Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Grøn ferie i Stavanger

Miljøvenlige aktiviteter i Stavanger-regionen
Det kræver ikke nødvendigvis det store at rejse 'grønt', især ikke hvis du rejser til Stavanger-regionen. Lad bloggeren Frida Ottesen introducere dig for nogle af regionens miljøvenlige aktiviteter.
Portrait of Frida Ottesen
Frida Ottesen.
Photo: Joakim Kleven

  Helt tilbage i 2013 var Frida Ottesen en af tre norske modebloggere, der deltog i ”Sweatshop”, en serie af internetartikler om arbejdsforholdene blandt arbejdere i Cambodia. Frida tilbragte en måned i en sweatshop i Phnom Penh, hvor hun ikke alene så, men også oplevede de hårde forhold for beklædningsarbejdere.

  Efter sit ophold i Cambodia gjorde Frida en stor indsats for at øge synligheden omkring ulemperne ved tekstilindustrien. I dag arbejder hun for den ikke-statslige organisation "The Future in Our Hands", hvor hun deltager i projektet "A sustainable everyday life in a sustainable world".

  På sin grønne blog skriver Frida om miljøvenlig mad, kosmetik og beklædning. Hendes mål er at inspirere andre mennesker til at leve et mere bæredygtigt og etisk liv.

  Nedenfor kan du læse Fridas anbefalinger til miljøvenlige ting, du kan se og lave i Stavanger-regionen.

 • Stavangers botaniske have – et kulørt refugium

  Stavangers botaniske have ligger en kort bustur fra centrum. Besøg urtehaven eller grøntsagshaven, eller hyg dig med en picnic eller gåtur i de fredfyldte omgivelser.

 • En tur på hesteryg

  Der er intet som at ride gennem et billedskønt landskab. Tryggvi Islandshestgård ligger i Sandnes. Stedet huser omkring 35 islandske heste og tilbyder guidede ture til hestefans på alle niveauer.

 • Bo grønt på Clarion Hotel Stavanger

  Clarion Hotel Stavanger har komfortable værelser og et stilfuldt afslapningscenter, samt en imponerende morgenmadsbuffet bestående af et stort udvalg af økologiske godter. Hotellet lægger vægt på bæredygtighed og har opnået flere certificeringer for sin miljøindsats.

 • Find din helt egen bølge

  Kom væk fra det hektiske storbyliv, og kast dig ud i havets bølger. I Jæren finder du nogle af Norges mest populære surfing-områder langs strandene, med alt lige fra nemme, rolige begynderstrande til mere udfordrende bølger ud for kampesten og klipper.

 • Kajakeventyr

  Se seværdighederne i Lysefjord fra et helt andet perspektiv. Tag på guidet tur, eller lej en kajak, og udforsk fjorden i dit eget tempo.

 • Fermenterede lækkerier

  På produktionsanlægget Fermenten i Sandnes kan du købe alt lige fra fermenterede grøntsager og kombucha (fermenteret te) til kaffe, øl, yoghurt og ost. Find din egen favorit.

 • Sustainable destination

  Når du besøger et bæredygtigt rejsemål, er du samtidig med til at bevare og støtte stedets kulturhistorie, lokalsamfund, traditioner, natur og miljø. Undervejs vil dine værter servere mad, der er dyrket lokalt, høstet lokalt, og tilberedt lokalt.

  I de nordiske lande er det udelukkende Norge, der har en omfattende og landsdækkende certificeringsordning for bæredygtige rejsemål. Ordningen er et værktøj, der støtter den bæredygtige udvikling på en række rejsemål når det handler om miljø, lokalsamfund, kulturarv og økonomi.

  En certificering betyder ikke, at rejsemålet er 100 procent bæredygtigt lige nu, men at de har sat en langvarig proces i gang. Destinationerne evalueres hvert tredje år.

  Show More Show Less

Grøn rejse

Stavanger tilbyder også …

Klik på "Filtrer søgeresultaterne" nedenfor, og vælg "Rejs grønt – øko-certificerede leverandører".

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen