Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Besseggen
Besseggen.
Photo: Beitostølen Resort
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fjeldtoppe og nationalparker

I Jotunheimen midt i Norge ligger to bemærkelsesværdige vandredestinationer: Nasjonalparkriket og Valdres har begge nem adgang til klassiske ruter som for eksempel Besseggen.

Vandring i Nasjonalparkriket

Området kendt som Nasjonalparkriket er et enormt fjeldområde med forbavsende store fjelde. Vidste du for eksempel, at Nordeuropas højeste punkt Galdhøpiggen (2.469 meter over havets overflade) findes her? Samler du på 2.000+ fjeldtoppe, kan du glæde dig til kunne udfordre over 200 af slagsen.

Dette område byder også på en ganske udfordrende vandretur over Besseggen - en smal bjergryg, hvorfra du kan beundre udsigten over en blå sø til den ene side og en grøn sø til den anden side.

Er du ikke til store højdeforskelle kan du vandre gennem nationalparkernes fladere dele. Der er ikke mindre end seks nationalparker i området - Dovrefjell, Rondane, Jotunheimen, Breheimen, Reinheimen og Dovre.

Nasjonalparkriket ligger mellem Oslo og Trondheim.

Vandretilbud i Nasjonalparkriket

Gjendebådene

Lad Gjendebådene bære dig ind i Jotunheimens vildmark og enestående sceneri.

Der er syv daglige afgange fra molen ved Gjendesheim til Memurubu og Gjendebu, og to afgange i modsat retning. Bådene sejler hele sommeren og er perfekte hvis du planlægger at vandre op til Besseggen eller andre af områdets vandrestier. Welcome on board!

Priseksempel: Fra NOK 160 pr person.

Gå over Besseggen og bo i Bessheim Fjellstue

Få et ægte norske vandreeventyr på Bessheim Fjellstue og Hytter. Der serveres hjemmelavet mad hver dag, og aftenen kan du nyde en lækker tre-retters middag - ofte lavet af fiske fra fjeldenes elve eller af rensdyrkød.

Overnatning er til rådighed i værelser, lejligheder eller på en campingplads. I hytten er der opredte senge, og de fleste enheder har eget bad og toilet.

Priseksempel: NOK 1.250 pr. nat i en hytte med to soveværelser, opholdsrum, badeværelse og køkken.

Gå over Besseggen og bo på Gjendesheim

Vandreturen over Besseggen er en 6-8 timer lang tur – så gem din energi ved at bo lige der, hvor turen starter.

Indkvartering sker på Gjendesheim Fjellstue, som er smukt beliggende ved Gjende-søen. Færgen til Besseggen-ruten afgår lige uden for døren. Når du vender tilbage, vil du blive forkælet med hjemmelavet mad baseret på lokale delikatesser såsom rensdyr og ørred.

Pris: NOK 755 pr. person inklusive overnatning, morgenmad, madpakke og middag.

Besseggen pakke med ophold på Nordre Ekre

Et uimodståelig tilbud, hvis du planlægger at vandre over Besseggen - inklsuiv ophold på Nordre Ekre hotel, middag, morgenmad, billetter til Gjendebådene der sejler dig til vandreturens startpunkt, madpakke og en vandflaske.

Husk på, at det tager mellem 5 og 7 timer at gennemføre vandreturen - det er en hård tur, men du bliver belønnet med forbløffende udsigter undervejs. Bagefter kan du nyde en tre-retters middag med god samvittighed. Transport til bådene og guide er ikke inkluderet i prisen.

Pris fra  NOK 1.935 pr. person i et dobbeltværelse.

Vandring i Valdres

Frisk luft, bjergtagende udsigter, fred og ro – samt et væld af vandreruter, hvoraf mange egner sig til hele familien. Det lokale turistkontor har udvalgt og anbefaler 30 familievenlige ture i det idylliske landskab i Valdres. Vandreturene varierer i længde og sværhedsgrad, men de er alle let tilgængelige og tydeligt afmærket.

En anden fordel ved Valdres er, at du får det perfekte udgangspunkt for vandreeventyr i Nationalparken Jotunheimen, herunder den klassiske vandretur til Besseggen.

Vandring i Valdres kan kombineres med andre udendørsaktiviteter såsom cykling, fiskeri, ridning og hundeslæde. Vi kan også varmt anbefale et besøg på de traditionelle sommerlandsteder, hvor du får mulighed for at smage de lokale delikatesser.

Valdres ligger midt i Syd-Norge og kan derfor nemt nås fra Oslo og lufthavnen i Gardermoen (ca. tre timer). Der afgår busser fra Bergen, Lillehammer, Gjøvik og Gol.

Vandretilbud i Valdres

Tag Valdresekspressen til Besseggen

Ekspresbussen Valdresekspressen er din bedste ven, hvis du er klar på Besseggen-udfordringen og ikke har bil. På kun ca. tre timer tager den dig fra Oslo til det smukke Valdres, en region der strækker sig fra de frodige, skovklædte dale i den sydlige del til de store fjeldtinder i Jotunheimen.

For at komme til Besseggen skal du tage bussen fra centrum af Oslo eller Oslo Lufthavn (Gardermoen) og stå af i Gjendesheim. Ankomsttidspunktet passer med Gjende-bådens afgang til Memurubu (Besseggen).

Gå over Besseggen og bo på Radisson Blu Beitostølen

Lad Radisson Blu Beitostølen tage sig af dig, hvis du planlægger at tage til Besseggen på din vandreferie.

Hotellet, som ligger blot 25 minutters kørsel i bil eller bus fra Besseggen-ruten, er et førsteklasses full-service hotel med 123 velindrettede værelser og et imponerende udvalg af fitnessfaciliteter – slap af i den 25 meter lange swimmingpool, eller forkæl dig selv med en tur i spa. Der er også restaurant, bar og natklub.

Priseksempel: NOK 1.850 pr. person med to overnatninger i dobbeltværelse, inklusive madpakke og morgenmad og middag i to dage.

Gå på Golsfjellet og bo på Storefjell Resort Hotel

Storefjell Resort Hotel, som ligger på Golsfjellet mellem Hallingsdal og Valdres, er et stort full service-hotel, men er meget mere end blot et sted, du kan hvile dig. De har 300 værelser, spa, sauna, fitnesslokale og flere fællesområder til sociale aktiviteter, herunder en restaurant, barer og en natklub.

Golsfjellet er det perfekte sted til en vandring med familien: Her kan du være sikker på at få en storslået udsigt i alle retninger, også selvom du ikke har planer om at kaste dig ud i udfordrende vandreture i råt terræn.

Priseksempel: NOK 645 pr. person pr. overnatning inklusive morgenmad, kort og anbefalinger til ture.

Vandring til Jotunheimen og ophold på Haugseter Fjellstue

Hvad enten du planlægger at indtage Jotunheimens højeste tinder eller ser frem til afslappende spadsereture langs marker med græssende kvæg, har du brug for en god base.

Den 140 år gamle Haugseter Fjellstue (1044 meter over havets overflade) er en traditionel norsk fjeldstue, som ligger på fjeldvejen Jotunheimvegen. Det er det perfekte sted at hvile fødderne efter dagens strabadser – og så emmer det af traditionel charme. Nyd en varm drik ved pejsen, eller prøv en af deres hjemmelavede retter.

Priseksempel: NOK 995 pr. person pr. overnatning for en lejlighed med badeværelse.

Jotunheimen på kortet

Se vandreturene på kortet herunder.

Vandring i Nasjonalparkriket
Situated in the very heart of Jotunheimen right at the waterfront of magnificient lake Gjende, Gjendesheim Lodge offers a wide variety of activities,… Read more
Gjendesheim Tourist Lodge
Throughout the summer, boat trips run from Gjende. The boats will carry you in to the wildness of Jotunheimen, surrounded by enchanting scenery. Book… Read more
Take the ferry across Lake Gjende and walk Besseggen
At Bessheim we offer accommodation in rooms, apartments and at our campsite. Read more
Hike Besseggen and stay at Bessheim Fjellstue
The package includes accommodation, a 3-course dinner, tickets for the “Gjendebåten” boat trip, tasty sandwich lunch and water bottle. Read more
Hike Besseggen and stay at Nordre Ekre Gardshotell
Vandring i Valdres
Valdresekspressen to Besseggen The Valdresekspress bus service have up to 3 daily departures from Oslo to Gjendesheim (Besseggen) during the summer… Read more
Valdresekspressen to Besseggen
The Besseggen Package Choose to stay in comfort at Beitostølen, located just 25 minutes by car from Besseggen. Kr 1850 - per person, staying… Read more
Besseggen Package
Top 10 hikes on the beautiful Golsfjellet- between Valdres and Hallingdal Recommended hiking suggestions offering panoramic views over Jotunheimen,… Read more
Top 10 hikes on the beautiful Golsfjellet- between Valdres and Hallingdal
Haugseter Mountain Lodge is uniquely situated along the Jotunheimvegen by the Vinstervatn lake. We are a modern mountain lodge with 8 apartments (44… Read more
Haugseter Mountain Lodge
Click to activate
Select
  Show Details
  Click to activate

  Sådan kommer du hertil

  Sikkerhed på fjeldet

  Vær forberedt på lidt af hvert

  Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

  Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen