Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

En guide til miljøvenlige efterårsaktiviteter

Seks farverige højdepunkter
En grøn vinkel på efterårets gyldne farver.
A man biking in the mountains of Trysil on a sunny autumn day
Mountain biking in Trysil.
Photo: Ola Matsson / Trysil

Efteråret i Norge er en helt unik oplevelse. Bevæg dig væk fra de store menneskemængder og storbyens stress og jag, og nyd en rød, gul og orange variant af de norske landskaber.

Godt nok er det blevet både koldere og vådere, men det er ikke desto mindre stadig utroligt fredfyldt at smelte sammen med det pittoreske efterårslandskab. Unge som gamle bevæger sig udendørs for at slappe af med forskellige aktiviteter – i fjeldene, skovene, langs kysten eller endog i byerne. Det bedste af det hele er, at mange af disse aktiviteter er miljøvenlige og har minimal effekt på miljøet, hvis nogen overhovedet.

Nordmændene lever et mere og mere bæredygtigt og etisk ansvarligt liv, og nye, spændende steder bliver certificeret som miljøvenlige destinationer. På Verdensturismedagen, som blev markeret den 27. september, fremhævede den britiske hjemmeside Verdict Norge som en af de ti mest bæredygtige feriedestinationer i verden.

Sagt på en anden måde er efteråret alletiders, hvis du ønsker at rejse grønt i Norge. Lad de norske rejsearrangører introducere dig for nogle af sæsonens miljøvenlige aktiviteter.

 1. 1. Et cykeleventyr gennem farverige landskaber

  Vil du gerne have mest muligt ud af dit ophold i Norge? Lej en cykel, og læg vejen forbi nogle af landets mest naturskønne områder.

  Her finder du alt lige fra høje fjelde og stejle bakker til fladt byterræn – du kan med garanti finde en rute, der passer til lige præcis din form og smag! Om efteråret egner klimaet sig utroligt godt til cykling, især i de sydlige dele af Norge.

  Øv dine færdigheder i en af de familievenlige parker, der som oftest ligger i forbindelse med de større skicentre over hele landet. Prøv downhill- og sticykling i de seje cykelparker, eller tag liften til toppen af fjeldet og find en af de mange anlagte cykelruter. Bare i Trysil er der nu over 100 kilometer stier, afmærkede og præparerede. 

  Ud over at være en grøn aktivitet er cykling en god måde at komme i kontakt med de lokale på. I Norge går man utroligt højt op i cykling, og mange nordmænd udforsker da også deres eget land fra et cykelsæde.

  Hvis du har brug for lidt hjælp til at komme hele vejen op ad bakkerne, er der også råd for det. Mange steder er det nemlig både nemt og billigt at leje elcykler.

 2. 2. En forfriskende dukkert i krystalklart vand

  Efterhånden som dagene bliver kortere, og temperaturen falder, kræver det mandsmod at hoppe i det kolde vand. Men lad det ikke holde dig tilbage fra den herlige friske følelse af en kold dukkert i en af Norges mange krystalklare søer, elve og fjorde.

  Nyd den indre ro i en kajak omgivet af imponerende fjelde og vandfald. Hvis du går efter et adrenalinrush, bør du unde dig selv en raftingtur på de brusende elve.

  Om efteråret tilbyder arrangører over hele landet guidede ture og udstyr til vandsportsentusiaster på alle niveauer.

 3. 3. Miljøvenlige museer

  Vil du gerne opleve kultur, kulturarv og kunst – og samtidig tænke grønt? Så er du kommet til det helt rigtige sted. I Norge finder du en lang række museer i verdensklasse. Mange af dem er certificerede som bæredygtige og arbejder løbende på at minimere påvirkningen af miljøet. Om efteråret er der nye, spændende udstillinger over hele landet.

  Prøv også et af de mange udendørs museer, hvor du får lejlighed til at se berømte skulpturer, historiske bygninger og spændende naturattraktioner i den friske kølige luft.

 4. 4. En uforglemmelig vandretur

  Nordmændene holder utroligt meget af at trække i et par robuste vandrestøvler og tage på vandretur i fjeldene. Og de deler gerne de bjergtagende omgivelser med alle de rejsende fra nær og fjern.

  Tag med på vandretur i fjeldene – men husk en spand til de mange bær, du kan samle i skoven. Om efteråret bugner skovene med saftige blåbær, tyttebær og multebær.

  Du behøver heldigvis ikke at bevæge dig langt væk fra storbyen for at nyde den uberørte natur. Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim ligger alle i nærheden af ideelt vandreterræn langs fjorde, skove og fjelde.

  Det bliver ikke grønnere!

 5. 5. Stejle klipper for eventyrere med hang til adrenalinkick

  Norge er kendt for sine majestætiske fjelde, stejle skrænter og fascinerende klippeformationer. Men tør du prøve kræfter med de stejle vægge?

  Det er en helt speciel oplevelse at nå toppen af en klatrerute. Og lige præcis den følelse kan du få om efteråret på en af de mange forskellige klatredestinationer rundt omkring i landet, hvor der kan bookes guidede ture for klatrere på alle niveauer. Men pas nu på. Husk, at klatring uden guide er en aktivitet, der kun er forbeholdt de mest rutinerede klatrere.

  Hvis du rejser med børn eller ikke er tryg ved højder, findes der andre muligheder. Du kan for eksempel lege Tarzan og Jane for en dag og udfordre dig selv i en udendørs klatrepark. Der er bygget flere nye, moderne klatreparker inden for de senere år.

 6. 6. Den perfekte fangst

  En kystlinje på 101.388 kilometer. 450.000 søer. Og 332 forskellige fiskearter. Hvis du drømmer om en autentisk udendørsoplevelse i Norge, bør du uden tvivl tage på fisketur.

  Efteråret er en enestående mulighed for at få den perfekte fangst. Havet bugner med torsk, sej og helleflynder, mens der er gode muligheder for at fange både laks og ørred i en af de mange søer. Det kræver bare lidt tålmodighed. Og så skal du selvfølgelig vide, hvor du skal tage hen.

  Arrangører fra syd til nord står klar til at tage imod dig og tilbyde dig dit livs fiskeoplevelse.

Vær forberedt på skiftende vejr

Om efteråret i Norge bliver luften friskere og sprødere, samtidig med at vejret bliver vådere og vildere.

Fra september kan der være ret voldsomme regnskyl, og stormene rammer kysten.

Men lad ikke dette afskrække dig fra et besøg. På skyfri dage kan du opleve de smukke efterårsfarver og den sidste glød af sommersolen.

Beklædning

Om efteråret i Norge er det vigtigt at have vand- og vindtæt tøj med eller på.

Hvis du planlægger at være udendørs i længere tid, anbefales det at klæde sig på i lag (helst uld) – det er bedre end én tyk sweater.

Find de bæredygtige aktiviteter

Cykling
Opplev ikoniske Trollstigen på elsykkel. Kjenn hjertepumpa slå når du tråkker deg gjennom trolske knappenålssvinger med lokalkjente guider fra Hotel… Read more
El-sykkeltur med guide opp Trollstigen
Sykkeltur fra Oslo til Moss ca 65 km. Ta med deg sykkelen og start med en liten båttur fra Aker Brygge til Nesoddtangen (ca 20 min). Fra… Read more
Sykkeltur fra Oslo til Moss
Lei en sykkel og se mer av Bergen på kortere tid. Perfekt måte å oppleve sjarmerende Bergen på! Read more
Se Bergen fra sykkelsetet
Opplev Den Gyldne Omvei og norgeshistorien fra sykkelsetet. Bruk tre dager på å oppleve trøndersk mat, natur og historie. Bli kjent… Read more
Steinkjer via Den Gyldne Omvei til Stiklestad på sykkel
En fantastisk tur på begge sider av Glomma Read more
Sykkelturer | Glommastien
Vil du prøve deg på downhill er Hafjell Bike Park ledende i Norge på heisbasert sykling. Read more
Hafjell Bike Park
Opplev vakker høyfjellsnatur på sykkel! Rauland har flotte sykkelstier langs innsjøer og høye fjell. Read more
Sykkel i Rauland
Eit eldorado for utandørsaktivitetar - heile året Midtfjellet Vindpark er med sine 44 vindmøller ein av dei aller største i… Read more
Midtfjellet vindpark
Mjøstråkk er mye mer enn en sykkeltur rundt Mjøsa. Den 250 km lange sykkelruten tar deg forbi mange severdigheter. Read more
Mjøstråkk
Hallingdal Sykkelpark, i Hallingdal Feriepark.Gratis for alle og alltid åpen. Ål i Hallingdal. Read more
Hallingdal Sykkelpark
Surfing, kano og kajak
Den perfekte turen for familier, den uerfarne padleren eller dem som vil ha en annerledes introduksjon til Art Nouveau byen Ålesund. Read more
Familietur på Kajakk i Ålesund
Ytre Namdal og Namdalskysten er som skapt for kajakkpadling, med tusenvis av holmer og skjær, fjorder og utfordrende havstykker har vi… Read more
Kajakkturer, kurs og kajakkutleie på Namdalskysten - Explore Ytre Namdal
Aktiviteter, Ål i Hallingdal Read more
På vannet
Aktivitetshus og samlingssted for friluftsglade som ønsker å være aktive i og rundt Oslo. Friluftshuset har buldrevegg og… Read more
Friluftshuset på Sørenga
Telemark Kanalcamping har stort utvalg i kano og kajakk for utleie. Guida eller opplev på egen hånd. Read more
Padling på Telemarkskanalen
Øyane mellom Fitjar og Bømlo har eit unikt miljø for kajakkpadling. Området består av ca. 350 øyar og eit landskap med lave heier. Read more
Padling i Fitjar og Bømlo
Lær deg å padle kano eller kajakk og bli med på en forfriskende familietur på nydelige Øyangen I Beito Read more
Guidet familietur med kano på Øyangen
Museer
Kun få minutter unna Oslo sentrum med trikk ligger Ekebergparken. Parken kombinerer en lang historie, vakker natur, flotte utsiktspunkter og… Read more
Ekebergparken skulpturpark
Turen Sylvringen er oppkalla etter den vakre sagaringen i sylv som vart funnen i ein av gravhaugane her i Vik. Read more
Sylvringen - ei historisk vandring i Vik
Sunnmøre Museum er et folkemuseum med kulturhistoriske utstillinger og en omfattende samling av gamle hus og båter. Nyt en spasertur… Read more
Sunnmøre Museum & Borgundkaupangen
Norsk Fjordsenter er eit levande besøks- og formidlingssenter for verdsarven Vestnorsk fjordlandskap – det einaste området i landet som står på… Read more
Besøkssenter verdsarv Geiranger / Norsk Fjordsenter
Otterdalsparken er et vakkert fonteneanlegg med granittskulpturer laget av Kjell Nupen som må oppleves. Read more
Otterdalsparken
Jernaldergården på Ullandhaug er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden, ca 350 – 550 e.Kr. Gården ligger på toppen av Ullandhaug,… Read more
Jernaldergården
Lom stavkyrkje er ei av dei største og vakraste stavkyrkjene i Noreg. Ho er bygd i tre og blei oppført rundt 1158. Kyrkja har korsplan og 350… Read more
Lom stavkyrkje
Høyt oppe i den stupbratte lia, med panoramautsikt over Hylsfjorden i Suldal, ligger Litunet, den vakreste gården i Suldal. Read more
Litunet i Suldal (Ryfylkemuseet)
Spennende skulpturpark midt i idylliske Straumen, utsmykket med skulpturer av Nils Aas - en av Norges fremste billedhoggere. Muustrøparken ligger et… Read more
Muustrøparken Skulpturpark
Opplev Eiktunet i 2021 Velkommen til Eiktunet friluftsmuseum, full av historie og med fantastisk utsikt over Gjøvik og Mjøslandskapet. I… Read more
Eiktunet kulturhistoriske museum
Folgefonnsenteret er tilknytt Folgefonna Nasjonalpark og inneheld moderne, interaktive utstillingar med tema som geologi, klima, vatnet sin syklus og… Read more
Folgefonnsenteret
Ål Bygdamuseum. Ål i Hallingdal. Read more
Ål Bygdamuseum
Glomdalsmuseet er Norges tredje største friluftsmuseum, nest etter Norsk Folkemuseum og Maihaugen Read more
Anno Glomdalsmuseet
Vandring
Turstien langs Akerselva starter ved Maridalsvannet og går helt til ned til Vaterland i Oslo sentrum. Hvis du følger den åtte… Read more
Vandring langs Akerselva
Join us as we retrace the pilgrim's journey from Munkeby Monastery to Stiklestad. Discover the fascinating history about Saint Olav and the Munkeby… Read more
Pilegrimsvandring - fra Munkeby Herberge til Stiklestad
Norges lengste sammenhengende steintrapp med 2200 trinn ligger i Midsund, på Otrøya vest for Molde. Her ligger fjellene "i havet" og trappene opp til… Read more
Midsundtrappene - Rørsethornet
The mountain Gaustatoppen in Rjukan in Telemark county is easily accessable and one of the most beautiful mountains in Norway. Read more
Gaustatoppen
Dette er en fantastisk topptur som passer for hele familien! Du kommer fort opp i høyfjellsterreng og kan nyte utsikten om lag hele veien til toppen. Read more
Topptur Venelifjell i Vrådal
"Dei sju systre" er blant dei mest fotograferte fossefalla i Geirangerfjorden. Dei ligg ved den fråflytta garden Knivsflå, og her stuper… Read more
Dei sju systre
En tur som passer for alle! Gå hele veien ned fra Fløyen til sentrum, eller ta banen halvveis ned og spaser det siste stykke. Read more
Spasertur ned fra Fløyen til Bergen sentrum
La deg ikke lure av at Saksa er en av de laveste toppene i området. Plasseringen gjør at utsikten til fjord og fjellparti er spektakulær. Fjellet har… Read more
Topptur til Saksa (1073 m.o.h.)
En flott vandring på Hvaler i vår fineste natur på merket sti; langs vannet, over strand, fjell, sti og i furuskog. Read more
Kyststien på Kirkøy | Hvaler
Med eit fritt fall på 275 meter er Vettisfossen det høgste verna fossefallet i Norge. Denne fossen, som har vore freda sidan 1924, kan du nå til fots… Read more
Vettisfossen
Fjellsjøkampen er tidligere Akershus sitt høyeste punkt Du finner fjellsjøkampen nord i tidligere Akershus i Hurdal kommune - og… Read more
Topptur - Fjellsjøkampen
I en fager og vill natur, slynger Rallarveien seg fra fjellet ned til fjorden. I den folketomme villmarksdalen kan du vandre i vakkert terreng, med… Read more
Rallarveien Kulturminnesti
Rundtur i Bergsjøområdet der du følger stien rundt Bergsjøen. Ca 8 km i lett terreng med god utsikt mot Reineskarvet i nord. Østre enden av Bergsjøen… Read more
Bergsjøen rundt Ål i Hallingdal
Start: Ved utgangen av Onarheimsvatnet mot Onarheimselva langs Fv79. Informasjonstavle er sett opp, skilta og merka etter nasjonal standard. Det… Read more
Nyabruo - Blåbærhaugen
Klatring
Vestveggen er en skikkelig utfordring. Dette er turen for deg som søker spenning, liker å utfordre deg selv, er i over gjennomsnittet god form og… Read more
Romsdalsstigen Via Ferrata Vestveggen (5-6 timer)
Galdhøpiggen klatrepark ligg ved foten av Galdhøpiggen, og består av traversar, 76 plattformar og utfordringar for både liten og stor. Read more
Aktiv i Lom | Galdhøpiggen klatrepark
​​​​​Gjøvik Klatrepark - Velkommen til en aktiv familiedag! I Gjøvik klatrepark inviteres det til bruk av hele kroppen, mestring for… Read more
Gjøvik Klatrepark
Kjenn på suget i magen når du klatrer i tretoppene i Vestlandets største klatrepark. Lek deg gjennom 120 gøye hindre og 20 fartsfylte zipliner. Read more
Klatreparken Høyt & Lavt Bergen AS
Klatrepark i vill og vakker natur med åtte spennende tretopps-klatreløyper med flere Tarzan-hopp og ziplines. Løypene er bygd… Read more
Oslo Klatrepark
Klatreparken Høyt & Lavt i Sørum - en av Norges største med 11 baner og 224 elementer - velkommen til en morsom dag for store og små! Read more
Høyt & Lavt Lillestrøm
Fjellklatring i området rundt Beitostølen, samt høydebane tilpasset hele familien. Beitostølen Aktiv og Skiskole gir deg de høye opplevelsene Read more
Beitostølen Aktiv & Skiskole - Fjellklatring
Flatanger har så langt vært mest kjent for havørnsafari og sportsfiske, men den siste tiden har verdens beste klatrere fått… Read more
Climb Flatanger - klatrefelt og overnatting
Grunnet Koronasituasjonen er Romsåsen kun åpen for grupper sommeren 2021. Se deres nettsider for oppdatert informasjon. Velkommen til… Read more
Romsåsen Gruveopplevelser - Aktivitetspark, Askim
Klatreparken i Skien fritidspark åpner sesongen den 15. mai. Read more
Klatreparken i Skien fritidspark
Fiskeri
Fisking er på ingen måte berre ein sommaraktivitet. Dette er ein god moglegheit til å sjå kva Vestlandet har å tilby på sitt friskaste. Read more
Havfiske Bekkjarvik
Bessaker er kjent som en herlig ferieplass og perfekt egnet for havfiske. Bessaker Liv og Røre tilbyr både guidede fisketurer og utleie… Read more
Havfiske i Bessaker
Det finnes mange fiskeplasser langs indre Oslofjord, og du trenger ikke fiskekort for å fiske her. For en oversikt over fiskeplasser i indre… Read more
Fiske i Oslofjorden
I Vrådal kan du fiske i Nisser og Vråvatn. Her er det både ørret, abbor, røye og sik. Fiskekort fås kjøpt på turistinformasjonen i Vrådal og på… Read more
Fiske i Vrådal
Naturopplevelser, jakt og fiske i en storslagen villmark sør på Helgeland. Hos en av Norges største private eiendommer, vil du finne en forsiktig… Read more
Plahtes eiendommer – jakt- og fiskeglede i villmarka
M/B James er en hyggelig båt som tilbyr fisketurer i den vakre Hvalerskjærgården. Båten leies på timebasis og med på kjøpet får du en dyktig… Read more
Fisketur med båt på Hvaler
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Udforsk det fantastiske udendørsliv

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

  Og nyd efterårets gyldne farver...

  Hvorfor vente med at finde ud af, hvad du vil lave, til du er her? Klik på "Filtrer søgeresultaterne" nedenfor, og vælg "Green travel – Miljøcertificerede udbydere".

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top
  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen