Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Måtind, Andøy, Vesterålen Hiking in Vesterålen
Credits
Måtind, Andøy, Vesterålen.
Photo: Bjørn Eide/visitvesteralen.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vandring hele døgnet rundt

I Nord-Norge bliver det ikke mørkt om sommeren på grund af midnatssolen. Du kan opleve fjorde, fjelde, plateauer og et hav af øer i et nyt lys, hele døgnet rundt - regionen er en sand guldgrube af vandreruter.

Kyst- og fjordvandring

Kystlinjen i Nord-Norge er udfordrende, men det er et både sikkert og sjovt vandreområde. De mange markerede vandreruter viser dig vej til den nærmeste fjeldtop, hvor du kan nyde udsigten, hvad enten du befinder dig i en højde af 200 eller 1.200 meter. Garvede fjeldvandrere vil gå efter de højeste fjeldtinder og efter mange timers hård opstigning blive belønnet med udsigter over fjorde, øer, tinder og gletsjere, så langt øjet rækker. Men der er også en masse ruter med let og medium sværhedsgrad, så du kan vælge en vandretur, der passer til netop dig.

Dette er et beboet landskab med en lang historie og en interessant kulturkalender. I byer og landsbyer langs kysten finder du velsmagende lokal mad samt forskellige typer indkvartering, lige fra det rustikke og enkle til luksusudgaven.

Sæson

Juni-september.

Vandring langs Finnmark-kysten

Langs Finnmark-kysten finder du nogle af Nord-Norges flotteste trekkingruter. Terrænet er blødt og lyngdækket, og det kuperede landskab er ikke så udfordrende. Ikke desto mindre kan udsigten over havet, der strækker sig helt op til Nordkap, nemt slå benene væk under dig.

Tydeligt markerede vandreruter viser dig vej til interessante steder, afsidesliggende bygninger, forladte landsbyer og naturens vidundere, og du kan se rensdyr græsse på de sommergrønne marker. I fiskerlandsbyerne kan du sove trygt og godt og indtage sunde måltider på simple spisesteder. Husk at besøge de små museer og gallerier, så du kan lære om livet her på udkanten af Europa.

Et udfordrende terræn: den skandinaviske højderyg

Kjølen – selve rygraden af den skandinaviske halvø – er et fjerntliggende ubeboet område med over 1.000 meter høje tinder samt gletsjere, dale og en perlerække af sammenhængende søer. Terrænet egner sig kun til personer, der er vant til at vandre i ødemarken: Markeringerne langs ruterne er begrænsede, der er kun få fjeldhytter og stor afstand imellem dem, og vejret er uforudsigeligt.

Et par favoritter blandt vandringsfolket i dette område er Nordland-ruten, der går gennem det gletsjerfyldte Okstindan-område syd for den nordlige polarcirkel, og Nordkalottruta-ruten, der zigzagger hen over grænsen mellem Norge, Finland og Sverige.


Vandretilbud i Nord-Norge

Barsk tur langs Dronningeruten på Vesterålen

Dronningruta på Vesterålen er en glorværdig, 15 kilometer lang sti til det forladte fiskerleje Nyksund.

Ruten går mellem havet og fjeldene og anses for at være ret krævende. For alle i god fysisk form og som er vant til mediumhøjder er udsigten dog alle anstrengelserne værd.


Gamle stier ved Slettnes Fyrtårn

Slettnes Fyrtårn er verdens nordligste fastlandsfyrtårn, beliggende på Nordkyn-halvøen i det nordligste Norge.

Dette fjerne punkt på kortet er udgangspunktet for et 12 kilometer langt netværk af lette vandrestier langs Ishavet. Den første del går gennem tidligere beboede områder, hvor spor af huse, stengærder og endda en samisk jernalderlabyrint præger landskabet, alt godt markeret. Mod nord brydes Ishavets uendelighed kun af et skib hist og her.

Vandreturen frem og tilbage går langs søer med kolonier af vadefugle. Hvis turen udføres om natten, kan man se midnatssolen over Ishavet.


Kinnarodden - det nordligste punkt på det europæiske fastland

Kap Kinnarodden, det nordligste punkt på det europæiske fastland, er en solid udfordring for enhver erfaren vandrer i god form. Terrænet på den afmærkede og 46 kilometer lange vandretur (tur/retur) varierer fra relativt let til stenet og hård.

Det er nødvendigt at tilbringe en nat i et telt. Kontakt venligst turistinformationen i Mehamn eller Kjøllefjord for råd og vejrudsigt.


Arktisk lys i Lyngsalpene

Lyngsalpene er et betagende fjeldområde, hvor klipperne stiger direkte op fra fjorden, og hvor gletsjere, vandfald, dale, elve og søer aller kæmper om din opmærksomhed.

Oplev det hele på et fire eller fem dage langt ophold på Lyngen Havfiske & Tursenter, hvor der overnattes i en rorbu (traditionel fiskerhytte). Fire guidede vandreture til forskellige dele af Lyngsalpene er inkluderet. Prøv for eksempel turen til gletsjersøen Blåvatn, besøg på en gletsjer eller fjeldklatring. Om aftenen serveres lækre egnsretter, og du kan slappe af i saunaen eller i boblebadet.

Som ekstra bonus kan du opleve midnatssolen eller nordlyset - afhængig af, hvornår du tager af sted. Turen foregår 6.-12.august 2017 (midnatssol) eller 10.-16. september (nordlys).


Udvalgte vandreområder i Norge
Den 15 kilometer lange Dronningruta (Dronningens rute) er den mest kendte af en lang række vandreruter langs det åbne hav til stille dale, kystfjelde… Read more
Vandring på Vesterålen
De 1.800 meter høje Lyngsalper har mange forskellige vandremuligheder. Du kan for eksempel vandre langs kysten, på en gletsjer, til den højeste tinde… Read more
Vandring i Lyngenfjord og Lyngsalpene
Nordkyn, ligger lidt øst for Nordkap og er en halvø med en stejl, stenet kystlinje, men et overraskende nemt terræn. Hop i vandrestøvlerne, og tag ud… Read more
Vandring i Nordkyn og Kinnarodden
Udvalgte vandretilbud
You can get to Nyksund or Stø by local bus from Sortland, or by private car. By car, you need to take RV 820 from Sortland in the direction of Myre.… Read more
Dronningruta [The Queen's Route]
The Nordkyn peninsula offers 250 km of marked trails. The terrain is only moderately demanding, with soft, heather-clad ground and gently rolling… Read more
Slettnes lighthouse
Kap Kinnarodden, det nordligste punkt på det europæiske fastland, er en solid udfordring for enhver erfaren vandrer i god form. Read more
Kinnarodden - det nordligste punkt på det europæiske fastland
Click to activate
Select
    Click to activate


    Opdag mere

    Your Recently Viewed Pages