Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hammerfest Hammerfest Hammerfest
Hammerfest Hammerfest
Credits
Hammerfest.
Photo: Hammerfest Turist
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hammerfest: Verdens nordligste by

Oplev den arktiske vinter i denne mikrometropol på 70 grader nord. Her ved Barentshavet møder tradition fornyelse i Hammerfest – et aktivt lokalsamfund, masser af kultur og seværdig natur.

Hammerfest er en livlig og dynamisk by, hvor der både er genopførte bygninger fra Anden Verdenskrig og moderne arkitektur. Pomorhandlen med Rusland samt lange jagt- og fiskeritraditioner har efterladt sig tydelige spor, ligeså har afbrændingen af byen under Anden Verdenskrig. I dag har byen en veludviklet energi- og gasindustri.

Besøger du denne arktiske by kan du spadsere en tur på egen hånd i bymidten, besøge Gjenreisningsmuseet eller Galleri Syvstjerna, blive medlem af Isbjørneklubben eller deltage på en guidet byrundvisning.

Hammerfest
Hammerfest
Hammerfest Turist
Hammerfest
Hammerfest
Ziggy / Hammerfest Turist
Hammerfest
Hammerfest
Ziggi / Hammerfest Turist
Hammerfest
Hammerfest
Ziggi
Hammerfest
Hammerfest
Hammerfest Turist
Hammerfest
Hammerfest
Ziggi /Hammerfest Turist
Ad

Ind i isen

Hammerfest ligger lige ud mod Ishavet og har derfor altid været benyttet som et springbræt for barske søfarer, fiskere, jægere og polarforskere. På denne tur vil I lære mere om polarforskningens storhedstid, særligt Roald Amundsens ekspedition til Sydpolen.

I selskab med Hammerfests lokale helt, Adolf Henrik Lindstrøm, var Amundsen den første mand til at sætte fod på den geografiske sydpol. Lindstrøm, der blev født i Hammerfest i 1866, var ekspeditionens kok og blev berømt for sine forskellige talenter, sit gode humør – og for sin Biff á la Lindstrøm.

I får udleveret Arctic Expedition-beklædning og bliver transporteret til fjeldet Salen. Herfra vandrer gruppen mod toppen, hvor I kan plante det norske flag og tage billeder. Næste stop er Camp Framheim, et hyggeligt telt med bålplads, hvor der vil blive serveret Biff á la Lindstrøm, varme kager og I vil få fortalt historier om ekspeditionerne.

Pris: fra NOK 690 pr. person​


Gå ikke glip af


Overnatningsmuligheder


Nordlysprognose

 

Sådan kommer du hertil

Med fly:
  • Hammerfest lufthavn har forbindelse til Tromsø, Alta, Honningsvåg og mange andre lufthavne i Finnmark.

Reklame: Flyv med Widerøe til Hammerfest

Med båd:
  • Den smukkeste måde at komme til Hammerfest er nok med Hurtigruten, der anløber to gange dagligt. De fleste færger kan medtage biler.

Bestil din rejse med Hurtigruten

Med bil eller bus:
  • Det er let at køre til Hammerfest i bil. Hvis du kommer fra syd skal du følge hovedvej E6 gennem Alta og videre over fjeldplateauet Sennalandet. Når di kommer til krydset i Skaidi skal du dreje ind på Rv94 over Kvalsundbrua og fortsætte til Hammerfest.
  • Fra Nordkap er det endnu lettere – bare følg Rv94 hele vejen.
  • Der er daglige busforbindelser til Hammerfest fra Skaidi (1 time), Alta (2,5 time) og Honningsvåg (3,5 time).

Læs mere om hvordan du kommer til Norge


Hammerfest tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages