Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Lom
Lom.
Photo: Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Norwegian wood

Minutiøst udskårede trækirker var engang en del af landsbybilledet mange steder i det nordvestlige Europa. I dag findes de næsten udelukkende i Norge.

I middelalderen blev enorme katedraler af sten bygget i store dele af Europa. I Norge benyttedes en lignende teknik til at bygge i træ, og takket være vikingernes interesse i bådbygning blev traditionen yderligere udviklet. Dette arbejde kulminerede med bygningen af stavkirkerne.

Der er mange typer stavkirker, men det væsentligste fællestræk for dem alle er brugen af stolper (eller ”stave”) og et skelet af tømmer og planker – deraf navnet stavkirke.

Kirkernes trædøre og udsmykninger er ofte smukt udskåret. Udsmykningen er sædvanligvis en blanding af kristne motiver og hvad der formentlig var de hedenske vikingers dyr og drager. 

Norges bevarede stavkirker

Click to activate
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Lom stavkirke

Lom stavkirke er en af de største og smukkeste stavkirker i Norge. Den blev bygget i det 12. århundrede og bruges stadig.

Tag på en ugelang rundtur til det bedste af norsk arkitektur

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad