Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fodbolddommeren

Iben Kamilla Iddreng, 16 år, Oslo
Den norske TV-serie SKAM har medført et internationalt fokus på de unge jenter og gutter i Norge. Vi har mødt 10 af virkelighedens norske teenagere.
Iben Kamilla Iddeng, Oslo
Iben Kamilla Iddeng, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen

"Det vigtigste, der er sket for mig, er nok mine brødre. Jeg har tre brødre, og der har været mange skænderier og uenigheder gennem årene, men også ufatteligt meget andet end det. De har lært mig at dele, at spille fodbold – og de har lært mig at ting ikke er så farlige. Jeg kan blive stresset over meget, men de har lært mig at det ikke er verdens undergang, hvis jeg ikke klarer det hele hver gang. Jeg ved, at jeg kan komme til dem, uanset hvordan jeg har det, og at de vil gøre alt for at muntre mig op."

Så du bekymrer dig ikke over noget længere?
Hmm, lige nu er jeg lidt bekymret for de eksaminer, der snart kommer, og om jeg skal op i matematik. Og nogle gange hænder det, at jeg er lidt flov over mig selv, fordi jeg altid snakker lidt for meget eller fylder lidt for meget.

Du går på Hartvig Nissen-skolen – selve SKAM-skolen – har du mødt mange SKAM-turister?
Skuffende få! Nej, jeg har ikke set så mange. Jeg har set nogle enkelte stå i skolegården og tage billeder, men ikke mere end det.

Du var statist i serien?
Tja, man kunne kun se min ryg på skærmen. Det gør ikke så meget, men det havde da været fedt at være mere med, for jeg synes det er en god serie. Og vigtig, ikke mindst. Til gengæld blev jeg filmet under en danseforestilling på skolen, og det blev vist på pakistansk TV. Meget underligt!

Hvad er det bedste ved at bo hvor du bor?
Trygheden. Jeg er aldrig bange når jeg er ude alene, og jeg føler altid, at hvis noget skulle ske, vil folkene i nabolaget tage sig af mig. Det er fedt, at der findes så mange cool mennesker i min bydel.

Hvis du får besøg og skulle vise Oslo frem – hvad ville du så vise?
Grünerløkka! Her er så meget fedt at se og købe. Der er masser af spændende mennesker og store parker hvor man kan slappe af, og der er unge over alt. Jeg tror det er derfor så mange har bosat sig der.

Du spiller fodbold – er du en bisse på banen?
Ja, jeg spiller som regel kant eller på toppen. Jeg er normalt ikke en bisse, men hvis vi er ved at tabe kan jeg godt gå hårdt til den. I fritiden dømmer jeg også fodboldkampe for at tjene lidt ekstra penge.

Er du en hård dommer?
Hård, men retfærdig!

Hvad får du ellers tiden til at gå med?
Jeg tager billeder! Fotografi har altid været min store interesse, og jeg kan stadig huske den juleaften, hvor jeg fik mit første kamera. Det var lykken! Jeg elsker, at jeg kan tage vare på minderne ved at tage billeder, som jeg så kan kigge på, særligt på dage hvor jeg ikke har det så godt…

Hvad gør dig glad?
Rigtig, rigtig glad er jeg, når jeg rejser. Når jeg oplever nye kulturer, mennesker og ny mad, er jeg på mit lykkeligste. Jeg er også ret glad når jeg lykkes med noget jeg har været bekymret over, for eksempel i skolen eller når jeg spiller fodbold.

Hvad drømmer du om at lave, når du er voksen?
Så vil jeg prøve at gøre en forskel for børn, der har været udsat for omsorgssvigt. Hjemmet skal være et trygt sted, hvor man altid føler sig elsket og velkommen. Jeg vil gerne hjælpe andre til at have en lige så god barndom, som jeg selv havde.

Dette bør du ikke gå glip af i Oslo

Iben Kamilla Iddeng, Oslo

Iben Kamilla Iddeng, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen
Iben Kamilla Iddeng, Oslo

Iben Kamilla Iddeng, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen
Iben Kamilla Iddeng, Oslo

Iben Kamilla Iddeng, Oslo.
Photo: Alexander Benjaminsen
Om SKAM

SKAM er en norsk dramaserie, der handler om dagligdagen for en række elever på Hartvig Nissen-skolen, et gymnasium i bydelen Frogner i det vestlige Oslo. Serien er skabt af NRK - det norske svar på DR.

Mød de unge

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen