Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway
Geirangerfjord Andreas Mihatsch
Credits
Geirangerfjord.
Photo: Andreas Mihatsch
Campaign
Partner

Cruise control

Oplev det fantastiske sceneri langs Norges kyst med Hurtigruten. Rejs med hele vejen fra Bergen til Kirkenes, eller hop af og på som du har lyst.

Hurtigruten har sin start i Bergen og tager dig med nord for polarcirklen, op til Kirkenes i Finnmark, på en 4.000 kilometer lang tur langs den norske kyst. Med Hurtigruten får du en autentisk, venlig, og uformel rejse på ægte norsk manér.

Vælg din rejse

Tag hele turen fra Bergen til Kirkenes og tilbage. Denne rejse tager elleve dage. Eller hop af og på som du vil. Du kan også sejle med på kortere strækninger langs hele ruten. Der er daglige afgange og hyppige stop langs kysten. Skibene kan medbringe biler, hvilket gør det nemt at kombinere et krydstogt med en ferie forskellige steder til lands.

Skibene

Hvert skib har sin egen særskilte stil og karakter, og to rejser med samme skib vil ikke ligne hinanden. Opdag fjorde, havne og vandveje som andre krydstogtskibe ikke kan nå, på et af de i alt 11 skibe med daglige afgange, eller stig om bord opdagelsesskibet MS Fram hvis du ønsker at opdage Antarktis, Svalbard, Grønland og Island.

Hvornår

De skiftende årstider, klima, plante- og dyreliv, samt de lokale mennesker du vil møde er alle med til at gøre hver enkel tur til en unik oplevelse. Hver sæson har sin charme. Om sommeren er der lange lyse dage, midnatssol og varmere temperaturer, mens vinteren byder på muligheder for at se nordlys. De mange særlige kendetegn ved kysten er især synlige hvis du rejser om foråret eller efteråret, hvor der mest variation.

Anløbshavne

Hurtigruten sejler langs den smukke kystlinje, i magiske fjorde og til fortryllende øer, med anløb ved 34 havne.

Northern lights for Hurtigruten deck
Credits
Northern lights for Hurtigruten deck.
Photo: Uwe Peter Arit

Credits
Northern lights for Hurtigruten deck.
Photo: Uwe Peter Arit
Hurtigruten docking in Ålesund
Credits
Hurtigruten docking in Ålesund.
Photo: Andrea Giubelli - Visitnorway.com

Credits
Hurtigruten docking in Ålesund.
Photo: Andrea Giubelli - Visitnorway.com

 

Udflugter på land undervejs

I løbet af turen vil du have lejlighed til at gå fra borde og udforske de spændende destinationer langs ruten ved at tage med på en arrangeret udflugt. Her er et udpluk af mulighederne:

Bergen

City sightseeing i Bergen inkluderer en tur til dne UNESCO-beskyttede Bryggen fra den hanseatiske tid, såvel som til Håkonshallen og Rosenkrantztårnet, Mariakirken, Bergen Havn og det berømte fiskemarked. 

Ålesund

Tag en guidet tur i Art Nouveau-byen Ålesund; en tur til toppen af Aksla for panoramiske udsigt over byen og de omkringliggende øer; et besøg på akvariet; eller tag en dagstur på den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord, af mange regnet som den smukkeste fjord i Norge.

Trondheim

Gå ikke glip af Nidaros Domkirke i Trondheim hvor Skt. Olav, kongen der bragte kristendommen til Norge, er begravet. Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, et af Norges største friluftsmuseer, er også et besøg værd.

Svolvær

Et godt udgangspunkt til din udforskning af Lofoten-øerne (Stamsund længere mod syd er et alternativ), hvor spektakulære udsigter venter rundt om hvert eneste hjørne. Tag med på en RIB-tur rundt om hvide sandstrande omgivet af små øer og skær og få muligheden for at se havørne; besøg fiskerlejet Henningsvær og dets kunstmuseum; eller nyd et vikingemåltid på Lofotr Vikingmuseum, hvor du kan opleve vikingetraditioner og hverdagsliv. 

Tromsø

Oplev en midnatskoncert i Ishavskatedralen i Tromsø, eller tag på hundeslædetur i det norske vinterlandskab. 

Honningsvåg

Stå tidligt op og spis morgenmad på Nordkap, ofte anset for at være det nordligste punkt på det europæiske kontinent, før turen går videre til Hammerfest, verdens nordligste by. Eller tag på fuglesafari og få øje på havørne og kolonier af lunder og rider. 

Se mere af Norge med Hurtigruten

Bliv betaget af det arktiske Norge med Hurtigruten

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages