Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Aksla viewpoint, Ålesund Aksla viewpoint, Ålesund
Aksla viewpoint, Ålesund.
Photo: Samuel Taipale/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges Rio

Ålesund og hele Sunnmøre-området er som skabt til oplevelser. Opdag nogle af Norges mest kendte natur- og kulturperler.


Lette dagsture fra Ålesund

Jugendstilbyen

På en kold og stormfuld vinternat i 1904 blev det meste af Ålesund lagt i aske af en dramatisk brand, og tusindvis af mennesker blev hjemløse. Byen blev genrejst i lyntempo, og da bygningerne stod færdige i 1907 var det med et ensartet arkitektonisk udtryk, med både tyske, amerikanske og lokale variationer af den tidens stil - Art Nouveau.

Aksla udsigtspunkt

På toppen af Ålesunds nærmeste fjeld, Aksla, får du en virkelig smuk udsigt over byen, skærgården, det åbne hav og de mange fjelde. Træd de 418 trappetrin op til toppen fra Byparken, eller tag Bytoget.

På toppen er der en restaurant, et cafeteria og en udsigtsplatform.

Hjørundfjorden

Sunnmørsalpene er en magnet for dem, der virkelig vil ud og nyde naturen - og midt i det hele ligger Hjørundfjorden. Terrænet indbyder til vandreture, for eksempel til Slogen (1.564 m.o.h.) eller Saksa (1.074 m.o.h.).

Hjørundfjorden er en dramatisk fjord, der ligger lidt off the beaten track - men en udflugt hertil er bestemt anstrengelserne værd.

Runde

Fugleøen Runde er det sydligste fuglefjeld i Norge, og det mest artsrige havfuglested i Skandinavien. Fra februar til august erobres øen af over en halv million fugle, fortrinsvis lundefugle (søpapegøjer).

Alnes Fyrtårn

Den lille by Alnes var engang Sunnmøres største fiskersamfund. Det er populært at bade og surfe ved stranden. Fyrtårnet og fyrboligen fra 1937 er åben for publikum.

Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken er et af Nordeuropas største akvarier, bygget ind i landskabet på Tuneset cirka 3 kilometer fra centrum. Her kan børnene opleve dykkershows samt fodring af pingviner og sæler.


Vandring i Ålesund og Sunnmøre

Sunnmørsalperne er først og fremmest kendt for deres enorme fjeldtoppe med svimlende udsigt over fjordene, men kystområderne, der byder på nemmere vandreture, er også et besøg værd.


Yderligere inspiration

Your Recently Viewed Pages