VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fiskeri på Geilo og i Hol Kommune

Sportsfiskeri er en vigtig del af norske friluftsliv. På Geilo kan man vælge og vrage mellem fiskemuligheder i floder og fjeldsøer.

Fiskekortområdene til Østre Hol Jeger og Fiskeforening

De allerfleste fiskesteder som foreningen disponerer over ligger indenfor Hallingskarvet nationalpark, fra Ynglesdalen til blandt andet Kyrkjedørsvatna. Der sættes regelmæssigt ørrede du, så bestandene jævnt over er gode og står i forhold til næringstilgangen. Kødkvaliteten er som regel ypperlig med flot rødfarve.

Fiskekort: Købes hos bl.a. Raggsteindalen TuristhytteStorestølen Fjellstugu,Myrland Turistsenter, Statoil Hol og Kiwi Hagafoss.

Flere opysninger: Under portalen til www.njff.no findes information om Østre Hol JFF.

Fiskekortområdet til Geilo Jeger- og Fiskerforening 

Området består bl.a. af Ustedalsvassdraget, som har sin passage centralt igennom Geilo, fra Kikut og vestpå til Grødalen finner man flere gode fiskesteder som for eksempel Store Hakkeset, ovenfor Hallingskarvet skisenter bør Halletjønn fremhæves, nord for Haugastøl ligger en række spændende alternativer og sidst, men ikke mindst: én times gange fra Tuva Turisthytte ligger Skjerja, der gennemsnitvægten for ørreder ligger på ca. èt kilo.

Fiskekort: Bl.a. div. sportsforretninger, Geilo Turistinformasjon, div. overnattingsbedrifter.

Få flere oplysninger: Under portalen til  www.njff.no finnes informasjon om GJFF.

Budalsvatnet

Stedet ligger idyllisk tæt på ved Budalsvegen med smuk udsigt til Hallingskarvet. God bestand med enkelte indslag ar store ørreder.

Fiskekort: Betales fra fiskekortkasse ved den østre parkering.

Sudndalsfjorden

Middel størrelse, ind imellem store stor fisk.Bemærk at dele af området er privat (se kort på fiskekortet).

Fiskekort: Myrland Turistsenter og Storestølen Fjellstugu.  

Skorpa Statsalmennig

I Sveingardsbotn, nord for Fv. 50, er der mulighed for at komme til højfjeldet Skorpa. Det er et stejlt og til tider vanskeligt terræng at gå i, men der er flere spændende fiskesteder hvor der er belvet sat fisk du de sidste par år.

Fiskekort: Fiskeri med stang.

Andre opplysninger: www.hol-fjellstyre.no

Bakkahellern og omegn

I et fantastisk flot højfjeldslandskab ligger Geiteryggvatna, Bakkahellertjørnane og Omnsvatnet. Specielt sistnævnte del af området erhelt sikkert et besøg værd. Ørredbestanden er variabel, men der findes stor fisk på disse fiskepladser.

Fiskekort: Geiterygghytta.

Innoset i Hovsfjorden og vestover

Via grusveje i Sør-Hovet eller «Ruud-brua» er der fremkommelig adgang til denne fossstrækning hvor der i perioder er spændende fiskeri  med mulighed for for at fange større ørreder, specielt i den nederste del mod Hovsfjorden.

Fiskekort: Birkelund Camping og Holestøl Apartment.

Holsfjorden

Selv om Holsfjorden ligger tæt på Fv. 50 gennem hele Holsbygda, kan det være lidt en udfordring at finde gode fiskepladser fra land, hvis man ikke er lokalkendt. Mulighederne for at leje en båd er heldigvis mange. Der ermange ørreder af god kvalitet fra 350 gram op til et kilo. Større fisk på tre-fire kilo er også forekommet. Der fanges flest fjeldørreder.

Fiskekort: Bl.a. Kiwi Hagafoss.

Holselva

Indløbet til Strandafjorden, med sin store bestand af ørreder som i perioder vandrer op fra fjorden, er blevet et begreb for mange fluefiskere. Strækningen har nogle strenge forvaltningsregler med særlige regler for fiskemetoder, udstyr, maksstørrelse på fisk, zoneinddeling osv. Læs fiskereglene grundigt!

Fiskekort: www.inatur.no

Få flere oplysninger: www.fiskeihemsedal.no 

Tuva Sameige

I området omkring Tuva Turisthytte er der mange muligheder for dem som ønsker et let tilgængeligt terræng samt relativt kort vej til fiskestederne, men alligevel med følelsen af at være inde på selve Hardangervidda. Bestanden af fisk er fra tett til balansert og god.

Fiskekort: Bl.a. Tuva Turisthytte

Lågen fra Øvre Svangtjørne og vestover til Ossjøen og Heinelvi

Fra Heinelvi inde på Hardangervidda løber fossen via Ossjøen, her fortsætter den igennem Seterdalen og videre til Dagali. Den stedsbundne ørreden i floden er som regel småfallen, men i perioder vandrer større fisk op fra de omkringliggende vande. Ossjøen har hvert år flotte fangster som bliver fanget med sportsfiskeredskaber.

Fiskekort: Joker Dagali HandelDagali Hotel og Åan Turisthytte.

Den nedre del af Skurdalsvatnet

Varieret bestand af ørret og fjeldørred. Hyggelige omgivelser godt beskyttet med nåleskov på alle sider

Fiskekort: Knuts Hyttegrend og Grøsland Camping.

Den nedre del af Holmevatn

Meget de de samme omgivelsene og fiskeforhold som ovenfor nævnte område.

Fiskekort: Lia Fjellhotell og Arne Lien.

Andre oplysninger: Send epost til: lia@fjellhotell.no 

Prisene for et døgnkort i ovenfornævnte områder ligger fra ca. kr 50-70, børn under 16 år fisker gratis.

Ved at downloade Hol Kommunes fremragende informationsfolder «Sportsfiske i Hol Kommune» kan man finde flere detaljer om de beskrevede steder samt omtale om yderligere fiskemuligheder som ikke er nævnt her.