VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Vandring på Geilo

Fjeldene i Hol Kommune og Geilo indbyder til flotte fjeldturer i smuk natur. Her er inspiration til nogle af de bedste turer som der er i området.

I Hol Kommune, hvor størsteparten af arealet er fjeld og vildmark, har der naturlig nok været et netværk af færdselsveje og stier fra gamle dage.. Et stor del af disse er mærket og skiltet.

På Turistinformasjonen kan man få mere information om fjeldvandring i Geilo-området. Tag med et gratis turkort, eller køb turkortet Geilo i målestokk 1:50 000.

Prestholtstien

Den nye trappelagte Prestholtstien har gjort det muligt for de aller fleste at komme op på toppen af Hallingskarvet. Hele turen er 6,5 kilometer.

Turen går fra Prestholt til Skarvsenden, ned Vesleskaret og tilbage til Prestholtseter. Trappestien er et imponerende stenarbejde udført i ægte nepalsk håndværkstradition. Arbejdet blev påbegyndt i sommeren 2011, og blev færdigt i sommeren 2014. Trappene gør det nemt at gå samtidig at  den beskytter den sårbare natur i nationalparken. 

Turen

Turen starter ved Prestholtseter. Følg grusvejen vestpå et par hundrer meter før man drejer til højre der hvor hvor sherpastien begynder. Man bliver overrasket over hvor nemt det er at gå opad stentrapperne. Flere steder langs stien har sherpaene lavet vandrender af store stenblokker så atbækkene som krydser stien kan løbe under uden at ødelægge stien.

Øverst i den stejle stenbrud mod Skarvsenden, 1705 meter over havet, er trappen så perfekt lavet i terrænget at man næsten ikke kan se den før man står på den.. Det er et imponerende arbejde, og skal opleves.

Ved Skarvsenden krydser man over en lille bræ i Prestholtskaret. Med gode fjeldstøvler er dette ikke noget problem. Nå man når til platauet af Prestholtskarvet, og følger den T-mærkede rute videre vestpå kommer man til varden på 1859 moh. Her finner man en postkasse og en bog hvor man kan skrive navn og dato.

Tag med kikkert, for udsigten fra toppunktet favner langt og vidt. Man ser Hardangerjøkulen i vest, Norges 6. største isbræ. Man ser Hardangervidda og riksveg 7 som snor sig langt vestover. Og på klare efterårsdage kan man se Gaustatoppen i syd. Det kan blæse friskt der oppe, så tag med lidt ekstra tøj i rygsækken.

Turkort kan fås på Turistinformationen og overnattingsstederne. Eller man kan købe turkortet Geilo i målestokk 1:50 000.

Efter turen kan man nyde en velsmagende rømmegrøt på Prestholtseter.