VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Alpine skiing in Geilo
Visit Geilo - SKI WEEKEND 2018.
Photo: Paul Arthur Lockhart

Vintermagi i Geilo

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

 

Velkommen til bjergene

 

Velkommen til Geilo. Omgivet af næsten endeløs natur, i hjertet af det sydlige Norge og langs Bergensbanen, finder du den charmerende bjerglandsby Geilo.

 

Vinter uden ski

Har du fået nok af pisterne eller trives du bedste uden ski på benene? Geilo har en masse af andet sjov og spændende at tilbyde.

Prøv en Geilos kælkebakker, prøv fatbike, cykling på sne eller prøv at kør dit eget hundespan over gnistrende hvide vidder. Højdeparken er åben hver torsdag i vinter og vil du have motoraction kan du prøve at køre snøscooter eller køre på isbane med rallybiler.

Hvad med en tur på spark eller snesko? Begge deler kan lejes på Turistinformationen. Det arrangeres også sneskoturer med guide.

Når aftenen sænker sig over Geilo findes der ikke noget mer hyggeligt end at være med på en kanefart. Sid trygt under varme reinsdyrskin og nyd oplevelsen og udsigten. Vil du have enddnu mere hest kan du tage med på rideturer i vinterskoven.

Ridning og kanefart på Geilo

Klingende koklokker, snetunge træ og hestens taktfast rytme. Tag med på kanefat og ridning i stemningsfyldt vinterklædt skov.

Kanefart

På kørertøjet kan man genkende det bedre borgerskab! Kanefart er vinterfjeldets svar på limousinen. Vinterkulden holdes ude af reindyrskind. Hestene trækker jer rundt i Geilos snebelagte gader.

Hvad med at få et lift med kanen når i skal du og spise på restaurant, til hotelleet eller på andre oplevelser. Turen bliver intens og fuld af indtryk fra handelsgaden og lokale kulturskatte som suser forbi i behageligt tempo med koklokker som eneste musik på vejen.

Slædetur i vinterskov

Har I lyst til at få en intim og hyggelig oplevelse inden middagen? Forestil jer en trolsk vinterskov med snetunge grantræer. Eventyrkulisser og romantisk natur. Skovens stilhed i dyrenes rige. Stilheden bliver kun brudt af koklokkernes lystige klang og  lyden fra hestenes hove der knitre i sneen. Ægte slæde med meder.

En hest, en kusk og en annerledes oplevelse. Turen går på små skovstiger i vinterskoven.

Hesteridning

En fantastisk og udfordrende oplevelse for hele familein. Turene varer ca. En time og man rider hovedsagligt på islænderhester. De kommer nemt frem og er samtidig sikre for dem som kan føle sig lidt utrygge. Hvis man ønsker det kan man også ride på andre heste.

På Geilo er det to leverandører af oplevelser til hest:

Geilo Hestesenter
Tilbyder også kælkning, terapiridning, udleje af lokaler og hest og vogn.

Geilo Aktivitetssenter Stall Brusletto
Tilbyder også madlavning, snøscooterkøring, snørafting og skytning.

Spark på Geilo

Sparkstøl er en af de aller hyggeligste transportmuligheder på Geilo om vinteren. Geilo kan prale af at have en af verdens bedste spark-kører.

På Geilo er det oplagt at tage på en hyggelig tur på sparkstøl med dem du holder af.

Tag en tur på de sneklædte veje eller spark dig igennem skisporet i Geilo centrum. En tur igennem Geilos nye centrum om aftenen burde være obligatorisk. De farverige lys skinner magisk på amfiet midt i centrum.

Lej sparkstøl

På Geilo Turistinformation kan du leje sparkstøl. Både til børn og voksne.

Priser:

1/2 dag

kr 50
1 dag kr 100
1 uge kr 300

Bestil spark ved at ringe 0047 32 09 59 00, send e-post til post@geilo.no eller kom indenom Reiselivssenteret midt i Geilo centrum (Vesleslåttvegen 13, 3580 GEILO).

Spark VM arrangeres på Geilo hvert år i slutten af januar. Hele Geilo fyldes med glade sparkdeltagere som konkurrerer i uhøjtidelige klasser.

Kælkning på Geilo

Mange tror at kælkning mest er for børn, men i virkeligheden er det mindst lige så sjovt for voksne. På Geilo findes der lange og fede kælkeløjper.

Kælkning i Havsdalen

I Havsdalen finder man en af Norges længste kælkebakker. Kælkebakken er et afspæret område og man kan kælke i Fjellheisens åbningstid.

Det arrangeres også kælkekonkurrencer for grupper på forespørsel.

kælkekonkurrance hver lørdag i højsesong: 
Hver lørdag fra og med d.24. januar arrangerer der også akekonkurrance for alle, fra kl. 13.30-15.30. Kun 95 kr per person, og man kan være vinde flotte premier.

Aldersgrænse 10 år.

Mer om kælkning i Havsdalen

 

Kælkerracing i Dagali Fjellpark

I Dagali Fjellpark finder man Norges længste kælkeløjpe på næsten 2 kilometer. Løjpen anvendes kun til kælk og består af lange lige strækninger, hvor man virkelig fart på. Der er også hæftige udfordrende sving. Der er målt hastigheder på op til 70 kilometer i timen på, så det er kælkning for de sejeste. 

Man kælker på specieltbyggede kælke som kan trækkes op med liften. De er udstyret med rat og bremser, så man kan kælke så hurtigt  eller langsomt  som man vil. På grund af at farten kan blive meget høj er der en aldersgrænse på 12 år på kælkning i Dagali Fjellpark (10 år for børn sammen med voksne). Det er kun tilladt med en person per kælk.

Kjelkeracing er specielt populært for grupper som firmaturer, skoleklasser og polterabend.

Dagali Fjellpark arrangerer også natkøring med kælk og pandelampe i løbet af vintersesongen - en helt speciel oplevelse.  

Mer om kælkeracing i Dagali Fjellpark

Airboard i Dagali Fjellpark

Airboard er en styrbar luftmadras som kan anvendes på pisterne. Man ligger på maven med hovedet først og næsen er kun nogle få centimeter over sneen. Airboardet styres ved hjælp af kropsvægten og giverr en vanvittig fartsfølelse.

I Dagali Fjell park er liften godkendt til airboard, som er en populær aktivitet for grupper. Der arrangeres også specielle airboard-eftermiddage, hvor der bliver kørt airboard på alle pisterne i skianlægget.

Mer om airboard i Dagali Fjellpark

Kælkning for børn

Der er selvfølgelig mange muligheder for at kælke - også for de mindste. I Geilo centrum kan man låne kælk til børn imens i er på ferie og der er mange muligheder for å finde den perfekte kælkebakke i området.

Hundeslæde på Geilo

Kør med dit eget hundespan henover knitrende hvide vidder. Oplev farten og spændingen i pagt med naturen.

På Geilo får du en ægte hundeslædeoplevelse. Tag med erfarne guider på en tur I aldrig glemmer. Man kan vælge om man vil køre med sit eget hundespan eller sidde godt og varmt i slæden. Kør korte eller lange turer. Man kan også tage på flerdagstur og overnatte udendørs.

På Geilo er der to firmaer der tilbyder hundeslædekørsel:

Geilo Husky

Geilo Husky drives af de to søskende Mari og André Bjørnstad. De har arbejdet med hundeslæde hele livet og deler gerne du af deres erfaring til andre. André konkurrererofte i hundeslædekørsel, så her er lagt op til en helt speciel udendørs oplevelse.

Læs mere om Geilo Husky og bestil tur.

Geilo Dogsledding

Geilo Dogsledding drives af far og søn Kvittingen, Steinar og Lars. Lars er aktiv deltager i hundeslædeløb, og i 2014 fuldførte han 400 km i det kendte Femundsløbet. Geilo Dogsledding kan prale med erfaringer med hundeslædekørsel siden 1976.

Læs mer om Geilo Dogsledding og bestil tur.

Fatbike på Geilo

Snecykling på brede dæk er blevet meget populært i Norge. Superbrede dæk gør det muligt at cykle på sneen.

Fatbike – skal opleves

Snecykling på brede dæk er blevet meget populært i Norge. Har du ikke prøvet det endnu, så har du muligheden på Geilo. Super brede dæk giver en stor bæreflade og gør det muligt at cykle på sneen. 

En Fatbike opfører sig på samme måde som en almindelig cykel, men at cykle på sne er på sjovt og eventyrligt.

Fatbike tur med guide – her får man hele pakken

Fatbike-Geilo arrangerer ”mini ekspeditionsturer” med guide og alt udstyr inkluderet. Turene starte lige ved skicenteret. Der er både fastlagt turer i løbet af ugen og mulighed for turer ved forespørgsel. 395,- per person.

Fatbike udleje

5 cykler af typen Mammut F4 står til disposition denne vinteren.

Dagsleje: 450.- (i skiliftens pbningstid)
Aftenleje: 350.- (fra 16.00 til 9.30, lykt 100.- hvis ønskelig)
Døgn: 550.- (hentes på dagen og leveres før kl. 10 næste formiddag, eventuelt leje af lygter100.-) 

For mere information, tider og priser se www.fatbike-geilo.com

Kontakt os gerne for yderligere spørgsmål: (0047) 99349341 eller spørg efter Nina på skisenteret i Geilolia.

Geilo vinter for børn

Geilo er blevet kåret som et af de bedste skisteder for småbørnsfamilier i bogen Skiguide til Norge.

På Geilo er der fem områder med skilifte kun til børn. Der er dygtige instruktører som gerne vil lære børnene at stå på ski eller udvikle dem til at blive endnu bedre. Man kan vælge privattimer eller tilmelde sig på et hold samme nemd andre børn på samme aldre og som er på samme niveau.

Aktiviteter på hotellerne 

De største hoteller har legerum med masser af sjov for de mindste og der er billiardbord, spilautomater og bordtennis for de lidt ældre. Der er også swimming pool på hotellerne.

På Dr. Holms er der desuden en moderne bowlinghal med 6 bowlingbaner.

På Vestlia Resort er man i gang med at bygge både badeland og bowlinghal

Bardøla Høyfjellehotell har sin egen skøjtebane og en masse tilbud til de mindste.

Trollklubben

Trollklubben Børnehave i Geilolia Skisenter holder til i en hyggelig træhytte i børneskiområdet Trollklubben.

Fra jul til efter påske kan man bestille pasning i børnehaven til børnene enten timebaseret eller hele dagen Et ophold i Trollklubben Barnehage er populært og morsomt.

Det er et godt tilbud, hvis for eksempel børnene har behov for en afveksling fra skikøringen eller man selv ønsker at stå på ski et par timer alene.

Telefon til Trollklubben: 0047 46 42 92 38.  

Langedrag Naturpark

Langedrag Naturpark er et besøg værd når du er på Geilo. Naturparken ligger idyllisk med flot udsigt over både vand og fjeld, kun 45 min fra Geilo. På tunet kan stor og små opleve nærkontakt og kæle med dyrene. I naturparken kan du studere ulve, gaupe, polarræv, vildsvin og reinsdyr på nært hold.

Vi ønsker alle børn i alle aldre velkommen til en aktiv ferie på Geilo.

Sommer på Geilo

Geilo kan tilbyde både vandring og cykelturer, men har også andre spændende aktiviteter som rafting, downhill-cykling, brævandring og højdeparker

Vandring

Geilo er et godt udgangspunkt for vandring i fjeldet. Man kan selv vælge om man vil gå fra selv Geilo centrum, køre eller tag toget for at starte turen midt i fjellheimen. Tag en kort eftermiddagstur ved at tage stoleliften op til Nationalparkudsigten eller gå over Hardangervidda mod Vestlandet.

Den Norske Turistforening har et net  af afmærkede stier på kryss og tværs af fjeldet. Stiene følger hovedsageligt højdedragene, så man har en fantastisk udsigt hele vejen. Se interaktive kort på Ut.no

Fra Prestholtseter kan man gå af sherpatrappen op til Skarvsenden på Hallingskarvet, 1705 meter over havet. Trappen er lavet efter nepalske håndværkstraditioner for at passe ind i terrænget og gøre det nemmere at færdes i nationalparken. 

Som prikken over i`et på oplevelsen kan en guidet tur anbefales.Hardangervidda Fjellguiding tilbyder vandreturer med guide, med fokus på natur og geologi eller filosofi og historie.

Cykling

På Geilo du kan cykle i smukke bjerglandskab

Prøv downhill-cykling eller tag en rolig familietur. Geilo tilbyder mange cykelmuligheder. I Geilo Sommerpark kan man tage stoleliften op og cykler nedad på pisterne. Man kan vælge imellom avancerede singletracks eller noget nemmere grusvejer.  Der er også to nye downhill-løjper for børn

Løjpen Ustedalsfjorden Rundt går fra centrum og passer både til familieturer og træningsturer. Sving indenom Fekjo kulturmindepark eller tag en dukkert ved den fine sandstrand "Geilo Beach". 

Rallarvegen blev bygget som anlæggsvej for Bergensbanen og stod færdig i 1902. Den blev af Syklistenes Landsforening kåret til Norges flotteste cykelrute. Rallarvegen er 80 km lang og går fra Haugastøl til Finse, Hallingskeid, Myrdal og Flåm. Der går cykeltog daglig i sommersæsongen, hvis du har din egen cykel med , eller man kan leje cykler på Haugastøl, Finse eller Geilo.

Læs mer om Rallarvegen

Rafting og Foss-sport

Rafting er en oplevelse du aldrig vil glemme

Numedalslågen, en af Nord-Europas bedste raftingfloder, løber igennem Dagali lige ved Geilo. Floden kommer fra Hardangervidda nationalpark og i det friske vand kan man prøve udfordringer med rafting. Der er turer på alle niveauer, fra rolige familieturer til ekstremturer i de vildelste bølger. Man kan leje våddragt og alt nødvendig sikkerhedsudstyr.

Ønsker man endnu mere nærkontakt med vandmassene kan man prøveelvebrett, hvor man ligger på et styrofoambræt og manøvrerer ned af floden, eller duckies, en oppustelig kano med plads til to.

Dagali er også verdensberømt blandt fosskajakpadlere, og er et meget anvendt rejsemål for padlere fra hele Europa. I juli arrangeres Dagali River Festival med internationale konkurranser i rafting og kajakpadling.

Man kan leje kajak og instruktør hele sommeren. 

Ridning og hestevogn

A short ride from the center of the village you will experience unspoiled wilderness.

På Geilo er der to hestecentreGeilo Hestesenter og Geilo Aktivitetssenter. Vælg mellem alt lige fra timebaseret ridning for børn til ugesturer i fjeldet. Heste er rolige og trygge for både nybegyndere og erfarne ryttere. Atopleve Hardangervidda og fjeldområderne fra hesteryg er en oplevelse man aldrig glemmer.

Det er også muligt at prøve at køre hestvogn rundt i Geilo centrum.

Højdeparker, zip-line og klatring

Try beeing Tarzan. Challenges in the tree tops.

Geiloområdet har flere fede højdeparker at friste med. Geilo Høydepark ligger tæt på Geilo centrum og tilbyder en stor park med 31 elementer for ungdom og voksne, samt en mindre Trollpark for børn.

Der er åbent hver dag i sommerferien og skolernes efterårsferie, samt i weekender og efter aftale.

Hallingdal Feriepark i Ål finder man Høyt og Lavt klatrepark som har fire løjper med forskellige sværhedsgrader, fra enkel til vanskelig. Klatreparken er åben hver dag i sommersæsongen, fra april til oktober.

Dagali Fjellpark har klatrevæg og zip-line samt en forhindringsbane hvor man kan teste styrke og kondition mod venner og familie. Åbent for grupper.

Hos Dagaliopplevelser kan man prøve at rappellere ned fra en 40 meter høj fjeldvæg, hvilket svarer til 16 etager. Hvis du tør stole på at tovet holder, venter en stor oplevelse på fjeldvæggen. 

Alle deltagere får naturligvis grundig instruktion og nødvendigt sikkerhedsudstyr.

For børn

På Halling Gard i Hallingdal Feriepark, kan børnene opleve nærkontakt med spændende dyr

Hallingdal Feriepark tilbyder på et stort inde- og udendørs legeland, samtbesøg på bondegården. Her kan man møde alpaca, lege med kaniner, ride på pony eller køre traktor. Vestlia Resort har sit eget indendørs legeland og eventyrbad.

Mange af aktivitetsudbyderne har aktiviteter for børn. Prøv familierafting, trollparken i Geilolia (høyjepark for de mindste), ponyridning eller go-kart? På en varm sommerdag kan også en badetur til Geilo Beach anbefales. Ved Ustedalsfjorden, tæt på centrum, findes en fantastisk sandstrand.

Downhillparken i Geilolia har i år to nye løjper for børn fra 5 år og ønsker man at gå på fjeldtur er der masser af lette stier som passer til de mindste. En tur med stoleliften er også en spændende oplevelse.

Udflugter

Bjørneparken Bear Park is wort a visit on your trip to or from Geilo

Langedrag Naturpark ligger en times kørsel fra Geilo. Her kan man få nærkontakt med norske dyr som ulv, gaupe, elg, reinsdyr og fjældrev, samt hilse på husdyrene eller deltag i det daglige arbejdet i staldene.

Læs mer om Langedrag Naturpark

Lidt længere væk ligger Bjørneparken på Flå med sit Rovdyrsenter. I Bjørneparken kan man møde bjørne og andre norske dyr. I sommerferien kan man også opleve Klatremusen og de andre dyrene fra Hakkebakkeskoven på en udendørsscenen. Her møder man de kendte figurer i Halling-variant. Rosemalede kulisser, norsk dialekt og ikke mindst hallingdans gør dette til en morsom oplevelse for både store og små. Planlæg en tur til Bjørneparken enten på vej til eller fra Geilo.

Læs mer om Bjørneparken

Du kan nemt besøge de norske fjorde, når du er på Geilo. Det tager lidt over en time at køre over Hardangervidda til Eidfjord. På den vej, du er nødt til at tage en pause for at se Vøringsfossen, en af de mest beømte vandfald i Norge. Besøg Hardangervidda Naturcenter at se deres panorama film fra Hardangervidda Nationalpark.

Motor

Geilo offers an outdoor go-kart track in Dagali

På Dagali Flyplass ligger Dagaliopplevelsers motorsenter, med go-kart, bilslalom og mulighed for at prøve en gravemaskine. Det er også muligt for klubber at leje banen til kørsel med egne biler.

Go-kartbanen har åbent i skolernes ferier, ellers bør man bestille tid på forhånd. De andre motoraktiviteter skal bestilles.

Geilo vinter for børn

Geilo er blevet kåret som et af de bedste skisteder for småbørnsfamilier i bogen Skiguide til Norge.

På Geilo er der fem områder med skilifte kun til børn. Der er dygtige instruktører som gerne vil lære børnene at stå på ski eller udvikle dem til at blive endnu bedre. Man kan vælge privattimer eller tilmelde sig på et hold samme nemd andre børn på samme aldre og som er på samme niveau.

Aktiviteter på hotellerne 

De største hoteller har legerum med masser af sjov for de mindste og der er billiardbord, spilautomater og bordtennis for de lidt ældre. Der er også swimming pool på hotellerne.

På Dr. Holms er der desuden en moderne bowlinghal med 6 bowlingbaner.

På Vestlia Resort er man i gang med at bygge både badeland og bowlinghal

Bardøla Høyfjellehotell har sin egen skøjtebane og en masse tilbud til de mindste.

Trollklubben

Trollklubben Børnehave i Geilolia Skisenter holder til i en hyggelig træhytte i børneskiområdet Trollklubben.

Fra jul til efter påske kan man bestille pasning i børnehaven til børnene enten timebaseret eller hele dagen Et ophold i Trollklubben Barnehage er populært og morsomt.

Det er et godt tilbud, hvis for eksempel børnene har behov for en afveksling fra skikøringen eller man selv ønsker at stå på ski et par timer alene.

Telefon til Trollklubben: 0047 46 42 92 38.  

Langedrag Naturpark

Langedrag Naturpark er et besøg værd når du er på Geilo. Naturparken ligger idyllisk med flot udsigt over både vand og fjeld, kun 45 min fra Geilo. På tunet kan stor og små opleve nærkontakt og kæle med dyrene. I naturparken kan du studere ulve, gaupe, polarræv, vildsvin og reinsdyr på nært hold.

Vi ønsker alle børn i alle aldre velkommen til en aktiv ferie på Geilo.