
Maihaugen, Lillehammer.
Photo: frkmags / Foap / visitnorway.com

  Den livlige by Lillehammer, som er indhyllet i høje fjelde og kulturlandskaber, er den ideelle destination, hvis du ønsker at rejse grønt.

  Og det er noget, Lars Giæver i den grad brænder for. Giæver har gjort en stor indsats for regionen for at skabe opmærksomhed omkring miljøet og bæredygtige principper.

  Han er formand i Lillehammer for det norske miljøparti De Grønne og er derudover initiativtager til Veggispreik – en Facebook-side, hvor over 20.000 nordmænd debatterer vegetarkost.

  Hvis du skal en tur til Lillehammer, bør du unde dig selv at se nærmere på Giævers anbefalinger til miljøvenlige aktiviteter i regionen.

 1. 1. Rejs tilbage i tiden på Maihaugen

  Kunne du tænke dig at prøve at rejse i tidsmaskine? Dette er nok det tætteste, du kommer på sådan en oplevelse. På Maihaugen i Lillehammer kan du tage på en nostalgisk tur tilbage i tiden. Maihaugen er et af Norges største frilandsmuseer, og her finder du over 200 bygninger helt tilbage fra det 11. århundrede frem til i dag.

  Maihaugen er et museum med fokus på miljøet, som i 2012 modtog Eco-Lighthouse-certifikatet.

 2. 2. Bo grønt på Stasjonen

  På Stasjonen i centrum kan du altid finde et værelse, der passer til netop dit budget. På dette hotel og vandrehjem kan du slappe af, mens du nyder de moderne faciliteter og den afslappende atmosfære.

  Stasjonen lægger vægt på bæredygtige principper og var et af de første hoteller/vandrehjem i verden, der blev certificeret som et 'HI-Q Hostel' med gode metoder og standarder.

 3. 3. Lillehammer set fra en hesteryg

  En tur på hesteryg er en fantastisk måde at opleve den landlige del af Lillehammer på. Her finder du alt lige fra imponerende fjelde til skovklædte bakker og pittoreske søer.

  Dalseter har tilbudt hestetur i fjeldene siden 1950 og arrangerer guidede ture for ryttere på alle niveauer.

 4. 4. En farverig vandretur i Bjørnsons have

  Aulestad ligger 18 kilometer fra Lillehammer. Her boede Bjørnstjerne Bjørnson, en berømt offentlig debattør og forfatter, som har vundet Nobelprisen. Ud over at opleve Bjørnsons hus kan du nyde den friske luft og søde duft af blomster i haven, der har haft indflydelse på mange af hans rejser i Europa. Aulestad arbejder hele tiden på at minimere sin miljøpåvirkning og modtog i 2012 det norske Eco-Lighthouse-certifikat.

 5. 5. En oplevelse for livet

  Har du brug for et adrenalinkick? Lej en terrængående cykel i Hafjell Bike Park, og oplev den horisontale hældning på 830 meter på nogle af de forskellige cykelspor, som er tilpasset både begyndere og mere erfarne ryttere.

  Ud over terrængående cykling arrangerer Hafjell Bike Park også mountainbikeoplevelser til dem, der gerne vil på tur i et mere roligt tempo. Tag den miljøvenlige gondol op til Mosetertoppen, og nyd de pittoreske omgivelser.

 6. 6. Grønne lækkerier

  På café Lykkelige Dager i centrum af Lillehammer kan du få alt lige fra salater og supper fra lokale, økologiske landbrug til rawfood-chokoladekage og økologisk kaffe.

  Og lykkelig er lige, hvad du er, når du har indtaget et måltid på denne hyggelige café.

 7. 7. Oplev Undsets hjem

  Tro det eller ej – Bjørnstjerne Bjørnson er ikke den eneste forfatter, der har vundet Nobelprisen og som kommer fra Lillehammer-regionen. I kort gåafstand fra centrum træder du ind i Sigrid Undsets verden. Her kan du opleve hendes tidligere hjem, Bjerkebæk.

  Indretningen i det lille træhus er den samme som tilbage i 1930'erne med masser af kulturgenstande og Undsets helt egen private bogsamling. Bjerkebæk er blevet hædret med certificeringer for sin miljøindsats.

Grøn rejse

Det kan du også opleve i
Lillehammer-regionen…

Klik på "Filtrer søgeresultaterne" nedenfor for at finde bæredygtige produkter, og vælg "Green Travel – Miljøcertificerede udbydere".

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen