Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Besseggen Besseggen
Credits
Besseggen.
Photo: Beitostølen Resort
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fjeldtoppe og nationalparker

I Jotunheimen midt i Norge ligger to bemærkelsesværdige vandredestinationer: Nasjonalparkriket og Valdres har begge nem adgang til klassiske ruter som for eksempel Besseggen.


Nasjonalparkriket

Området kendt som Nasjonalparkriket er et enormt fjeldområde med forbavsende store fjelde. Vidste du for eksempel, at Nordeuropas højeste punkt Galdhøpiggen (2.469 meter over havets overflade) findes her? Samler du på 2.000+ fjeldtoppe, kan du glæde dig til kunne udfordre over 200 af slagsen.

Dette område byder også på en ganske udfordrende vandretur over Besseggen - en smal bjergryg, hvorfra du kan beundre udsigten over en blå sø til den ene side og en grøn sø til den anden side.

Er du ikke til store højdeforskelle kan du vandre gennem nationalparkernes fladere dele. Der er ikke mindre end seks nationalparker i området - Dovrefjell, Rondane, Jotunheimen, Breheimen, Reinheimen og Dovre.

Dovrefjell Nationalpark er det eneste sted i Norge og et af få steder i verden hvor du kan se den mægtige arktiske moskusokse, såvel som rensdyr og skovhøns.

Valdres

Frisk luft, bjergtagende udsigter, fred og ro – samt et væld af vandreruter, hvoraf mange egner sig til hele familien. Det lokale turistkontor har udvalgt og anbefaler 30 familievenlige ture i det idylliske landskab i Valdres. Vandreturene varierer i længde og sværhedsgrad, men de er alle let tilgængelige og tydeligt afmærket.

En anden fordel ved Valdres er, at du får det perfekte udgangspunkt for vandreeventyr i Nationalparken Jotunheimen, herunder den klassiske vandretur til Besseggen.

Vandring i Valdres kan kombineres med andre udendørsaktiviteter såsom cykling, fiskeri, ridning og hundeslæde. Vi kan også varmt anbefale et besøg på de traditionelle sommerlandsteder, hvor du får mulighed for at smage de lokale delikatesser.

Valdres ligger midt i Syd-Norge og kan derfor nemt nås fra Oslo og lufthavnen i Gardermoen (ca. tre timer). Der afgår busser fra Bergen, Lillehammer, Gjøvik og Gol.


Video: Vandring over Besseggen


Vandretilbud i Nasjonalparkriket

Gjendebådene

Lad Gjendebådene bære dig ind i Jotunheimens vildmark og enestående sceneri.

Der er syv daglige afgange fra molen ved Gjendesheim til Memurubu og Gjendebu, og to afgange i modsat retning. Bådene sejler hele sommeren og er perfekte hvis du planlægger at vandre op til Besseggen eller andre af områdets vandrestier. Welcome on board!

Priseksempel: Fra NOK 140 pr person.

Gå over Besseggen og bo i Bessheim Fjellstue

Få et ægte norske vandreeventyr på Bessheim Fjellstue og Hytter. Der serveres hjemmelavet mad hver dag, og aftenen kan du nyde en lækker tre-retters middag - ofte lavet af fiske fra fjeldenes elve eller af rensdyrkød.

Overnatning er til rådighed i værelser, lejligheder eller på en campingplads. I hytten er der opredte senge, og de fleste enheder har eget bad og toilet.

Priseksempel: NOK 1.160 pr. nat i en hytte med to soveværelser, opholdsrum, badeværelse og køkken.

En weekend med det bedste fra Besseggen

Turen over Besseggen er en 6-8 timer lang vandring – så gem din energi til turen med denne all-inclusive weekendpakke (to overnatninger).

Indkvartering sker på Gjendesheim Fjellstue, som er smukt beliggende ved Gjende-søen. Færgen til Besseggen-ruten afgår lige uden for døren. Når du vender tilbage, vil du blive forkælet med hjemmelavet mad baseret på lokale delikatesser såsom rensdyr og ørred.

Pris: NOK 5.900 for to personer inklusive to overnatninger, kost, færgebilletter, en privat vandreguide til den første dag og leje af mountainbike til den anden dag.

Besseggen pakke med ophold på Nordre Ekre

Et uimodståelig tilbud, hvis du planlægger at vandre over Besseggen - inklsuiv ophold på Nordre Ekre hotel, middag, morgenmad, billetter til Gjendebådene der sejler dig til vandreturens startpunkt, madpakke og en vandflaske.

Husk på, at det tager mellem 5 og 7 timer at gennemføre vandreturen - det er en hård tur, men du bliver belønnet med forbløffende udsigter undervejs. Bagefter kan du nyde en tre-retters middag med god samvittighed. Transport til bådene og guide er ikke inkluderet i prisen.

Pris fra NOK 1.995 pr. person i et dobbeltværelse.


Vandretilbud i Valdres

Tag Valdresekspressen til Besseggen

Ekspresbussen Valdresekspressen er din bedste ven, hvis du er klar på Besseggen-udfordringen og ikke har bil. På kun ca. tre timer tager den dig fra Oslo til det smukke Valdres, en region der strækker sig fra de frodige, skovklædte dale i den sydlige del til de store fjeldtinder i Jotunheimen.

For at komme til Besseggen skal du tage bussen fra centrum af Oslo eller Oslo Lufthavn (Gardermoen) og stå af i Gjendesheim. Ankomsttidspunktet passer med Gjende-bådens afgang til Memurubu (Besseggen).

Gå over Besseggen og bo på Radisson Blu Beitostølen

Lad Radisson Blu Beitostølen tage sig af dig, hvis du planlægger at tage til Besseggen på din vandreferie.

Hotellet, som ligger blot 25 minutters kørsel i bil eller bus fra Besseggen-ruten, er et førsteklasses full-service hotel med 123 velindrettede værelser og et imponerende udvalg af fitnessfaciliteter – slap af i den 25 meter lange swimmingpool, eller forkæl dig selv med en tur i spa. Der er også restaurant, bar og natklub.

Pris fra NOK 1,850 pr. person med to overnatninger i dobbeltværelse, inklusive madpakke og morgenmad og middag i to dage.

Gå på Golsfjellet og bo på Storefjell Resort Hotel

Storefjell Resort Hotel, som ligger på Golsfjellet mellem Hallingsdal og Valdres, er et stort full service-hotel, men er meget mere end blot et sted, du kan hvile dig. De har 300 værelser, spa, sauna, fitnesslokale og flere fællesområder til sociale aktiviteter, herunder en restaurant, barer og en natklub.

Golsfjellet er det perfekte sted til en vandring med familien: Her kan du være sikker på at få en storslået udsigt i alle retninger, også selvom du ikke har planer om at kaste dig ud i udfordrende vandreture i råt terræn.

Priseksempel: NOK 645 pr. person pr. overnatning inklusive morgenmad, kort og anbefalinger til ture.

Vandring til Jotunheimen og ophold på Haugseter Fjellstue

Hvad enten du planlægger at indtage Jotunheimens højeste tinder eller ser frem til afslappende spadsereture langs marker med græssende kvæg, har du brug for en god base.

Den 140 år gamle Haugseter Fjellstue (1044 meter over havets overflade) er en traditionel norsk fjeldstue, som ligger på fjeldvejen Jotunheimvegen. Det er det perfekte sted at hvile fødderne efter dagens strabadser – og så emmer det af traditionel charme. Nyd en varm drik ved pejsen, eller prøv en af deres hjemmelavede retter.

Priseksempel: NOK 995 pr. person pr. overnatning for en lejlighed med badeværelse

Vandring til Besseggen og indkvartering på Thon Hotel Fagernes

Bo på Thon Hotel Fagernes, og få komplet komfort, hvis du planlægger at indtage Besseggen. Dette full service-hotel ligger i centrum af Fagernes, lige i hjertet af Valdres, og har 138 værelser, swimmingpool, spa og fitnessfaciliteter samt egen restaurant og bar.

Du kommer til Besseggen-ruten med bussen til Gjendesheim, som afgår lige uden for hotellet.

Priseksempel: NOK 1,250 pr. overnatning (dobbeltværelse).


Vandring i Nasjonalparkriket
The ferry to access the world famous Besseggen ridge hike leaves right outside the door. Accessible by car, Gjendesheim is an excellent base for… Read more
Gjendesheim Tourist Lodge
You can now book your boat ticket in advance! Walk Besseggen The Besseggen ridge is one of Norway's best-known mountain walk and attracts around… Read more
Take the ferry across Lake Gjende and walk Besseggen
The lodge is not a regular hotel and we offer rooms with made-up beds, shower and WC. We serve good home-cooked food every day for passers by, and a… Read more
Hike Besseggen and stay at Bessheim Fjellstue
Besseggen hike Package that includes a hiking map and tickets for the “Gjendebåten” boat trip that takes you to the starting point. Optional number of… Read more
Hike Besseggen and stay at Nordre Ekre Gardshotell
Vandring i Valdres
Valdresekspressen to Besseggen The Valdresekspress bus service have up to 3 daily departures from Oslo to Gjendesheim (Besseggen) during the summer… Read more
Valdresekspressen to Besseggen
Top 10 hikes on the beautiful Golsfjellet- between Valdres and Hallingdal Recommended hiking suggestions offering panoramic views over Jotunheimen,… Read more
Top 10 hikes on the beautiful Golsfjellet- between Valdres and Hallingdal
The Scandic Valdres is located right in the heart of Valdres. Fagernes offers a diverse range of activities where you can choose from spending quiet… Read more
Enjoy a stay close to spectacular peaks and beautiful natural surroundings.
The Besseggen Package Choose to stay in comfort at Beitostølen, located just 25 minutes by car from Besseggen. Kr 1850 - per person, staying for two… Read more
Besseggen Package
Click to activate
Select
  Click to activate

  Sådan kommer du hertil

  • Med bil

   Med bil

   Regionen ligger halvvejs mellem Oslo, Bergen og Trondheim. Den nemmeste måde at komme rundt i området på er med egen bil, eventuelt en udlejningsbil.

  • Med fly

   Med fly

   Du kan flyve til Oslo eller Bergen og fortsætte med bil eller bus til vandredestinationerne, hvoraf de fleste ligger omkring 200 kilometer fra Oslo.

  • Med tog

   Med tog

   Alternativt kan du tage toget mellem Oslo og Bergen på Bergensbanen, eller toget mellem Oslo og Trondheim på Dovrebanen, og stå af undervejs.  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages