Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hjørundfjorden Hjørundfjorden
Credits
Hjørundfjorden.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Spektakulære fjordoplevelser

Sunnmørsalperne er først og fremmest kendt for deres enorme fjeldtoppe med svimlende udsigt over fjordene, men kystområderne, der byder på nemmere vandreture, er også et besøg værd.

Lange sommerdage, forfriskende efterårsstorme, knasende vinterlandskaber og magiske forårsfornemmelser – Ålesund og Sunnmøre byder på fjorde, fjelde og kystvandringer, som passer til alle årstider og vandreniveauer.

"Du vil aldrig komme til at opleve så smuk en udsigt igen," sagde den britiske bjergbestiger William Slingsby om udsigten fra Slogen. Panoramaudsigten over Sunnmøre Alperne har bjergtaget vandrere i hundredvis af år. Flere og flere får dog øjnene op for de skønne vandreture i kystfjeldene. Kystruterne, som er kendetegnet ved enorme vidtstrakte flader af hav og himmel, heder og havfugle, er utvivlsomt mere familievenlige end de høje tinder og klippefremspring i Sunnmøre Alperne. Ved kysten er fjeldene lavere og mindre rå, og de lange sandstrande med de små sten giver dig mulighed for at komme tæt på havet og udforske dyrelivet ved kysten. Smag den salte luft, og hør havet synge!

En alle tiders måde at finde ud af mere om den lokale natur og kultur er at deltage i en guidet vandring. Dette er også den bedste løsning, hvis du har planer om at begive dig ud i et mere udfordrende terræn.

Ålesund & Sunnmøre, In Love with!


Vandring i Ålesund og Sunnmøre

Vandring og sejlads

Tag med på en uges eventyr, hvor vi kombinerer vandring og sejlads langs kysten, fjordene og øerne i området omkring Ålesund og Sunnmøre Alperne.

Et par højdepunkter er et par dage i det prægtige Hjørundfjord, et besøg på en norsk gård, en dagsudflugt til fugleøen Runde og en sejltur rundt om fiskelandsbyerne i kommunen Herøy, herunder øen Giske, hvor mange vikinger stammer fra. Du vil også få mulighed for at udforske den historiske by Ålesund.

Dit hjem på turen vil være ombord på det smukt renoverede flådefartøj Gassten, et af de sidste svenske flådefartøjer, der nogensinde er bygget. Båden har plads til ti personer med en blanding af dobbelt- og enkeltsenge.


Trekking ved Hjørundfjorden

Tag med Hvitserk på en ugelang trekking i et bjergtagende landskab i området omkring en af Norges smukkeste fjorde.
 
Vi går fra landsby til landsby, indtil vi når fjeldtoppene, og vi udforsker naturligvis dale og destinationer undervejs. Det meste af ugen foregår til fods, men sommetider vil der også være behov for taxi, færge og rutebåd. Højeste punkt på turen er den 1.564 meter høje Slogen, en central fjeldtop i Sunnmøre. Indkvartering sker på charmerende hoteller af høj kvalitet, bl.a. det charmerende designhotel Villa Norangdal og det smukke Sagafjord Hotel i Sæbø.

Hvis du vil opleve det norske fjeldlandskab, når det tager sig bedst ud, er denne tur et fremragende valg.


Vandring i Sunnmørsalperne og ophold på Hotel Union Øye

På denne vandretur vil du bestige den smukke fjeldtop Slogen, en af de mest afholdte fjelde i hele Norge.

Der overnattes på det fortryllede Hotel Union Øye, beliggende midt i Norges fjordlandskab med Geirangerfjorden, Hjørundfjorden og Sunnmørealpene helt tæt på. Besøg om sommeren, og nyd de lange lyse dage, der giver dig masser af tid til at udforske omgivelserne.

Pris fra NOK 1.585 pr. person inklusive indkvartering (dobbeltværelse), tre retters-menu i hotellets yndige restaurant, morgenmad, en traditionel norsk madmappe og et kort.


Vandring til fjeldet Saksa

Hvis du går efter en vandretur med panoramaudsigt over fjorden, som vil slå benene væk under dig, skal du opleve fjeldet Saksa. Fra toppen kan du se hele vejen til bunden af Hjørundfjord, hvis du kigger i den ene retning og til Ålesund, hvis du kigger i den anden retning.

Vandringen starter i den lille landsby Urke, som ligger ved Norangsfjord. Derfra fortsætter du din vej op, mens udsigten bliver bedre og bedre, efterhånden som dagen skrider frem. Sidste del af vandringen er blevet nemmere takket være en trappe bygget af sherpaer fra Nepal med sten fra området.

Pris fra NOK 950 pr. person.


Kajak og vandring

Dette er et tilbud til dig, der holder af eventyr, idet vi kombinerer kajak og vandring til fjeldfarmen Smoge, som har udsigt til Sunnylvsfjord.

Vi starter dagen kl. 8.00 i Stranda, hvor du vil blive instrueret i, hvordan du bruger kajakkerne på sikker vis. Når du har padlet langs fjordens stejle fjeldsider, efterlader vi kajakkerne ved bredden og vandrer ad den gamle sti op til farmen, som har været i brug siden vikingetiden. Under frokosten vil din guide fortælle en masse historier om fjeldfarmene. Vi vender tilbage til Stranda kl. ca. 17.00.

Der er gode chancer for at opleve dyreliv på turen, fx ørnen, marsvinet og odderen.

Pris fra NOK 1.300 pr. person.


Med reb og isøkse i Sunnmørsalperne

Kom med på en actionfyldt panoramatur i Sunnmøralperne, tværs over gletsjere og fjeldtoppe. Den nøjagtige rute vil blive besluttet undervejs - vil du bestige Slogen, eller hellere vandre fra Sykkylven til Trandal, hvor du kan fortsætte over fjorden til Standal og videre til Kolåstinden eller Molladalen?

Turen ledes af fjeldguider (IVBV / UIAGM / IFMGA) fra Norgesguidene AS.


Vandring nær Ålesund
Join us on a trip around the spectacular alipne and fjord region of the Sunnmøre Alps. Starting your journey in the distinctive Art Nouveau town of… Read more
Hike & Sail Fjord Adventures
The beautiful Hjørundfjord takes the breath away from an increasing number of travellers as it cuts 35 kms into the massive mountains of the Sunnmøre… Read more
Hjørundfjorden
This is one of our absolute favorite mountains in the area around Hjørundfjorden due several reasons. One of them is for sure the view from the top,… Read more
Hiking to Mount Saksa - Uteguiden
Around Stranda we have many old mountainfarms only accessible thru the fjord, either by boat or as we like – by kayak. We start the day in… Read more
Kayak & Hike
Action-packed panorama trip in the Sunnmøre Alps, crossing glaciers and exploring summits. The route will be decided on the way. The trip is… Read more
With rope and ice axe in the Sunnmøre Alps
The Norwegian Fjords is a favorite among summit enthusiasts from all over the world - and the summit Slogen is one the most breathtaking and beautiful… Read more
Hiking in the Sunnmøre Alps - Hotel Union Øye
Click to activate
Select
  Click to activate

  Sådan kommer du hertil

  Find mere rejseinformation på Ålesunds officielle hjemmeside.

  • Med fly

   Med fly

   Ålesund har sin egen lufthavn med hyppige indenrigsfly til Bergen, Oslo og Trondheim, blandt andre. Der er også en direkte rute til København.

   Ålesund Lufthavn ligger blot 20 minutters kørsel fra Ålesund centrum.

  • Med bil eller bus

   Med bil eller bus

   Køreturen fra Oslo til Ålesund er cirka 520 kilometer lang og tager omkring 8 timer. Bussen på denne strækning kan klare turen på 11 timer.

   Ålesund ligger 285 kilometer fra Trondheim, altså omkring 5 timer i bil, eller mere end 7 timer i bus.

   Fra Bergen er der 370 kilometer til Ålesund, omkring 6 timers kørsel eller 9-10 timer i bus.

  • Med båd

   Med båd

   Hurtigruten anløber dagligt Ålesund og Torvik, både nordgående og sydgående.

   Ekspresbåde og færger forbinder kysten, og sejler passagerer og varer mellem samfundene i regionen. Bemærk, at der kan være ventetid om sommeren, og at det i mange tilfælde kan betale sig at planlægge og møde op tidligt.  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages