Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Blomstølen, Haugesund Blomstølen, Haugesund
Credits
Blomstølen, Haugesund.
Photo: Espen Mills
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vandring og vikinger

I Haugesund befinder du dig altid i nærheden af et rekreativt område. Tag på vandring i et landskab, der leder tankerne hen på både Game of Thrones og Vikings.

Haugesund ligger halvvejs mellem Bergen og Stavanger på vestkysten og er af mange årsager et godt udgangspunkt for dit norske eventyr. Du er omgivet af fjorde, fjelde, heder og vandfald, bl.a. det 612 meter høje Langefossen. Udflugtsområderne er lettilgængelige, og populære attraktioner såsom Preikestolen og Trolltunga er inden for rækkevidde til en dagsudflugt.

Landskabet i Haugesund er blevet sammenlignet med scener, vi kender fra tv-serier som Game of Thrones og Vikings. Og forbindelsen til vikinger er tættere, end man umiddelbart tror: Haugesund, der også er kendt for at være det sted, hvor Norge blev født, har en rig kulturarv fra vikingerne, som du kan udforske. Haugesund var vikingekongen Harald Hårfagers base, da han forenede Norge til ét kongerige.

Trods de historiske referencer er centrum af Haugesund i dag en ung by med masser af leben samt festivaler og begivenheder hele året rundt.

Haugesund top ten 2016

Top 10 i Haugesund


Vandretilbud i Haugesund

Guidet dagstur til vandfaldet Langfoss

I Åkrafjorden finder du en af de mest undervurderede turistattraktioner i Norge: Det gigantiske vandfald Langfossen. CNN har en gang omtalt det som det smukkeste vandfald i verden, og du vil få svært ved at komme så tæt på så stort et vandfald andre steder i verden – alligevel kører alt for mange mennesker lige forbi det.

Den bedste oplevelse får du, hvis du selv går turen op. Den 600 meter opstigning vil få mælkesyren frem i dine lår og ben, men når du når toppen, vil det ikke længere være den stejle opstigning, der tager pusten fra dig, men derimod den bjergtagende udsigt.


Aakrafjord Adventures

Stimuler dine sanser med en tur gennem de smukke landskaber i Åkrafjorden. Hos Aakrafjord Adventures kan du booke skræddersyede ture og pakkeløsninger for grupper og enkeltpersoner til mindeværdige steder, sommetider i samarbejde med andre spændende lokale leverandører.

Deres mest populære tur er sejlturen til Langfoss-vandfaldet langs fjorden – den byder på intet mindre end en storslået udsigt over det 612 meter høje vandfald fra fjorden. En anden eventyrlig oplevelse er trakatorsafarien til fjeldgården Eikemo, hvor du med båd eller traktor kommer til gårdene på den side af fjorden, hvor der ikke er biler.


Gå over Etnefjella og bo på Blomstølen Fjellstue

Etnefjella er blevet kaldt for en af Norges glemte fjeldskatte. Med sit blide, varierede landskab, der spænder fra høje fjelde til grønne dale samt små søer og elve, er det et paradis for dig, der planlægger at tage på vandretur med hele familien.

Den moderne fjeldstue Blomstølen ligger i to-tre timers vandreafstand fra al civilisation, og her finder du en fantastisk fjeldatmosfære.


Kratere fra istiden

Tag på den korte, men udfordrende vandring til de gigantiske kratere fra gletsjere i Rullestadsjuvet på de stejle fjeldvægge. De runde grotter blev dannet under sidste istid og består af vand, is og sten. Med en diameter på adskillige meter er der tale om nogle af de største kratere i Nordeuropa.

Start vandringen i Rullestad, ved Skromme eller der, hvor postvejen krydser elven Dalelva i Rullestadjuvet-kløften. Følg den markerede sti til Jettegrytenuten, hvor du kan klatre ned til kraterne. Vandringen tager cirka to timer.


Find vej

Se din udvalgte vandretur i kortet herunder, og start planlægningen af dit næste vandreeventyr.

Vandring nær Haugesund
Nominated by CNN as one of the worlds 10 most beautiful waterfalls! Lagfoss has a drop of 612 meters and is Norways fifth highest waterfall. Quoted… Read more
Langfoss Waterfall
Awaken the senses with a visit to Åkrafjorden! Aakrafjord Adventures provides fixed tours for individuals and tailor made tours for groups to… Read more
Aakrafjord Adventures
An hour's drive from Haugesund brings you to the Etnefjellet MountainswhereHaugesundTuristforeninghasseveralcabins. The area consists of varied,… Read more
Etnefjella
Altitude difference: 300–370 metres Estimated time: 1–2 hours Walking map: Etne – Saudafjella 1:100 000 Starting point and parking:… Read more
The Potholes at Rullestad
Click to activate
Select
  Click to activate

  Sådan kommer du hertil

  • Med fly

   Med fly

   Norwegian og SAS flyver dagligt mellem Oslo og Haugesund Lufthavn, cirka 20 minutter fra centrum. Widerøe flyver direkte til Haugesund fra København på halvanden time.

  • Med bil

   Med bil

   Følg E134 fra Oslo til Haugesund. Hvis du kommer fra Bergen eller Stavanger skal du køre ad E39.

  • Med bus

   Med bus

   Der er daglige ekspresbuser til Haugesund fra Oslo, Bergen, Stavanger og andre byer.


  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages