Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

At rejse på et budget

Gratis glæder i Norge
Mange mener, at Norge er et dyrt land, og det kan der være noget om. Men du kan helt sikkert opleve Norge uden at hele opsparingen ryger, eller kreditkortene bliver spærret. Der er mange måder, man kan være økonomisk på og alligevel have en god ferie i Norge.
A man and a women are enjoying the view of Geiranger from their tent
Camping in Geiranger.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com

  Hvis du følger disse gode tips behøver du ikke at slå sparegrisen i stykker før afgang.

 1. 1. Vælg det rigtige rejsetidspunkt

 2. Uden for højsæsonen er det billigere at overnatte, og de store seværdigheder og mest populære vandrestier føles ikke overrendte.

 3. 2. Planlægning!

 4. Hvis du planlægger i forvejen, kan rejsen rundt i Norge med bus, tog eller fly gøres til fornuftige penge. Der er dog kun få lavprisbilletter til hver enkelt afgang, så det er bedre at starte planlægningen i dag end i morgen.

 5. 3. Tag vandresko eller cykel med

 6. Den allerbilligste måde at komme rundt på er naturligvis til fods eller på cyklen. På en vandre- eller cykelferie kommer du tilmed helt tæt på naturen.

 7. 4. Naturen koster ingenting

 8. Det koster ikke noget at beundre Norges mange naturattraktioner, for eksempel fjordene, vandfaldene eller nationalparkerne. Du behøver heller ikke at betale for den friske luft!

 9. 5. Kig efter de billigste overnatningsmuligheder

 10. Du kan frit slå dit telt op næsten overalt i den norske natur, så længe du følger Allemandsretten simple regler. Er det stadig andet end lommeuld i lommerne kan du også sove på campingpladser, vandrehjem eller måske i en af de mange selvbetjente fjeldhytter rundt om i landet.

  Hardangerfjord
  Hardangerfjord.
  Photo: CH / Visitnorway.com
 11. 6. Drik vand direkte fra hanen

 12. At lave mad selv i stedet for at spise ude hver dag kan spare dig masser af penge. Og det er naturligvis gratis og helt sikkert at drikke vand direkte fra vandhanen uanset hvor i Norge du befinder dig.

 13. 7. Lær af de studerende

 14. Hvis du vil en tur i byen bør du finde ud af, hvor de lokale studerende tager hen - de ved som regel, hvor man finder de bedste tilbud. Glem ikke dit studiekort, hvis du har et.

 15. 8. Spis på en asiatisk restaurant

 16. Det er måske ikke så norsk, men i mange større byer i Norge kan du spare lidt ved at spise på en af de mange thai-restauranter, der ofte har ganske overkommelige priser.

 17. 9. Gør dit hjemmearbejde

 18. Det er altid en god idé at sætte sig lidt ind i de lokale forhold på forhånd. Nogle turistattraktioner er altid gratis, mens mange museer giver dig gratis adgang på udvalgte ugedage.

 19. 10. Spørg de lokale

 20. De lokale turistkontorer vil gerne hjælpe dig med at få en god ferie, og ofte har de en lang liste over ting, du kan foretage dig ganske gratis.

 21. 11. Frem med tommelfingeren

 22. Norge er et af de sikreste steder i verden, og selvom det ikke er særlig almindeligt at tomle, er det som regel ret sikkert. Det kan dog være lidt uforudsigeligt, og du risikerer at komme i snak med de lokale… Chancen for at få et lift er størst ude på landet, hvor folk er vant til, at det kan være svært at komme omkring. Vær forsigtig og fornuftig - sæt dig ikke ind i et køretøj før du har snakket lidt med chaufføren.

  Allemandsretten

  I Norge har alle ubegrænset ret til at opholde sig i naturen, også i nationalparkerne. Men træd varsomt og følg reglerne.

  Allemandsretten har været en formel nedskrevet lov siden 1957. Den sørger for, at at alle kan opleve naturen, også selvom jorden er privatejet.

  Læs mere om allemandsretten

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen