There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Hostelling International - døren til Norge
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Vy - det skal være let at rejse grønt
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Secret Atlas - den autentiske måde at udforske Svalbard
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Få øjeblikke efter at have vendt og drejet sig i vandet ligger fisken klar på din tallerken. I Nord-Norge er de totalt fangede af havets friske delikatesser.
Original engelsk tekst: Julie Nordby Egeland
Der er travlt hos Anitas lille fiskebod på Sakrisøy på Lofoten. Hendes søn, Carl Frederik, har lige hevet hundredvis af kroge med dagens fangst op af fjorden, og har skyndt sig tilbage for at fylde fiskedisken op med frisk helleflynder og sej. Så snart han er tilbage renser og forbereder Anita og hendes mand hurtigt fangsten.
"Tiden, fra fisken spræller i havet og til den ligger i vores disk, er utrolig kort," siger Anita, der ejer boden. "Vi er et lille familieforetagende, og meget ivrige efter udelukkende at have friske og lokalfangede fisk hver dag."
Om sommeren bugner køledisken af friskfangede fristelser fra havet.
Hjemmerøget laks, friske rejer, helleflynder og mågeæg er bare nogle af specialiteterne. For ikke at nævne de enorme sej, som Anita selv forvandler til fiskeburgere. "Vi sælger det, havet havde at byde på den givne dag. Det er såre simpelt," siger hun.
Hvis du synes, at den lokale sushibar disker op med frisk og rå fisk – så skulle du prøve at tage til det arktiske Norge. Det er ikke uden grund, at Ishavet og Norskehavet har leveret fisk til Europas kyster i tusindvis af år: Disse farvande er verdens fiskerigeste, for det er her, de varme og kolde havstrømme mødes. Lave havtemperaturer får fisk, muslinger og skaldyr til at vokse langsommere, hvilket gør kødet mere fast end hos fisk i andre farvande. Herudover er de lokale nordmænd fulde af respekt over deres lange historie inden for fiskeriet. De ved, hvad de gør. De har gjort det i mange generationer.
"Mine børn bliver den femte generation af fiskere," siger Anita. "Jeg synes, at det er vigtigt at værne om traditionerne og den lokale madkultur, og at dele den med de besøgende. Vi prøver i hvert fald vores bedste."
“Vi sælger det, havet havde at byde på den givne dag”
Anita's Sjømat
Denne velassorterede fiskebod på Sakrisøya byder på de fleste fiskedelikatesser fra Lofoten. Ved indgangen kan du også finde klipfisk og fint stablede tørfisk.
Finnmarksvidda
Fjeldvandene her er enhver lystfiskers drøm. Fang en ørred, grill den over åben ild og krydr den med vilde urter. Eller få en lokal beboer til at fange den til dig.
Kongekrabbesafari
Tag en båd ud på Ishavet, få den salte lugt i næsen og fang en kæmpe krabbe. Tilbage på land serveres krabaten med hvidløgsmayonnaise, nybagt brød og hvidvin.
Arctandria Sjømatrestaurant i Tromsø
Dette spisested kombinerer en god del tradition med en knivsspids fornyelse. Prøv det saltede og tørrede sælkød eller røget ørred.
Lofoten Tørrfiskmuseum
Tørfisk er Norges ældste eksportvare. På Lofoten Tørfiskmuseum i Å kan du følge torsken fra havet til middagsbordet i Italien.
Hungrer du efter noget større end muslinger eller rejer, kan du i det iskolde Barentshav ud for Kirkenes finde de gigantiske kongekrabber.
En båd tager dig med ud på det åbne hav, hvor du kan fange din egen krabbe – og aftensmad. Men pas på fingrene. En rød kongekrabbe kan måle over to meter fra klo til klo, og den kan let kappe en finger af. Det kan derfor være en idé at lade de erfarne dykkere og fiskere håndtere disse uhyrer for dig.
Så du kan bare læne dig tilbage og fornøjes over en lystfiskerhistorie eller to, mens krabben hentes op fra dybet. Så snart krabben når op til overfladen koges den lige for næsen af dig. Det er næsten nytteløst at sige det, men måltidet, der følger, er fra en anden verden – der venter et absolut festmåltid. Og du behøver ikke vente længe med rumlende mave.
"Faktisk koger vi ikke kongekrabben. Vi damper den, for at bibeholde smag og konsistens," forklarer Hans Hatle, der er kongekrabbekok. "Den damper i gryden i 8 minutter, og så er den klar til at blive spist. Så bliver det vist ikke meget friskere."
Havets konge er muligvis noget grim at kigge på, men indeni gemmer sig mørt og saftigt kød. "Når du har smagt friskdampet kongekrabbe er det ikke let at gå tilbage til almindelig krabbe," siger Hatle, inden han fortsætter: "Det hvide kød på benene og kløerne er især saftigt og sødt."
Krabbekokken og ejeren af Barents-Safari mener ikke, at man bør række ud efter krydderier, når krabben ligger klar til fortæring på tallerkenen. "Her er ikke brug for salt," siger han med et smil. "Kongekrabben er så friskfanget, at den stadig har meget af havets salthed i sig. Du ved, det hele er naturligt heroppe."
Anita's Sjømat
Denne velassorterede fiskebod på Sakrisøya byder på de fleste fiskedelikatesser fra Lofoten. Ved indgangen kan du også finde klipfisk og fint stablede tørfisk.
Finnmarksvidda
Fjeldvandene her er enhver lystfiskers drøm. Fang en ørred, grill den over åben ild og krydr den med vilde urter. Eller få en lokal beboer til at fange den til dig.
Kongekrabbesafari
Tag en båd ud på Ishavet, få den salte lugt i næsen og fang en kæmpe krabbe. Tilbage på land serveres krabaten med hvidløgsmayonnaise, nybagt brød og hvidvin.
Arctandria Sjømatrestaurant i Tromsø
Dette spisested kombinerer en god del tradition med en knivsspids fornyelse. Prøv det saltede og tørrede sælkød eller røget ørred.
Lofoten Tørrfiskmuseum
Tørfisk er Norges ældste eksportvare. På Lofoten Tørfiskmuseum i Å kan du følge torsken fra havet til middagsbordet i Italien.
Unge samiske kunstnere puster nyt liv i en af Europas ældste sangtraditioner. Gamle lyde møder moderne musikgenrer - og resultatet er en bølge af nye, internationalt anerkendte og prisvindende musikere.
Langt, langt hjemmefra fandt en amerikansk topproducer musik i den stille, arktiske nat under nordlyset. Dette er hans musik til Norge.
Arktiske eventyr venter på dig i Nord-Norge. Her kan du få et glimt af det arktiske nord om vinteren.
Hvordan smager det arktiske Norge? Her er en portion af regionens absolut smagfulde og varierede madkultur.
Nord for polarcirklen kan du spille golf midt om natten, med solen i øjnene. Hvis du da kan hulle dig vågen…
At padle i kajak i de nordnorske områder ved midnatstid er måske det tætteste man kommer på at bade i guld.
Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.
I Nord-Norge venter spektakulære oplevelser. Fra den flotte kystlinje og aktiviteter som fiskeri, vandring og klatring til nordlys og midnatssol.
Millioner af mennesker over hele verden spiser fisk, som er fanget langs Norges kyster. Men intet slår smagen og konsistensen af en fisk, der netop er trukket op af det kolde og klare vand.
Fiskeri er en vigtig del af den norske livsstil. Utallige søer og elve og en nærmest endeløs kystlinje sørger for, at der altid er gode muligheder for at fange en ordentlig kleppert.
Du er i Norge, og der er ingen grund til at være indendørs. Her er nogle forslag til hvad du kan lave, uanset om du er ved kysten, på fjeldet eller et sted midt i mellem.
Tilbage til toppen