Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Instagrammeren

Amanda Schei, 16 år, Bergen
Den norske TV-serie SKAM har medført et internationalt fokus på de unge jenter og gutter i Norge. Vi har mødt 10 af virkelighedens norske teenagere.
Amanda Schei, Bergen
Amanda Schei, Bergen.
Photo: Alexander Benjaminsen

“Jeg bor cirka 12 minutter uden for Bergen, på et sted der hedder Sotra. Her er superfint, og nærheden til havet giver masser af muligheder. Jeg har min egen båd, og om sommeren sejler jeg og mine venner nogle gange til Bergen. Jeg kan ikke huske hvad det er for et mærke, men den kan sejle hurtigt.”

Det lyder sjovt! Hvad går du ellers og laver lige nu?
Lige nu er der prøver i alle fag. Jeg går på Bergens Private Gymnas og det er ganske hårdt arbejde og meget pres her før sommeren. Vi kan blive hørt i alt det, vi har lært i år.

Hvad kan du lide at lave, når du har fri fra skole?
Jeg går til Freestyle Discojazz. Det er en konkurrencesport, en slags blanding af dans og akrobatik med en masse hurtige bevægelser, høj musik, sminke, nerver og sjov. Det er faktisk den mest populære danseidræt i Norge, og jeg har mødt mange fantastiske mennesker både her i Norge og i udlandet på grund af det. Jeg elsker at være sammen med mine venner. Nogle gange finder vi på noget at lave, men andre gange chiller vi bare på byens caféer. Og jeg ville jo lyve hvis jeg sagde, at jeg ikke kan lide at shoppe…

Hvad er det bedste ved at bo hvor du bor?
Først og fremmest den flotte natur rundt om mig, og at den er meget varieret. Jeg kan både tage på havet og på fjeldet, for eksempel. Jeg tager ofte op på fjeldet. Det er vigtigt for min generation at vise, at man er sporty. Vi bliver taget med på fjeldture, så snart vi kan gå. En overgang synes jeg det var lidt kedeligt, men nu synes jeg igen det er dejligt at bruge naturen. Også fordi det giver mange gode motiver til Instagram.

Instagram, ja! Er du aktiv der?
Ja, jeg bruger Instagram meget, både til at vise mit hverdagsliv og min freestyledans og sådan. Jeg har endda fået sponsorer, som giver mig hår- og hudprodukter og tøj. Min mor hjælper mig ofte med at sortere hvad der er godt og hvad der ikke er. Instagram kan være meget inspirerende, og der er mange spændende mennesker at følge. Jeg ved godt, at det kan blive noget overfladisk, men jeg synes det er sjovt at se alle de flotte billeder.

Hvis du fik besøg fra udlandet, hvad ville du så vise dem?
De fantastiske fjorde. Og så ville jeg vise dem en af fjeldtoppene rundt om Bergen by, for eksempel Fløyen eller Ulriken, så de kunne se byen fra oven. Det kan jeg godt selv lide at gøre. Og jeg er en mindre museumsekspert, for min far har taget mig med på alle museerne i området fra jeg var helt lille. Her er mange sjove ting at lave når man er ung, for eksempel zipline, badeland og klatrepark. Jeg ville selvfølgelig også give dem en rundvisning på Bryggen og Fisketorvet.

Her til sidst: Hvad synes du om SKAM?
Jeg synes, at det er en helt fantastisk serie. Nogle af temaerne er rigtigt nok lidt sat på spidsen, og det er måske ikke så let for os, der ikke bor i Oslo, at genkende os selv. Men når så mange ser en serie, der tager fat i emner som gruppepres, spiseforstyrrelser og homofobi er det faktisk med til at ændre tingene i en positiv retning. Det gør det lettere at snakke om ting, som kan være vanskelige, og måske hjælper det os også til at forstå hinanden bedre. Det skal serien have al mulig ros for. Og jeg synes, at den er bygget fedt op, med beskeder og små videoklip i løbet af ugen.

Dette bør du ikke gå glip af i Bergen.

Amanda Schei, Bergen

Amanda Schei, Bergen.
Photo: Alexander Benjaminsen
Amanda Schei, Bergen

Amanda Schei, Bergen.
Photo: Alexander Benjaminsen
Amanda Schei, Bergen

Amanda Schei, Bergen.
Photo: Alexander Benjaminsen
Om SKAM

SKAM er en norsk dramaserie, der handler om dagligdagen for en række elever på Hartvig Nissen-skolen, et gymnasium i bydelen Frogner i det vestlige Oslo. Serien er skabt af NRK - det norske svar på DR.

Mød de unge

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen