Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Trolltunga, Odda Trolltunga, Odda
Credits
Trolltunga, Odda.
Photo: Terje Nesthus / www.fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hårdt arbejde betaler sig

Trolltunga er uden tvivl en af de mest fascinerende klipper i Norge, beliggende i 1.100 meters over vandets overflade og 700 meter over Ringedalsvatnet nedenfor.

Vandreturen til Trolltunga (eller "troldens tunge") er 23-27 kilometer lang og går over høje fjelde med en stigning på omkring 900 meter. Det vil tage dig op til 10 timer at gennemføre, og undervejs passeres adskillige seværdigheder, for eksempel Ringedalsvatnet.

Vandreturens udgangspunktet er i Skjeggedal. Turen er markeret med røde T'er malet i terrænet, og der er også enkelte skilte undervejs.

Sikkerheden i første række

Husk på at vandreturen til Trolltunga er udfordrende. Turen gennem højfjeldsterræn og vejret kan skifte hurtigt. Før du tager af sted bør du nøje overveje, om du fysisk er i stand til at klare turen, og om du har det rette udstyr. Planlæg dagen omhyggeligt og tag af sted tidligt på dagen. Der er ingen mobildækning på ruten.

Sikkerhed på din vandretur til Trolltunga.

Sæson

Sædvanligvis fra midten af juni til midten af september.


Andre vandreture i nærheden af Trolltunga

Guidet dagstur til vandfaldet Langfoss

I Åkrafjorden finder du en af de mest undervurderede turistattraktioner i Norge: Det gigantiske vandfald Langfossen. CNN har en gang omtalt det som det smukkeste vandfald i verden, og du vil få svært ved at komme så tæt på så stort et vandfald andre steder i verden – alligevel kører alt for mange mennesker lige forbi det.

Den bedste oplevelse får du, hvis du selv går turen op. Den 600 meter opstigning vil få mælkesyren frem i dine lår og ben, men når du når toppen, vil det ikke længere være den stejle opstigning, der tager pusten fra dig, men derimod den bjergtagende udsigt.


Aakrafjord Adventures

Stimuler dine sanser med en tur gennem de smukke landskaber i Åkrafjorden. Hos Aakrafjord Adventures kan du booke skræddersyede ture og pakkeløsninger for grupper og enkeltpersoner til mindeværdige steder, sommetider i samarbejde med andre spændende lokale leverandører.

Deres mest populære tur er sejlturen til Langfoss-vandfaldet langs fjorden – den byder på intet mindre end en storslået udsigt over det 612 meter høje vandfald fra fjorden. En anden eventyrlig oplevelse er trakatorsafarien til fjeldgården Eikemo, hvor du med båd eller traktor kommer til gårdene på den side af fjorden, hvor der ikke er biler.


Vandretur til Etnefjella og indkvartering på fjeldstuen Blomstølen

Etnefjella er blevet kaldt for en af Norges glemte fjeldskatte. Med sit blide, varierede landskab, der spænder fra høje fjelde til grønne dale samt små søer og elve, er det et paradis for dig, der planlægger at tage på vandretur med hele familien.

Den moderne fjeldstue Blomstølen ligger i to-tre timers vandreafstand fra al civilisation, og her finder du en fantastisk fjeldatmosfære.


Vandring nær Trolltunga
Trolltunga is one of the most spectacular scenic cliffs in Norway. Trolltunga is situated about 1100 meters above sea level, hovering 700 metres above… Read more
Trolltunga
Nominated by CNN as one of the worlds 10 most beautiful waterfalls! Lagfoss has a drop of 612 meters and is Norways fifth highest waterfall. Quoted… Read more
Langfoss Waterfall
Awaken the senses with a visit to Åkrafjorden! Aakrafjord Adventures provides fixed tours for individuals and tailor made tours for groups to… Read more
Aakrafjord Adventures
An hour's drive from Haugesund brings you to the Etnefjellet MountainswhereHaugesundTuristforeninghasseveralcabins. The area consists of varied,… Read more
Etnefjella
Click to activate
Select
  Click to activate

  Sådan kommer du hertil

  • Med bil

   Med bil

   Tag rute 13 fra Odda til Tyssedal, og følg derefter skiltene til Skjeggedal. Efter syv kilometer i Skjeggedalen ligger der en parkeringsplads (NOK 100 pr. dag). I højsæsonen fyldes pladsen hurtigt - parkér eventuelt i Odda eller i Tyssedal i stedet for.

   Vandreturen starter på den højre side af kabelbanen Mågelibanen (ikke i drift). Stien er mærket med røde T'er i terrænet, samt på en række skilte langs ruten.

    

  • Med bus

   Med bus

   Fra Odda til Skjeggedal i højsæsonen. Der er også en daglig ekspresbus mellem Trolltunga og Preikestolen mellem den 1. juli og den 31. august.  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages