Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hemsedal Man off-piste skiing in Hemsedal, Norway
Credits
Hemsedal.
Photo: Kalle Hägglund
Campaign
Partner

De skandinaviske alper

I den lille by Hemsedal bliver du budt velkommen af frodige fjelde og nogle af Norges bedste områder for skiløb og fluefiskeri.

Stabile sneforhold og rigeligt med pister og lifter har med tiden gjort Hemsedal til et af de bedste og mest populære skiområder i Norge, med en ideel beliggenhed i fjeldene midt mellem Oslo og Bergen.

Hovedområdet i Hemsedal har brede og velpræparerede nedfarter, adskillige terrænparker og dedikerede børneområder, mens Solheisen i nabodalen Grøndalen er et mindre skiområde. Disse to områder udgør tilsammen et varieret skiterræn for alle niveauer, mens der også bliver taget godt hånd om snowboardere i de mange terrænparker.

Hele området har glimrende off-piste og langrendsforhold, samt et stort udvalg af aktiviteter der ikke har med ski at gøre: hundeslæde, isklatring, snesko og kanekørsel.

Selvom Hemsedal for mange er en ren vinterdestination, er der ingen mangel på ting at foretage sig om sommeren. Hemsila-elven er fremragende for fluefiskeri, mens de grønne og varierede omgivelser er ideelt terræn for vandring, klatring, cykling og ridning.

Rjukandefossen er et af de mange imponerende vandfald i området, med et todelt fald på 18 meter igennem en snæver kløft. I Hemsedal ligger også Hydalen, et beskyttet landskab med en rig fauna, der opleves bedst på cykel eller til fods. Hvis du vil opleve et sandt sæterliv er Ulsåkstølen et besøg værd. Her går gamle traditioner og moderne metoder hånd i hånd og viser dig, hvordan livet på en bondegård har udviklet sig de seneste 100 år.

Selve byen i Hemsedal, også kaldt Sentrum, er et lille samfund med overnatningssteder, restauranter, caféer, barer og butikker – alt i alt et lille, men bekvemt, center for gæster fra nær og fjern. Efter en dag på pisterne eller løjperne kan du deltage i afterskiing eller danse på en af de hotte natklubber. Afterskiing på Stavkroa er blevet udråbt af Hotels.com som noget af det bedste i Europa – her er bordene udelukkende til at danse på.

Skarsnuten Hotel, Hemsedal
Skarsnuten
Hemsedal.com/Frank Tolpinrud
Hemsedal
Hemsedal
Kalle Hägglund
Hemsedal
Hemsedal
Morten Gulbrandsen/Hemsedal.com
Rjukandefossen, Hemsedal
Rjukandefoss
Hemsedal.com/Nils-Erik Bjørholt
Ad

Gå ikke glip af

Sommer i Hemsedal

Hydnefossen i Hemsedal

Sov godt

Uden mad og drikke

Sådan kommer du hertil

Med fly
  • Ankommer du med fly, er Oslo Lufthavn den nærmeste større lufthavn. Der er direkte busforbindelse til og fra Hemsedal fra lufthavnen, men den skal bestilles i forvejen.
Med bil eller bus
  • Hvis du kører i bil til Hemsedal fra Oslo skal du følge E18 mod Drammen og Sandvika, hvor du drejer fra og følger E16 mod Hønefoss for cirka 45 kilometer. I rundkørslen vælger du Rv7 i retning mod Gol. Efter Gol drejer du til højre ad Rv52 mod Hemsedal. Turen tager cirka 3 timer.
  • Der kører dagligt ekspresbusser mellem Oslo og Hemsedal. Aften-/natbussen afgår dagligt, hele året rundt, fra Oslo via Oslo Lufthavn og Hønefoss til Hemsedal.
Med tog
  • Fra Oslo eller Bergen kan du tage toget til Gol, og fortsætte derfra med lokal bus eller taxi.

Hemsedal tilbyder også ...

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad