Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Cirkuspigen

Ayla Wågan, 16 år, Trondheim
Den norske TV-serie SKAM har medført et internationalt fokus på de unge jenter og gutter i Norge. Vi har mødt 10 af virkelighedens norske teenagere.
Ayla Wågan, Trondheim
Ayla Wågan, Trondheim.
Photo: Alexander Benjaminsen

“Der er meget drama i en cirkusarena, men jeg har været heldig, selvom jeg for et par måneder siden kom slemt til skade med knæet – knæskallen gik af led. Det skete en uge før optagelsesprøven ved en cirkusskole i Stockholm. Jeg måtte gå med skinne i fire uger.“

Av, det lyder da ikke så rart?

Jeg træner cirkus fire gange om ugen, og når man har sådan en hobby må man regne med skader – store brandsår, vabler, blå mærker og forstrækninger er ikke usædvanlige. Men jeg kom mig til optagelsesprøven, og til juni får jeg at vide om jeg er kommet ind. Min hoveddisciplin hedder ”tissue”, hvor man klatrer i noget der ligner silkegardiner.

Oplever du mange underlige ting i dit cirkusliv?

For en uge siden optrådte jeg ved at stævne i Stjørdal, og bagefter kom der mange og ville have autografer. Det var lidt underligt.

Det er en noget alternativ hobby?

Jeg har altid gået alternative veje, og har gået til cirkus siden jeg var seks år. Jeg har også gået på en international skole fra børnehaven og indtil ottende klasse – i niende og tiende skiftede jeg til en almindelig folkeskole, og nu går jeg på Rudolf Steiner-skole. Jeg har prøvet det meste.

Hvad er det bedste ved at bor der, hvor du bor?

Jeg elsker Trondheim, den er hverken for stor eller for lille. Her er lidt af alt, og naturen er flot. Det er en helt fantastisk fin by. Når jeg får besøg udefra, viser jeg dem Bakklandet og bryggerne der – og tager dem måske med på Ila for at spise byens bedste forårsruller! Jeg kan også godt lide Nidelven og Midtbyen.

Hvad gør dig glad?

Mine venner! Jeg har hele tiden masser af gode venner omkring mig. Vi går alle til cirkus, og det gør forholdet enestående i forhold til andre grupper af venner. Vi har et mere fysisk forhold, man skal kunne stole 110 procent på hinanden. Vi klatrer jo på hinanden og sikrer hinanden hele tiden.

Hvad drømmer du om at blive – cirkusdirektør?

Det ved jeg ikke. Men det skal være noget aktivt, jeg kan ikke sidde stille i længere tid og koncentrere mig. Mit arbejde skal være sjovt og jeg skal trives der – så meget, at det ikke føles som et arbejde!

Måske noget med miljøbeskyttelse, nu du er aktiv i Natur og Ungdom?

Jeg har altid være miljøinteresseret, og jeg ved, at der er masser at gøre. Jeg går til møder i Natur og Ungdom hver torsdag, der diskuterer vi forskellige emner og finder ud af, hvad vi skal gøre. Nogle gange arrangerer vi demonstrationer eller aktioner for at få folk til åbne øjnene. Vi må tage os af vores planet, det er den eneste vi har. Og det er ikke bare vores generation, der skal bruge den, men også vores børn og børnebørn…

Kan du også lide at se SKAM?

Ja, den skildrer ungdommen og viser, hvad vi går gennem, på en fed måde. Der findes jo masser af amerikanske serier, men med SKAM er det lidt som at være der selv. Det føles mere ægte.

Dette bør du ikke gå glip af i Trondheim

Ayla Wågan, Trondheim

Ayla Wågan, Trondheim.
Photo: Alexander Benjaminsen
Ayla Wågan, Trondheim

Ayla Wågan, Trondheim.
Photo: Alexander Benjaminsen
Ayla Wågan, Trondheim

Ayla Wågan, Trondheim.
Photo: Alexander Benjaminsen
Om SKAM

SKAM er en norsk dramaserie, der handler om dagligdagen for en række elever på Hartvig Nissen-skolen, et gymnasium i bydelen Frogner i det vestlige Oslo. Serien er skabt af NRK - det norske svar på DR.

Mød de unge

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen