Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Blomstølen, Haugesund
Blomstølen, Haugesund.
Photo: Espen Mills
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vandring og vikinger

I Haugesund befinder du dig altid i nærheden af et rekreativt område. Tag på vandring i et landskab, der leder tankerne hen på både Game of Thrones og Vikings.

Haugesund ligger halvvejs mellem Bergen og Stavanger på vestkysten og er af mange årsager et godt udgangspunkt for dit norske eventyr. Du er omgivet af fjorde, fjelde, heder og vandfald, bl.a. det 612 meter høje Langefossen. Udflugtsområderne er lettilgængelige, og populære attraktioner såsom Preikestolen og Trolltunga er inden for rækkevidde til en dagsudflugt.

Landskabet i Haugesund er blevet sammenlignet med scener, vi kender fra tv-serier som Game of Thrones og Vikings.

Og forbindelsen til vikinger er tættere, end man umiddelbart tror: Haugesund, der også er kendt for at være det sted, hvor Norge blev født, har en rig kulturarv fra vikingerne, som du kan udforske. Haugesund var vikingekongen Harald Hårfagers base, da han forenede Norge til ét kongerige.

Trods de historiske referencer er centrum af Haugesund i dag en ung by med masser af leben samt festivaler og begivenheder hele året rundt.

Vandretilbud i Haugesund

Tag på fjeldvandring til Himakånå, Nedstrands svar på Trolltunga

Højt over søen Lysevatnet troner klippefremspringet Himakånå, også kaldet “lille Trolltunga”. Turen derop er dog ikke nær så krævende – det tager kun en times tid at nå frem til den spektakulære klippeformation, der er lige til Instagram. Og selvom den hænger blot 357 meter over havet, er det et på alle måder imponerende syn, når du står på toppen med den fantastiske udsigt over søen, Nedstrandsfjorden og de lokale gårde omgivet af frodige skove.

Ruten går gennem græsgange i fjeldet, små skove og åbne marker, og den er egnet til deltagere i alle aldre. Man skal dog passe godt på børnene helt oppe på toppen.

Guidet dagstur til vandfaldet Langfoss

I Åkrafjorden finder du en af de mest undervurderede turistattraktioner i Norge: Det gigantiske vandfald Langfossen. CNN har en gang omtalt det som det smukkeste vandfald i verden, og du vil få svært ved at komme så tæt på så stort et vandfald andre steder i verden – alligevel kører alt for mange mennesker lige forbi det.

Den bedste oplevelse får du, hvis du selv går turen op. Den 600 meter opstigning vil få mælkesyren frem i dine lår og ben, men når du når toppen, vil det ikke længere være den stejle opstigning, der tager pusten fra dig, men derimod den bjergtagende udsigt.

Aakrafjord Adventures

Stimuler dine sanser med en tur gennem de smukke landskaber i Åkrafjorden. Hos Aakrafjord Adventures kan du booke skræddersyede ture og pakkeløsninger for grupper og enkeltpersoner til mindeværdige steder, sommetider i samarbejde med andre spændende lokale leverandører.

Deres mest populære tur er sejlturen til Langfoss-vandfaldet langs fjorden – den byder på intet mindre end en storslået udsigt over det 612 meter høje vandfald fra fjorden. En anden eventyrlig oplevelse er trakatorsafarien til fjeldgården Eikemo, hvor du med båd eller traktor kommer til gårdene på den side af fjorden, hvor der ikke er biler.

Gå over Etnefjella og bo på Blomstølen Fjellstue

Etnefjella er blevet kaldt for en af Norges glemte fjeldskatte. Med sit blide, varierede landskab, der spænder fra høje fjelde til grønne dale samt små søer og elve, er det et paradis for dig, der planlægger at tage på vandretur med hele familien.

Den moderne fjeldstue Blomstølen ligger i to-tre timers vandreafstand fra al civilisation, og her finder du en fantastisk fjeldatmosfære.

Kratere fra istiden

Tag på den korte, men udfordrende vandring til de gigantiske kratere fra gletsjere i Rullestadsjuvet på de stejle fjeldvægge. De runde grotter blev dannet under sidste istid og består af vand, is og sten. Med en diameter på adskillige meter er der tale om nogle af de største kratere i Nordeuropa.

Start vandringen i Rullestad, ved Skromme eller der, hvor postvejen krydser elven Dalelva i Rullestadjuvet-kløften. Følg den markerede sti til Jettegrytenuten, hvor du kan klatre ned til kraterne. Vandringen tager cirka to timer.

Find vej

Se din udvalgte vandretur i kortet herunder, og start planlægningen af dit næste vandreeventyr.

Vandring nær Haugesund
Kåra av CNN til ein av verdas 10 vakraste fossar! Langfoss har eit totalfall på 612 meter og er Noregs 5. høgaste foss. Kringkastingsgiganten CNN kåra… Read more
Langfoss
Opplevingar som vekkjer sansane! Åkrafjorden Oppleving har fast turprogram i sommarsesongen og turar og opplevingar for store og små grupper på… Read more
Åkrafjorden Oppleving
En times kjøring fra Haugesund finner du Etnefjellene hvor Haugesund Turistforening har flere hytter. Omårdet byr på variert, lettgått terreng med… Read more
Etnefjella
Høgdeskilnad: 300 - 370 moh. Estimert tid: 1 – 2 timar Turkart: Etne – Saudafjella 1:100 000 Startpunkt og parkering: På Rullestad, på… Read more
Jettegrytene på Rullestad
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Sådan kommer du hertil

  • Haugesund by bus hiking campaign

   Med bus

   Der er daglige ekspresbuser til Haugesund fra Oslo, Bergen, Stavanger og andre byer.

  • Haugesund by car Haugesund hiking campaign

   Med bil

   Følg E134 fra Oslo til Haugesund. Hvis du kommer fra Bergen eller Stavanger skal du køre ad E39.

  • Haugesund by plane hiking campaign

   Med fly

   Norwegian og SAS flyver dagligt mellem Oslo og Haugesund Lufthavn, cirka 20 minutter fra centrum. Widerøe flyver direkte til Haugesund fra København på halvanden time.

  Sikkerhed på fjeldet

  Vær forberedt på lidt af hvert

  Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

  Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen