Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Næsten-proffen

Jens Berland Husebø, 18 år, Stavanger
Den norske TV-serie SKAM har medført et internationalt fokus på de unge jenter og gutter i Norge. Vi har mødt 10 af virkelighedens norske teenagere.
Jens Berland Huseby, Stavanger
Jens Berland Huseby, Stavanger.
Photo: Alexander Benjaminsen

"Der er travlt. Ud over lektier, venner, kæreste og familie spiller jeg på Vikings juniorhold og er viceanfører der. Jeg har også været så heldig at træne lidt sammen med A-holdet – det er gode lærepenge at få, at snuse lidt til niveauet og lære gutterne der bedre at kende. Så ja, der er meget træning, både med holdet og for mig selv."

Hvor meget træner du?
Rigtigt meget. Det bliver mange timer med fodbold og styrketræning, men jeg kan godt lide det.

Får du tit det røde kort?
Jeg er en barsk spiller, som elsker at vinde og hader at tabe, så jeg vil gøre alt for de tre point. Men jeg har aldrig fået rødt kort, jeg klarer mig altid på en eller anden måde. Men jeg får da raget et par gule kort til mig i løbet af en sæson…

Må du ofre noget for at spille så meget fodbold?
Jeg synes faktisk ikke, at jeg har ofret noget. Hele mit liv har jeg gjort det, jeg elsker mest. At feste og sådan noget siger mig ingenting, så jeg føler ikke, at jeg ofrer noget der. Alle mine bedste venner er lige så dedikerede som mig, så jeg går ikke glip af noget socialt. Og der er naturligvis tid til andre ting også. Det er vigtigt at koble af med noget andet end fodbold en gang i mellem. Jeg når ikke altid alle mine lektier – men jeg knokler før prøver og giver alt på eksamensdagen.

Med en prof-karriere inden for rækkevidde – hvordan sørger du for at egoet ikke bliver så stort som Ronaldos?
Indtil videre har jeg jo ikke opnået noget der er så stort, at jeg mister jordforbindelsen, så mit ego er ikke specielt stort. Men jeg tror på mig selv og arbejder stenhårdt. Så må vi se, om jeg kan holde benene på jorden, når karrieren tager fart.

For du vil virkelig gerne være professionel?
Ja, men jeg synes jo stadig det er vigtigere at være et godt menneske end en god fodboldspiller. Når jeg er færdig med fodbolden tror jeg, at jeg flytter til et andet land. Måske USA.

Men før du kommer så langt: Hvad er det bedste ved at bo i Stavanger?
Jeg bor på Storhaug, centralt i Stavanger, og her har jeg altid boet, så jeg føler mig hjemme. Der er kort vej til det hele, og det er let at kommer rundt.

Det virker som om du har en helt bekymringsfri tilværelse?
Jeg prøver ikke at bekymre mig for meget. Foreløbigt har jeg været heldig at kunne leve et liv uden bekymringer, men nu hvor jeg er blevet 18 og må klare mig selv mere, begynder der sikkert at dukke noget op. Stille og roligt.

Ser du SKAM?
Ja, jeg synes det er en sjov og relevant serie, som giver et godt indblik i de norske unges liv.

Hvad mig dig selv, hvornår føler du skam?
Jeg bliver sjældent flov, jeg er meget udadvendt og selvsikker, så jeg har meget selvironi og er god til at grine af mig selv. Men en situation, som jeg ikke bryder mig om, er, når min mor eller far prøver at være morsomme…

Dette bør du ikke gå glip af i Stavanger

Jens Berland Huseby, Stavanger

Jens Berland Huseby, Stavanger.
Photo: Alexander Benjaminsen
Jens Berland Huseby, Stavanger

Jens Berland Huseby, Stavanger.
Photo: Alexander Benjaminsen
Jens Berland Huseby, Stavanger

Jens Berland Huseby, Stavanger.
Photo: Alexander Benjaminsen
Om SKAM

SKAM er en norsk dramaserie, der handler om dagligdagen for en række elever på Hartvig Nissen-skolen, et gymnasium i bydelen Frogner i det vestlige Oslo. Serien er skabt af NRK - det norske svar på DR.

Mød de unge

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen