Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Haugesund Haugesund
Haugesund.
Photo: Scott Sporleder / FjordNorway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges fødested

Haugesund er et perfekt rejsemål for nysgerrige danskere, der vil opleve den norske vestkyst. Det tager blot én time at flyve fra København til Haugesund med Widerøe. Her er nogle forslag til, hvordan du kan få en lang weekend til at gå i Haugesund og omegn.


Lette dagsture fra Haugesund

Skudeneshavn

Skudeneshavn er en idyllisk gammel kystby, beliggende på sydspidsen af Karmøy ikke langt fra Haugesund. Med sine smalle gader og stræder, småbådshavn og hvide træhuse er det let at lade sig charmere af denne lille by ved havet.

Byens historie går tilbage til 1800-tallets sildefiskeri og skibsfart. Tag med på en guidet tur rundt i gamlebyen, en af Europas bedst bevarede gamle bydele.

Langfoss og Åkrafjorden

Kun en kort bustur fra Haugesund finder du det vandfald, som CNN har kåret som et af verdens smukkeste. Lige øst for Langfossen finder du en godt afmærket natursti, der er let at følge. Vandreturens klimaks nås på udsigtspunktet Varahaugen, 604 meter over havets overflade. Her kan du glæde dig over en fin panoramaudsigt over Åkrafjorden, en charmerende fjord off the beaten track.

Haukeliekspressen kører dagligt mellem Haugesund rutebilstation og Åkrafjorden.

Avaldsnes og Nordvegen Opplevelsessenter

Få mere at vide om hvordan vikingekongerne regerede Norge, i Avaldsnes lidt uden for Haugesund – det er Norges ældste kongesæde. Her står Olavskirken fortsat, og på Nordvegen Opplevelsessenter og Vikingegarden kan du høre mere om vikingernes liv.

Hver dag hele sommeren igennem kører Vikingbussen fra Haugesund centrum til Avaldsnes.

Utsira

Der er fire daglige afgange fra Haugesund til Norges vestligste ø, Utsira – et sandt eldorado for fugleinteresserede, med over 300 forskellige fuglearter.

Røvær

Det lille øsamfund Røvær ligger en kort bådtur fra Haugesund. Et besøg på denne ø er som en rejse tilbage i tiden, hvor fiskerne og vikingerne beboede den lille ø, der idag har blot 110 indbyggere.


Vikingerne gav Norge dets navn

Ved det smalle stræde, der har givet Norge sit navn, afdækkes vikingekulturen stadig den dag i dag – også de mindre håndfaste ting, som for eksempel kvindernes rettigheder.


Flyv direkte til Haugesund med Widerøe

Køb en Norge Rundt-billet hos Widerøe og rejs ubegrænset med fly over hele Norge i 14 dage i perioden 1. juli - 31. august 2017. Pris fra NOK 3.390,-. Turen fra København til Haugesund er inkluderet i prisen.


Yderligere inspiration

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen