Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hurtigruten
Hurtigruten expedition.
Photo: Ørjan Bertelsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Find din indre opdagelsesrejsende

Oplev den nordlige kystlinje i de tidlige polarforskeres kølvand.

Original engelsk tekst: Olav Brekke Mathisen

Forestil dig at blive vækket midt om natten: ”Så er det nu, kom så!” Du bliver ført op på dækket.

Deroppe er en gruppe begejstrede passagerer allerede forsamlet langs rælingen. Her er de tilskuere til en af naturens mægtigste forestillinger – en flok spækhuggere der hygger sig i nærheden, den lokkende midnatssol over en ældgammel vikingeborg eller det flimrende nordlys.

”Folk elsker når vi gør det, og vi gør altid vores bedste for at de alle kan få disse enestående oplevelser når chancen byder sig”, siger Tone Holte. Hun er en erfaren formidler af norsk kultur og ekspeditionsleder på Hurtigrutens kystekspeditioner.

Næste morgen, når skibet ligger til kaj ved en af de vigtigste udgangspunkter for arktisk udforskning, sørger hun og de andre ekspeditionsledere for uforglemmelige eventyr.

Målet: At få ’det arktiske’ under huden, at opspore de tidlige polarforskeres fodspor og forfølge dem – alt sammen mens man bor bekvemt på et moderne fartøj.

Hurtigruten expedition Winter hike
Hurtigruten expedition Winter hike.
Photo: Ørjan Bertelsen

Hurtigruten Expedition Aurora Borealis
Hurtigruten Expedition Aurora Borealis.
Photo: Ørjan Bertelsen

Leg og lær højt mod nord

Hurtigruten Expedition team Ralph WestphalFoto: Ørjan Bertelsen

Rejsende på Hurtigrutens kystekspeditioner sejler med skibene MS Nordkapp, MS Nordnorge eller MS Nordlys. Skibene tager dig dybt med ind i fjordene og tættere på elementerne end noget andet krydstogtsskib. På hele sejladsen vil ekspeditionslederne både lære fra sig og underholde.

”Tidligere havde turistsejladserne tit en ’fjeldene taler for sig selv’-tilgang. Men vi vil gerne gøre det på en anden måde”, siger Ralf Westphal, en ekspeditionsleder med doktorgrad i det helt særlige norske udendørsliv.

På kystekspeditionerne får de mere aktive rejsende mulighed for at deltage på unikke udflugter. Du kunne være på vej til at smage lokal ”chaga”, på vandretur til en fjeldudsigt, eller helt tæt på det lokale fangerliv. Udforskning af kulturen er lige så vigtig som udforskning af naturen. Kombinationen med ekspertforedrag og diskussioner om alting fra lokal geologi til Nansen, Amundsen og den gyldne æra i polarforskning giver dig med garanti en mindeværdig rejse.

”Vi prøver også at få dele af norsk litteratur og poesi med”, siger Ralf. Han forklarer, at der for eksempel fortælles om Knut Hamsuns forhold til det sted, skibet netop passerer, hvis han har skrevet om det. Den berømte forfatter modtog Nobelprisen i litteratur for sit værk ”Markens Grøde” i 1920.

”Vi bruger hans værker til at formidle stedets betydning”, siger Ralf.

Sammen med ekspeditionslederne er foredragsholderne delvist rejseførere og delvist historikere.

De formidler deres særlige interesse for krigstiden, vikingehistorie, de gamle norrøne skikke, den nordiske mytologi, sange og kunst, samt historisk korrekt information om de tidlige polarforskeres liv.

Hjørundfjord expedition trip
Hjørundfjord ekspeditionstur.
Photo: Ørjan Bertelsen
A group of people standing in front of a snowmobile and watching the northen lights in Norway
Snescootertur.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten Hjørundfjord sunny hike
Vandring ved Hjørundfjorden.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten expedition team Tone Holthe
Hurtigruten ekspeditionsleder Tone Holthe.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten expedition couple
Arktisk ekspeditionstur.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten MS Nordkapp
MS Nordkapp.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten Sami Culture
Samisk kultur.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten expedition team dialogue
Ekspeditionstur.
Photo: Ørjan Bertelsen

Den norske måde

Når skibet ligger i havn har kystekspeditionens deltagere adgang til en række specielle vandreture og andre aktiviteter med fast grund under fødderne, alt efter årstid. Alt der er brug for er lidt eventyrlyst.

Lær, føl, forstå, smag og rør nye ting – og væk din indre opdagelsesrejsende.

Nordmændene er kendt rundt om i verden for deres kærlighed til det simple friluftsliv, samt deres bidrag til udforskning af både Syd- og Nordpolen.

Om bord kystekspeditionens skibe kan passagererne høre mere om, hvordan det golde arktiske landskab har formet den norske livsmåde.

Hurtigruten Expedition hike
Hurtigruten Expedition hike.
Photo: Ørjan Bertelsen

”Vi prøver altid at være så meget som muligt udenfor. Elementerne - den stride vind, nordlyset eller midnatssolen - mærkes bedre oppe dækket”, siger Tone Holte. ”Vi vil gerne have, at vores rejsende virkeligt får ’det arktiske’ helt ind under huden, at de lærer noget nyt, og at de føler sig som en del af ekspeditionen”.

Udforskning af de arktiske områder er ikke for sjov, men med Hurtigrutens kystekspedition er det både sikkert og tilgængeligt for alle.

Hurtigruten Midnight Sun Nordkapp
Hurtigruten Midnight Sun Nordkapp.
Photo: Johannes-Häfner

Bliv betaget af det arktiske Norges vidundere

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen