Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

På ferie med de lokale: 10 charmerende sommerperler

Vaskeægte norsk sommerstemning
Hvide træhuse, masser af liv på havnen og duften fra havet – her er nogle af de mest oplevelsesværdige fiskerlejer og kystbyer i sommerens Norge.
White, wooden houses in Old Stavanger. Photo: Arnold Lan
Wooden houses in Stavanger.
Photo: Arnold Lan

  For de fleste nordmænd er sommeren synonym med solrige dage i charmerende kystbyer med hvide træhuse og smalle stræder. I Norge kaldes disse byer da også 'sommerbyer' på grund af den helt specielle sommerstemning.

  Nogle af sommerens mest populære feriemål for nordmænd ligger i Syd-Norge, men disse 'sommerbyer' ligger også mange andre steder langs den norske kyst.

  Den norske rejseblogger Mette Solberg Fjeldheim har oplevet de fleste af disse byers charme og skønhed på egen hånd. Hun driver bloggen Reiselykke, der i 2017 blev kåret til 'Norges bedste rejseblog'.

  Her giver Mette  Solberg Fjeldheim dig 10 af sine bedste forslag til, hvor i Norge du kan opleve den helt særlige sommeratmosfære.

 • Skudeneshavn

 • 130 hvide huse, sejlbåde, duften af det nyligt klippede græs – Skudeneshavn har alle de klassiske ingredienser, der kendetegner de typiske 'sommerbyer' i Norge. Dette gamle fiskerleje ligger på sydspidsen af øen Karmøy, i regionen kendt som Fjord Norge.

  "Her kan du gå en tur langs blomsterrige, smalle stræder, der slanger sig mellem de hvide huse. Det anbefales at spise varme vafler på en af de hyggelige caféer i centrum," siger Fjeldheim.

  Skudeneshavn, Karmøy
  Skudeneshavn, Karmøy.
  Photo: Ørjan B. Iversen/ Destinasjon Haugesund & Haugalandet

  Se hvad du kan lave i Skudeneshavn

 • Haugesund

 • Under en times kørsel fra Skudeneshavn ligger Haugesund, et oplagt feriemål for dem, kan lide at opholde sig udendørs.

  "Hvis du vil se naturen i denne flotte region, er der her masser af muligheder. Tag ud til nogle af øerne i nærheden, eller tag på vandretur i fjeldene omkring Haugesund," fortæller bloggeren.

  Hun anbefaler også en gåtur på havnen, hvor der ligger mange spisesteder.

  Hvert år i august er Haugesund vært for Den Norske Filmsfestival, en af de vigtigste filmfestivaler i Skandinavien, samt jazzfestivalen Sildajazz.

  Haugesund
  Haugesund.
  Photo: Scott Sporleder / FjordNorway


  Read more

  Se hvad du kan lave i Haugesund

 • Bergen

 • Der er ikke noget bedre end en solskinsdag i Bergen. Selvom Bergen faktisk er Norges andenstørste by er den nok bedre kendt for sin intime charme og stemning. Fjeldheim foreslår en gåtur i Bergens gamle bydel samt Nordnes, et kvarter der ligger på en halvø midt i byen. På Nordnes ligger mange træhuse og tilhørende smalle gyder klar til udforskning.

  "Herudover bør du besøge Nordnesbadet, hvor du enten kan svømme i havet eller i en udendørs swimming pool."

  Rejser du med børn? I Bergen Akvarium kan I møde alt fra søløver og krokodiller til slanger og firben.

  Skivebakken, Bergen
  Skivebakken, Bergen.
  Photo: Bergen Tourist Board / Per Eide - visitBergen.com


  Read more

  Se hvad du kan lave i Bergen

 • Stavanger

 • Bemærkede du alle de hvidmalede huse på denne artikels topbillede? Ingen anden europæisk by har flere træhuse end Stavangercirka 8.000 af slagsen, i forskellige stilarter.

  Stavanger er en afdæmpet by, hvor en afslappende gåtur i centrums smalle gader er et højdepunkt. Hvis solen er fremme kan du holde kaffepause på friluftscaféen i Øvre Holmegate, en gade med mange farverige bygninger.

  Er du glad for mad bør du lægge vejen forbi Stavanger når der er Gladmat-festival, en af de førende madfestivaler i Skandinavien. Vil du hellere ud og bade eller prøve at surfe på nogle af Norges bedste bølger, kan du tage ud til Solastranden eller en af de andre strande i Jæren-området.

  Øvre Strandgate, Stavanger
  Øvre Strandgate, Stavanger.
  Photo: CH / visitnorway.com

  Se hvad du kan lave i Stavanger

 • Tønsberg

 • I Tønsberg mødes historien med fornøjelsen. Norges ældste by er særligt populær om sommeren, hvor den lange kystlinje og et stort udbud af kulturbegivenheder (koncerter, stand-up, kunstudstilling, mm) sørger for, at tiden aldrig føles lang. Gå en tur på havnen og vær en del af sommerlivet i Tønsberg.

  "Hvis du er i området, kan du også besøge Tjøme og Hvasser. Her ligger det rekreative område 'Verdens Ende' og en række restauranter, for eksempel Den Blå Brygge og Engø Gård," siger Fjeldheim.

  Tønsberg
  Tønsberg.
  Photo: Visitvestfold.com / Visit Norway

  Se hvad du kan lave i Tønsberg

 • Stavern

 • Tønsberg er ikke det eneste sted i Vestfold, der er kendt for at blande fornøjelse og sommersol. Stavern, en lille by i nærheden af Larvik, er mange gange blevet udpeget som 'Norges bedste sommerby' af forskellige norske aviser. Det er nemt at bevæge sig rundt i byen til fods og opleve de flotte bygninger, kunstgallerier og spisesteder med lokal mad.

  Er du interesseret i musik? I juli optræder populære kunstnere på den lokale Stavernfestivalen, en af Norges mest omtalte festivaler.

  Stavern
  Stavern.
  Photo: Jørn Tore Røed / visitvestfold.com / Visit Norway

  Se hvad du kan lave i Stavern

 • Åsgårdstrand

 • "Det er her jeg malede min bedste malerier i mere end 30 år…," sagde Edvard Munch engang.

  Åsgårdstrand kunne næppe have fået en større kompliment. Munch, der nok er mest kendt for sit maleri 'Skriget', tilbragte mange somre i Åsgårdstrand, en lille kystby i fylket Vestfold.

  Siden 1920’erne er mange mennesker fulgt i Munchs fodspor for at spendere sommeren her.

  "Bymidten er hyggelig med sine kunstgallerier og butikker, restauranter og bagerier," siger Fjeldheim, der understreger, at Åsgårdstrand også er velegnet til badeture.

 • Son

 • 50 kilometer syd for Oslo, på den anden side af Oslofjorden, ligger Son lidt gemt af vejen. Det er ikke desto mindre et populært feriemål for mange nordmænd.

  "Son er kendt for sine smalle gader og træhuse fra hollændertiden. Stranden, havnen og mange af de lokale spistesteder er bestemt et besøg værd," fortæller bloggeren.

  Vil du stresse af, er du kommet til det rette sted. Son Spa ligger ved fjorden blot 500 meter fra centrum.

  Son
  Son.
  Photo: Gunnar Kopperud / Foap / Visitnorway.com

  Se hvad du kan lave i Son

 • Sandefjord

 • Denne by tiltrækker besøgende, der sætter pris på at spendere lange dage på stranden for bagefter at sætte tænderne i alt godt fra havet. Sandefjord omtales oftes som 'Badebyen', ikke mindst på grund af de gode strande og mere afsidesliggende solbadningsområder.

  Start dagen med en svømmetur i det klare vand, og afslut den på en af de lokale fiskerestauranter.

  Sandefjord
  Sandefjord.
  Photo: Visitvestfold.com / Visit Norway

  Se hvad du kan lave i Sandefjord

 • Henningsvær

 • Her er godt nyt til alle dem, der drømmer om endeløse dage: I Henningsvær på Lofoten går solen ikke ned om sommeren. Du kan derfor beundre dette fiskerleje hele døgnet rundt, mens midnatssolen maler himlen i røde og gule farver.   

  "Henningsvær er et smukt sted ved havet. Byen har en still og rolig havneatmosfære, huse af træ, charmerende caféer og flotte kunstgallerier."

  En tur til Henningsvær er ikke komplet uden en tur til en af områdets hvide sandstrande. Er du klar til at dyppe tæerne?

  Henningsvær
  Henningsvær.
  Photo: Kristian Nashoug / www.lofoten.info / Visit Norway

  Se hvad du kan lave i Henningsvær

Find sommerens rejsemål

Find ud af mere om Norges 'sommerbyer'.

Norges 'sommerbyer'
Bergen er Norges andenstørste by, beliggende på fjeldsider med udkig over det åbne hav. Visse steder er det i Bergen som at… Read more
Bergen
Henningsvær er et smukt sted ved havet. Byen har en still og rolig havneatmosfære, huse af træ, charmerende caféer og flotte kunstgallerier. Read more
Henningsvær
Sandefjord omtales oftes som ’Badebyen’, ikke mindst på grund af de gode strande og mere afsidesliggende solbadningsområder Read more
Sandefjord
130 hvide huse, sejlbåde, duften af det nyligt klippede græs – Skudesneshavn har alle de klassiske ingredienser, der kendetegner de typiske… Read more
Skudeneshavn
Son er kendt for sine smalle gader og træhuse fra hollændertiden. Read more
Son
Betagende omgivelser med smukke fjorde, fjelde og lange hvide sandstrande karakteriserer Stavanger-regionen, der også er hjem for et stort antal… Read more
Stavanger
Stavern
Stavern
Stavern, en lille by i nærheden af Larvik, er mange gange blevet udpeget som ’Norges bedste sommerby’ af forskellige norske aviser.
Stavern
Norges ældste by er særligt populær om sommeren, hvor den lange kystlinje og et stort udbud af kulturbegivenheder (koncerter, stand-up,… Read more
Tønsberg
Åsgårdstrand var opprinnelig en selvstendig bykommune, kjent for å ha kunstnere og badegjester fra hele landet. I dag er det mange som hevder at… Read more
Åsgårdstrand
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS