There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Hostelling International - døren til Norge
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Vy - det skal være let at rejse grønt
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Secret Atlas - den autentiske måde at udforske Svalbard
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Med sine 1.084 meter over havet er Kjerag det højeste fjeld ved Lysefjorden. Her kan du tage billeder af Kjeragbolten, en fastklemt kampesten, og nyde udsigten fra højsletten. Kjerag er også et populært mål for bjergbestigere og basejumping-entusiaster.
Vandreture til Kjerag er begrænset til visse tider af året. Indtil vejen mellem Sirdal og Lysebotn åbner omkring midten af maj, er der normalt kun adgang til Kjerag for besøgende med særligt udstyr og under ledsagelse af en guide. I vinterhalvåret ligger der dyb sne, og turen kræver brug af ski eller snesko. Sæsonen slutter, når vejen lukkes på grund af sne i oktober/november.
Vandreturen til Kjerag er cirka 11 kilometer lang, og det tager mellem seks og ti timer at gå op til toppen og tilbage igen. Du skal sørge for at være i god fysisk form inden du begiver dig ud på denne fjeldvandring, da den omfatter stigninger på 800 meter i alt. Nogle steder skal du ved egen hjælp trække dig op og fire dig ned med en wire, så det er en krævende tur selv for erfarne vandrere. Udgangspunktet er parkeringspladsen ved Øygardstøl. Spørg personalet på parkeringspladsen til råds om de aktuelle vejrforhold. De vil give dig alle de oplysninger, du har brug for. Vær særligt opmærksom i tilfælde af regnvejr, da stien kan blive glat.
Pak en 30-liters rygsæk, så du har god plads til alt det, du kan få brug for i de norske fjelde. Kort og kompas, et førstehjælpssæt, en fuldt opladet mobiltelefon og en pandelampe er bare nogle af de ting, vi vil råde dig til at have med i rygsækken. Se en udførlig pakkeliste længere nede på siden.
Sørg altid for at have det rigtige fodtøj med – til denne tur anbefales vandrestøvler. Ruten til Kjerag går over ujævnt terræn, hvor du får brug for god støtte til fødder og ankler. Der er af og til kraftige vindstød på Kjerag, så tag vind- og vandtæt overtøj på. Din rygsæk bør altid indeholde et ekstra sæt tøj inklusive kasket eller hue, vanter og halstørklæde.
Du kan tage bilfærgen til turister fra Stavanger til Lysebotn og køre videre derfra til Øygardstøl i egen bil eller med taxa. Du kan også køre mod Lysebotn via Sirdalen. Om sommeren er der busservice til Kjerag/Øygardstøl fra Stavanger. Busserne afgår tidligt om morgenen og kører retur til Stavanger om eftermiddagen. Se andre muligheder for transport til Kjerag og rundt i området.
Se de seneste opdateringer hos Kjerag Turistinformation på Facebook.
Hovedredningscentralerne (HRS) har det overordnede operationelle ansvar ved søg- og redningssoperationer i Norge.
51 51 70 00 – HRS Syd-Norge
75 55 90 00 – HRS Nord-Norge
For andre nødstilfælde:
110 - Brandvæsen
112 - Politi
113 - Ambulance
120 - Ulykker til søs
22 59 13 00 - Giftinformationscentralen
1412 TDD (teksttelefon til døve og hørehæmmede)
Sørg altid for at have tilstrækkelige mængder mad og drikke med, når du tager på vandretur. Det er vigtigt, at du har proviant nok til at "lade op" en del gange undervejs, så du ikke risikerer at løbe tør for energi.
Hvis du mangler erfaring eller ikke er sikker på, at du kan klare denne rute, vil vi råde dig til at tage med på en guidet tur. En god guide kan sørge for, at en dårlig dag ender med at blive en fantastisk oplevelse.
Kjerag og områderne omkring fjeldet byder på mange andre vandreture, hvor du også kan vælge nemmere ruter. Se andre vandremuligheder i området.
Selvom vejrudsigten lover sol og tørvejr, skal du være opmærksom på, at vejret kan ændre sig meget hurtigt. Derfor skal du altid tjekke vejrudsigten, inden du tager på fjeldvandring. Spørg også de lokale beboere, hvordan de mener, at vejret vil blive dén dag. De er ofte klar over, om der er risiko for regn og blæst, og det kan der sagtens være, selvom meteorologerne har lovet fint og roligt vejr.
En god rygsæk fyldt med det rigtige udstyr er den vigtigste forudsætning for, at du kan få en fantastisk oplevelse i fjeldene. Vælg en rygsæk med en kapacitet på 30 liter, så der er god plads til alt det, du har brug for.
Hvert år tager frivillige norske redningsfolk ud for at hjælpe nødstedte folk i fjeldene, som for eksempel kan være udmattede eller kommet til skade, i tvivl om ruten eller i vanskeligheder, fordi det er blevet mørkt. Ofte er der tale om turister, som er iført hverdagstøj og ikke har ordentligt udstyr med. Derfor er der en række ting, du bør være klar over, inden du tager på fjeldvandring i Norge.
Hovedredningscentralerne (HRS) har det overordnede operationelle ansvar ved søg- og redningssoperationer i Norge.
51 51 70 00 – HRS Syd-Norge
75 55 90 00 – HRS Nord-Norge
For andre nødstilfælde:
110 - Brandvæsen
112 - Politi
113 - Ambulance
120 - Ulykker til søs
22 59 13 00 - Giftinformationscentralen
1412 TDD (teksttelefon til døve og hørehæmmede)
Vejret og temperaturerne i de norske fjelde kan hurtigt skifte. Sørg for at være forberedt - læs mere om beklædning og hvordan du får en mere sikker vandretur.
Nordmænd har saltvand i blodet og lærer tidligt hvordan man begår sig i en båd og langs kysten. Her er nogle gode tips til at komme sikker og tørskoet tilbage fra sejlturen.
Nordmændenes mest skattede fritidsbeskæftigelse er uden tvivl udforskning af den fabelagtige natur, som landet er beriget med – og det gøres bedst med vandrestøvler på fødderne.
Før du begiver dig ud på din vandretur i den norske vildmark, er det en god idé at tænke over det praktiske. Vær forberedt, vær sikker, og sørg for at tage de rigtige ting med.
Sangeren Marvin Gaye sang engang, at ingen bjerge var høje nok til ham – men han havde heller ikke været i Norge. Med næsten 300 fjeldtoppe over 2.000 meter ville han sikkert have fundet en passende udfordring.
I Norge har alle ubegrænset ret til at opholde sig i naturen, også i nationalparkerne.
Tilbage til toppen