Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Gladiatoren

Anette Vranum, 16 år, Vennesla
Den norske TV-serie SKAM har medført et internationalt fokus på de unge jenter og gutter i Norge. Vi har mødt 10 af virkelighedens norske teenagere.
Anette Vranum, Kristiansand
Anette Vranum, Kristiansand.
Photo: Alexander Benjaminsen

"Jeg bor på et lille landbrug i Evje sammen med min mor og lillebror, men jeg bor også hos min onkel i Vennesla, hvor jeg går på videregående dramalinje. I fritiden spiller jeg amerikansk fodbold for Gladiators i Kristiansand. Jeg spiller running back, men jeg kunne godt tænke mig at blive quarterback."

Usædvanlig hobby – hvordan begyndte dét?
Før spillede jeg håndbold, og da havde vi ofte rugby som opvarmning. Det synes jeg var meget sjovt, og så fandt jeg ud af, at der var et hold i Kristiansand og kontaktede dem. Det er en hård sport, og man bliver jo skadet, men som regel ikke mere end et par blå mærker.

Og når du ikke er gladiator, hvad laver du så?
Der er store kontraster i mit liv, for jeg er begyndt at fordybe mig i sminke. Jeg drømmer om at blive professionel makeupartist, og måske også skuespiller – men jeg tager det lidt som det kommer. Derudover sidder jeg i bestyrelsen i Vennesla AUF.

Ser man det. Hvad brænder du for politisk?
Jeg er meget optaget af skolepolitik, af børn og unge, og af alt som har med det psykiske helbred at gøre. Jeg brænder for, at børn og unge kan få hjælp uanset deres problemer, og for eksempel at skolesygeplejersken skal være mere tilgængelig på skolen, og at mobning skal stoppes allerede i børnehaven.

Hvad bekymrer du dig for?
For hvad der skal ske i fremtiden, hvordan ting udvikler sig negativt for os i ”generation præstation”, som skal fremstå perfekte hele tiden. Hvis du ikke har det perfekt, er det nærmest tabu at tale om.

Er det derfor du godt kan lide SKAM?
Jeg kan ikke bare lide SKAM, jeg elsker SKAM! Jeg kan se mig selv i serien. Alt presset, skolen, udseendet, det at være god nok, træne nok, være social nok og hele problematikken om at feste eller ikke at feste. Hele serien er bare fantastisk.

Udover at se SKAM, hvad gør dig så glad?
Det er faktisk et smil. Det er så lidt, der skal til, og man tænker ikke over det, men det har sådan en fantastisk effekt. Men hvis man har en dårlig dag, kan et smil gøre den så meget bedre. Utroligt nok er det ikke så tit, at jeg ser folk smile…

Hvad bør man se og opleve i Kristiansand?
Dyreparken er en stor attraktion, selvfølgelig. Jeg er også glad for Kilen – et stort teater- og koncerthus, som er blevet utroligt flot. I centrum er strøggaden Markens et besøg værd, og helt sikkert også Bystranda. Her afholdes festivalen Palmesus om sommeren, et kæmpehit blandt de danseglade unge mennesker

Dette bør du ikke gå glip af i Kristiansand

Anette Vranum, Kristiansand

Anette Vranum, Kristiansand.
Photo: Alexander Benjaminsen
Anette Vranum, Kristiansand

Anette Vranum, Kristiansand.
Photo: Alexander Benjaminsen
Anette Vranum, Kristiansand

Anette Vranum, Kristiansand.
Photo: Alexander Benjaminsen
Anette Vranum, Kristiansand

Anette Vranum, Kristiansand.
Photo: Alexander Benjaminsen
Om SKAM

SKAM er en norsk dramaserie, der handler om dagligdagen for en række elever på Hartvig Nissen-skolen, et gymnasium i bydelen Frogner i det vestlige Oslo. Serien er skabt af NRK - det norske svar på DR.

Mød de unge

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen