Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Beitostølen
Beitostølen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tag ikke andet end billeder
og behold kun minderne

Norge er et ubeskriveligt smukt land, med et utal af dramatiske naturvidundere – vandfald, fjorde, fjelde og gletsjere. At bevare landskabet, dets samfund og den norske livsmåde er essentielt for både de lokale og de besøgende.

Vega
Vega.
Photo: Helgeland Reiseliv
Sognefjord
Sognefjord.
Photo: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com
A train passing a river along the Rauma Railway
Raumabanen.
Photo: Leif J. Olestad
Horse and sleigh at Røros
Røros.
Photo: Thomas Rasmus Skaug - visitnorway.com
Ad

Nogle steder er certificeret som bæredygtige ...

Der er bæredygtigt fokus mange steder, men at være et fuldgyldigt og certificeret bæredygtigt rejsemål er en ære, der indtil videre kun er tilfaldet ganske få destinationer. Det kræver et hårdt og fokuseret arbejde og masser af vilje at give intet mindre end de allerbedste oplevelser til gæsterne, samtidig med at turismens negative indflydelse holdes på et absolut minimum. Herudover må rejsemålene aktivt arbejde for at forbedre deres forretningsmodel og deres forhold til lokalsamfundet i et bæredygtigt øjemed. 

Sustainable destination

… flere er på vej

At bliver certificeret som et bæredygtigt rejsemål er en lang proces, hvor hele lokalsamfundet må arbejde sammen. Her er de rejsemål, der forventes at blive certificeret inden for de næste par år:

The Story of the Fjords
The Story of the Fjords.
Photo: Per Kristian Leikanger
 

Rejs med grøn samvittighed

Græstotten (Green Travel) er fællesnævner for alle kvalificerede miljøordninger blandt aktørerne i den norske turismebranche. Symbolet hjælper dig med at identificere miljøcertificerede aktiviteter og overnatningssteder. Hver eneste gang du ser den grønne græstot på Visitnorways sider ved du, at de associerede produkter og tilbud er miljøcertificerede. På den måde er det let at vælge grønt.

Disse miljøordninger er med i Green Travel: Norsk Økoturisme, Svanemærket, Miljøfyrtårn, Den Grønne Nøgle, ISO 14001 og Blå Flag. Samlet og hver for sig garanterer disse mærker, at oplevelserne følger strenge regler og retningslinjer for produktion og styring af affald, energi, transport, brug af kemikalier og krav til underleverandører - ofte langt strengere end påkrævet ifølge den gældende norske lov.


Green travel logo

En guide til de norske miljøcertificeringer

Du kan sørge for at din ferie i Norge efterlader mindst mulige spor ved at kigge efter disse økomærker og logoer.

Ecotourism Norway logo

Norsk Økoturisme

Denne økocertificering gives til virksomheder og turoperatører, der opretholder en høj international standard inden for økoturisme. Over 100 strenge kriterier om miljøvenlighed, værtsroller, forhold til lokalsamfundet samt valg af underleverandører må overholdes. Certifikatet skal fornyes hvert tredje år.

Ecolabel Nordic Swan logo

Svanemærket

Over 5.000 norske produkter er mærket med svanen, hvilket er en indikation af, at de imødekommer strenge krav om energiforbrug og affaldssortering samt materialevalg og brug af kemikalier i både råvarer og færdig produkt.

Eco-Lighthouse logo

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårnet er et certifikat med krav om energiforbrug, affaldssortering, transport, indkøb og arbejdsmiljø. Over 5.000 norske virksomheder har dette certifikat, som må fornyes hvert tredje år.

Green Key logo

Den Grønne Nøgle

Den Grønne Nøgle er et internationalt økomærke inden for turismen. Dets mål er at skabe øget kendskab og opmærksomhed om bæredygtige metoder og principper, og at begrænse forbrug af ressourcer og energi. Tusindvis af virksomheder i over 50 lande er med i dette samarbejde.

ISO 14001 logo

ISO 14001

ISO 14001-certificeringen gives til virksomheder med et miljøstyringssystem af højeste kvalitet.

Blue Flag logo

Blå Flag

Strande eller havne med Blå Flag er vurderet til at have god vandkvalitet, sikkerhed, miljøinformation, serviceydelser og generel miljøstyring. Det Blå Flag tildeles årligt, normalt i begyndelsen af juni.

Tilpas din egen bæredygtige rejse

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad