Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Stavanger
Stavanger.
Photo: CH/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Disse steder driver Norges oliehovedstad fremad

Den internationalt anerkendte DJ Charlotte Thorstvedt guider dig gennem sin fødeby Stavanger.

Stavanger-fødte Charlotte Thorstvedt er en norsk DJ og booking manager for undergrund house og techno på det respekterede spillested The Villa i Oslo. Hun har via sine skelsættende bookings været med til at forme dette spillested, der af Dj mag, Pulse Radio, Resident Advisor og The Guardian alle lister The Villa som en af verdens førende klubber.

Thorstvedt er uddannet antropolog, og har været studievært på MTV i en årrække. Hendes mange sideprojekter inkluderer blandt andet smykkedesign – og at lave lister som disse om de ikke-så-iøjnefaldende muligheder på en lang weekend i Stavanger.

Charlotte Thorstvedt
Foto: Linnea Syversen

Bøker og Børst

Hyggelig café med masser af farver og en charmerende baggård. Jeg kunne sidde der i timevis og spille backgammon med vennerne – her flyver tiden bare af sted. Den ligger på en af de mest coole gader jeg kender: ”Fargegata”. Eller farveladegade, løst oversat. Bygningsfacaderne er malet i hver sin pastelfarve. Farverne er udvalgt af den lokale kunstner Craig Flanagan, som jeg har været en stor fan af siden min barndom.

Adresse: Øvre Holmegate 32, 4006 Stavanger

Egget

Hvis du er madelsker, er dette stedet. Lille, rustik og fuld af oplevelser. Menuen skifter med sæsonerne og kokkens nysgerrighed, så man ved aldrig hvad man får, bortset fra at det altid er lokalt, friskt og absolut velsmagende.

Adresse: Steinkargata 23, 4006 Stavanger

Øst

Et fabelagtigt sted at drikke sin øl. Det er for feinschmeckere, tæt på Tou Scene, med et stort udvalg. Her kan du prøve nye slags øl du ikke finder andre steder, både lokale og udenlandske.

Adresse: Kvitsøygata 25, 4014 Stavanger

Renaa Matbaren

Renaa Atriet er den eneste restaurant i Stavanger med en Michelinstjerne. Den er opnået for nyligt og i den grad fortjent. Stedet huser både Michelinrestauranten og det mere nedtonede og billigere alternativ Renaa Matbaren. Her får dine smagsløg altid en speciel oplevelse. Inde i restauranten kan du se en af Anthony Gormleys ”Rusty Men” skulpturer, som du kan finde i hele byen på særlige steder.

Adresse: Breitorget 6, 4006 Stavanger

Cementen

Dette er et klassisk sted at sidde og chille med venner og høre noget godt musik, mens man nyder en kold øl.

Adresse: Strandkaien 24, 4005 Stavanger

Hanekam

Et andet af de nye hippe steder i Stavangers farvegader. Det er både en café og en bar, og de serverer også lidt mad hvis maven knurrer. Her kan du deltage i quizzer og se live musik.

Adresse: Øvre Holmegate 26, 4006 Stavanger

Checkpoint Charlie

Jeg må selvfølgelig nævne det sted, hvor jeg fik debut som DJ som 17-årig. Det er et godt sted hvis du kan lide indie og rock.

Adresse: Nedre Strandgate 5, 4005 Stavanger

Flor & Fjære

Hvis du vil lidt ud af byen, findes der en tropisk oase ikke så langt væk. Bare hop om bord båden og sejl ud til dette lille øparadis med grønne haver fulde af palmetræer. Her er også en god restaurant.

Adresse: Skagenkaien 35-37, 4006 Stavanger

Reed Galleries

Hvis du er kunstinteresseret er jeg sikker på at du vil opdage, at Stavanger bugner af spændende street art på nærmest hvert et gadehjørne, og det er for det meste takket være én mand – Martyn Reed. Han forvandlede Stavanger til et street art hot spot, da han startede Nu Art festivalen i 2001. Der er også mange værker af Roa, Herakut, Bordalo, Dot dot dot, Dolk og mange andre i hele byen. Martyn har sit eget galleri inde i bymidten, hvis du gerne vil have te af hans værker op at hænge på væggen derhjemme.

Adresse: Salvågergata 10, 4006 Stavanger

Nola

Når det handler om shopping er jeg mest til de små specialbutikker, og her har Nola i Kirkegata et stort udvalg af skandinaviske mærker som Ganni, Wood Wood, Hay og Samsøe & Samsøe.

Adresse: Kirkegata 25, 4006 Stavanger

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad