Skip to main content

Rejsemål med fokus på bæredygtighed

Besøg et af de mange rejsemål i Norge, der er med i den nationale norske ordning 'Bærekraftig reisemål'. Disse rejsemål er ikke 100 procent bæredygtige, men arbejder hårdt og systematisk med bæredygtig turisme.

Der er mange positive ting forbundet med turisme, men også udfordringer.  Hvis du ønsker at besøge steder, hvor du kan få enestående minder for livet, bør du slå vejen forbi nogle af de rejsemål i Norge, der konstant arbejder på at blive mere bæredygtige. Disse rejsemål har forpligtet sig til arbejde hen imod at bevare lokalsamfundet og områdets kultur, samtidig med at destinationerne forbliver behagelige steder både at besøge og at bo. 

De enkelte rejsemål er ikke 100 procent bæredygtige i enhver forstand, men de har sat en langvarig proces i gang med målsætning om at blive bedre hver dag.

Er du på udkig efter uforglemmelige kulturoplevelser kan du slå vejen forbi nogle af de hyggelige små byer ellerlandsbyerne der emmer af traditioner, somSetesdalen. Du kan også besøge kunst- og litteraturbyen Lillehammer.

Nogle af Norges mest betagende landskaber findes ved Lysefjorden og Geirangerfjorden, den verdenskendte og UNESCO-beskyttede fjord, der er omgivet af sneklædte fjelde, vilde vandfald og grønne fjeldsider.  Gå ikke glip af en tur til øgrupperne Lofoten og Vesterålen.

Alle disse rejsemål byder på masser af spændende kultur, hæsblæsende aktiviteter og enestående madoplevelser.

Leder du efter fantastiske naturoplevelser er det værd at besøge Lyngenfjorden mod nord eller Lysefjorden og Suldal mod sydvest - særligt hvis du er til flotte vandreture med fjordudsigt. Lindesnes på Norges sydspids kan friste med undervandsrestauranten Under. Hvis du vil have fuldkommen fred og ro, kan du tage til Femund Engerdal i det østligste Norge.

Om vinteren finder du i Geilo og Trysil to af landets bedste skisportsområder.   Om sommeren forvandles pisterne til nogle af landets bedste downhill- og sticykling-faciliteter, perfekte rammer for de mere eventyrlystne rejsende.

Norefjell, cirka 90 minutters kørsel fra Oslo, er et andet snesikkert skiområde. Her kan både begyndere og øvede stå på ski fra 1.188 meters højde og helt ned til den frosne sø Krøderen i 130 meters højde. Om sommeren og efteråret kan du vandre, cykle eller spille golf i de sceniske landskaber.

Find dit næste rejsemål

Se de rejsemål, der arbejder på at blive mere bæredygtige.

Disse destinationer er også certificerede: 

Stranda i Sunnmøre, Sauda i Ryfylke, Nasjonalparkriket inklusive Dovre, Dovrefjell, Jotunheimen, Rondane, Breheimen og Reinheimen samt Åfjord med Stokkøya i Trøndelag.

Rejs med omtanke

Sørg for, at din ferie i Norge efterlader mindst mulige spor.

Green travel logo

Hver eneste gang du ser den grønne græstot på Visitnorways sider ved du, at de associerede produkter og tilbud er miljøcertificerede. Græstotten (logoet for Green Travel) er fællesnævner for alle kvalificerede miljøordninger blandt aktørerne i den norske turismebranche. Logoet hjælper dig med at finde miljøcertificerede alternativer.

Miljøordningerne herunder er med i Green Travel. Samlet og hver for sig garanterer disse mærker, at oplevelserne følger strenge regler og retningslinjer for produktion og styring af affald, energi, transport, brug af kemikalier og krav til underleverandører, ofte langt strengere end påkrævet ifølge den gældende norske lov.

Kig efter disse økomærker og logoer:

Ecotourism Norway logo

Norsk Økoturisme

Denne økocertificering gives til virksomheder og turoperatører, der opretholder en høj international standard inden for økoturisme. Over 100 strenge kriterier om miljøvenlighed, værtsroller, forhold til lokalsamfundet samt valg af underleverandører må overholdes. Certifikatet skal fornyes hvert tredje år.

Svanemærket

Svanemærket er det officielle miljømærke i de nordiske lande, med strenge krav om at reducere miljøpåvirkninger fra produktion og forbrug. Mærket gør det let for forbrugere og indkøbere at vælge miljørigtige varer og ydelser. Et svanemærket hotel eller anden overnatningsmulighed overholder ambitiøse miljøkrav, med en holistisk tilgang til miljørbejdet vedrørende energi, vand, mad, affald, biologisk mangfold, kemikalier og indkøb.

Eco-Lighthouse logo

Miljøfyrtårn

En Miljøfyrtårn-certificeret virksomhed er forpligtet til at arbejde målrettet med at forbedre sine resultater indenfor arbejdsmiljø, affaldshåndtering, energiforbrug, indkøb og transport. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for forskellige brancher og certifikatet tildeles efter en uafhængig vurdering. For at sikre kontinuerlig forbedring, må alle Miljøfyrtårn recertificeres hvert tredje år.

Green Key logo

Den Grønne Nøgle

Den Grønne Nøgle er et internationalt økomærke inden for turismen. Dets mål er at skabe øget kendskab og opmærksomhed om bæredygtige metoder og principper, og at begrænse forbrug af ressourcer og energi. Tusindvis af virksomheder i over 50 lande er med i dette samarbejde.

ISO 14001 logo

ISO 14001

ISO 14001-certificeringen gives til virksomheder med et miljøstyringssystem af højeste kvalitet.

Blue Flag logo

Blå Flag

Strande eller havne med Blå Flag er vurderet til at have god vandkvalitet, sikkerhed, miljøinformation, serviceydelser og generel miljøstyring. Det Blå Flag tildeles årligt, normalt i begyndelsen af juni.

Tilpas din rejse

Opdag mere

Senest besøgte sider