Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Skuespillerspiren

Eila Brønseth Schau, 16 år, Tromsø
Den norske TV-serie SKAM har medført et internationalt fokus på de unge jenter og gutter i Norge. Vi har mødt 10 af virkelighedens norske teenagere.
Eila Brønseth Schau, Tromsø
Eila Brønseth Schau, Tromsø.
Photo: Alexander Benjaminsen

"Det, jeg bedst kan lide, er at stå på en scene. Uanset hvad jeg laver deroppe, faktisk. Sådan har det altid været, jeg har elsket at optræde siden jeg var lille. Men det, som gør mig allermest glad, er at danse. Hvis jeg kan vælge frit, vil jeg helst være danser. Men fordi jeg er født med en hoftefejl er det nok umuligt for mig."

Hvad drømmer du så om at lave som voksen?
På grund af hoften har jeg valgt at satse på at blive skuespiller i stedet. Jeg vil gerne flytte til et engelsktalende land og stå på en stor scene. Allerhelst vil jeg gerne være musicalskuespiller, men så længe jeg står på en scene er jeg glad. Jeg tænker ikke så meget på familie og børn og sådan noget, for det kan man alligevel ikke planlægge.

Du bor allerede for dig selv i Tromsø – hvordan føles det?
Meget mærkeligt og meget stort. Jeg synes selv, at det er for tidligt at bo for mig selv som 16-årig, og jeg har boet her i snart et år nu, men jeg har endnu ikke vænnet mig til at vågne op flere kilometer hjemmefra og vide, at jeg har ansvar for mig selv. Men fordi jeg kommer fra en ganske lille by uden tilbud om uddannelse, er det ganske normalt for unge derfra at flytte så tidligt til Tromsø.

Hvad kan du bedst lide ved at bo hvor du bor?
At det er tæt på skolen, og at det er så flot hvor jeg bor. Jeg bor tæt på centrum og jeg synes, at byen er smuk, især om aftenen. Jeg er jo fra landet og ikke vant til at se gadelygter lyse hele byen op.

Hvis du får besøg – hvad ville du så vise frem?
Kongsparken, for den er meget flot. Og så ville jeg tage dem med til en forestilling fra Hålogoland Teater, for de er rigtigt gode.

Var det underligt at flytte hjemmefra?
Det største problem er vel ikke at være hjemme. Min familie er her ikke, og det er ikke her jeg er vokset op. Det er svært at lave mine lektier alene, for jeg har helt siden første klasse haft brug for hjælp til skolearbejdet. Det er også uvant for mig at bo i byen, med alle menneskerne og bilerne og butikkerne og det hele. Jeg møder og ser nye mennesker hver dag her, og det er nyt for mig. Der, hvor jeg voksede op, kendte jeg stort set dem alle.

Alligevel vil du gerne flytte til en endnu større by, og udlandet?
Ja. Første skridt er her i Tromsø og dramalinjen på Kongsbakken videregående. Jeg har virkeligt kæmpet de sidste tre år af folkeskolen for at komme ind her. Næste skridt er at komme ind på en kunstskole i Liverpool, LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts). Måske en filmskole i Californien, UCLA. Bare det at komme ind på én af disse skoler ville være en drøm, der går i opfyldelse. Og hvis alt går som det skal, bliver jeg skuespiller. Så kan jeg til slut komme tilbage til Norge, for Norge er bedst.

Kan du lide SKAM?
Ja, jeg kan godt lide at se ting jeg kan relatere til. Serien er jo meget fed, med virkeligt gode skuespillere og et stort fokus på vigtige temaer som psykisk velbefindende, feminisme, kvindesyn, seksualitet, religion og meget mere.

Oplever du selv meget skam i dit liv?
Jeg er ikke en genert person, selvom jeg er meget klodset og ofte havner i situationer, der kan virke pinlige, som at snuble over stole eller falde på isen. Men jeg tænker egentligt ikke så meget over det. Det har nok noget at gøre med, at jeg ikke har noget imod opmærksomhed…

Dette bør du ikke gå glip af i Tromsø

Eila Brønseth Schau, Tromsø

Eila Brønseth Schau, Tromsø.
Photo: Alexander Benjaminsen
Eila Brønseth Schau, Tromsø

Eila Brønseth Schau, Tromsø.
Photo: Alexander Benjaminsen
Eila Brønseth Schau, Tromsø

Eila Brønseth Schau, Tromsø.
Photo: Alexander Benjaminsen
Om SKAM

SKAM er en norsk dramaserie, der handler om dagligdagen for en række elever på Hartvig Nissen-skolen, et gymnasium i bydelen Frogner i det vestlige Oslo. Serien er skabt af NRK - det norske svar på DR.

Mød de unge

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen