Skip to main content
Unknown Component
civid: 586bfcc60e794507bc2e081f
name: plugins_common_social_share (widget)

Åndalsnes

Fjelltur til toppen av Trollveggen - Store Trolltind (1 788 moh.) med Uteguiden

Book

Den beste måten å oppleve Trollveggen på, frå toppen! Spektakulær fjelltur til Store Trolltind er en lang og krevende tur for de i god fysisk form.

Dette er den beste måten å oppleve Trollveggen på og fjella rundt! Fra toppen av Store Trolltind (1788 moh.) har du en spektakulær utsikt, men også underveis får du glimt av hva som er i vente. Det er noen tekniske partier der en må bevege seg på smale fjellhyller og klyve rundt og over kanter på vei til toppen. Derfor er ikke dette en tur for de med lite fjellerfaring eller om en redd for høyder. Det er en perfekt tur for de i god form og som liker å bevege seg i fjellet, gjerne på utsatte steder.

Turbeskrivelse

Turen starter fra toppen av Trollstigen, på platået. Herifra starter turen mot baksiden av Trollveggen, den høyeste vertikale fjellveggen i Europa! Omtrentlig 1100 meter med fritt fall fra toppen til bunnen i Romsdalen. Den første halvdelen av turen er forholdsvis enkel, og en fin oppvarming, før en starter på det mer utfordrende delene. Spesielt siste 1/4 er mer spennende og teknisk, med balansering og klyving mot toppen av Store Trolltind. På toppen kan en nyte den mest spektakulære utsikten ned Trollveggen, samt utsikt mot fjell, fjord og daler så langt en kan se, og i det fjerne i vest, ser en Atlanterhavet!

Ta med

Lette turklær etter været

Vann- eller vindtett jakke

Fjellsko

Fleece eller ull-genser

Lue og hansker om det er kaldt

Sekk – 20-25L

Minst 1l. vann og ekstra energi er å anbefale

Fotokamera

Inkludert

Lokalkjent guide

Lokal lunsj

Førstehjelp- og sikkerhetsutstyr

Viktig

Dette er en krevende fjelltur, og det er ikke alltid vi når toppen. Dette kan komme av dårlig vær, eller at en som gjest ikke er god nok fysisk form. Om vi ser at toppen ikke er mulig å nå på bakgrunn av været i forkant av turen, vil vi tilby en tilsvarende tur i stede.

Sikkerhetsregler

Du er pliktig til å lese våre sikkerhetsregler og sende inn egenerklæringsskjema for å delta på våres kurs og turer.

Last updated: 04/16/2024

Source: VisitNordvest

Fjelltur til toppen av Trollveggen - Store Trolltind (1 788 moh.) med Uteguiden

Book

Senest besøgte sider