Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Håndbold-håbet

Ola Romsaas, 16 år, Oslo
Den norske TV-serie SKAM har medført et internationalt fokus på de unge jenter og gutter i Norge. Vi har mødt 10 af virkelighedens norske teenagere.
Ola Romsaas, Oslo
Ola Romsaas, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen

"Drømmen er at blive i professionel i udlandet og spille for det norske landshold. At være med til at føre Norge til endnu flere medaljer ved mesterskaberne er også en stor drøm. Jeg vil gerne være med til at holde Norge i verdenstoppen i håndbold i årene fremover. Til daglig spiller jeg på ungdomslandsholdet – og elitehåndbold i Haslum Håndballklubb."

Du er den første mandlige norske håndboldspiller født i 2000-tallet til at blive norgesmester i seniorhåndbold – hvordan føles det at være 16 år og allerede historisk?
Historisk er nok for meget sagt, men det var da rigtigt fedt at være med til at vinde cupfinalen med Haslum. At spille foran 5-6.000 tilskuere som 16-årig er der ikke mange der oplever. Jeg må jo nok sige, at det er et af de bedste minder, jeg har fra en håndboldbane indtil videre.

Hvad vil du lave, når du ikke kan spille håndbold mere?
Ja, det er jo lige det. Jeg prøver at følge godt med i skolen, så jeg også kan få et godt job bagefter håndbolden. Jeg kan godt lide samfundsvidenskabelige fag, så måske finder jeg et job indenfor det område.

Du går på et særligt eliteidrætsgymnasium i Oslo?
Ja, jeg går på Wang Toppidrett og er glad for det. Her arrangeres det hele sådan, at man skal kunne nå sine mål, både sportsligt og fagligt. Jeg er heldig med at gå i skole med gode venner, der har samme lidenskab for håndbold som mig, så det er jo fantastisk…

Og hvad er det bedste ved at bo, hvor du bor?
Jeg bor på Kjelsås i Oslo, og det bedste ved det er, at både storbyen og skoven blot er et stenkast væk, samtidig med, at der er flere gode idrætsanlæg i nærheden.

Hvis du får besøg og skulle vise det bedste af Oslo – hvad ville du så vise dem?
Så ville jeg tage dem med ned i byen og vise dem Operaen udefra. Det er efter min mening det mest spektakulære i vores by.

Du er jo fra SKAM-universets hjemby, kan du lide serien?
Ja da, SKAM er jo en serie der fremstiller de unge nu om dage på en meget realistisk måde, og det kan jeg bekræfte som elev på videregående uddannelse. Jeg har fulgt lidt med, men ikke så meget i de seneste sæsoner, hvis jeg skal være helt ærlig.

Hvad synes du selv er pinligt?
Alt som har med skuespil og teater at gøre. Det er slet ikke noget for mig.

Dette bør du ikke gå glip af i Oslo.

Ola Romsaas, Oslo

Ola Romsaas, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen
Ola Romsaas, Oslo

Ola Romsaas, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen
Om SKAM

SKAM er en norsk dramaserie, der handler om dagligdagen for en række elever på Hartvig Nissen-skolen, et gymnasium i bydelen Frogner i det vestlige Oslo. Serien er skabt af NRK - det norske svar på DR.

Mød de unge

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen