Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Christmas market in Oslo
Oslo.
Photo: CH / visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kom i ægte julestemning på et af de mange julemarkeder i Norge.

Ad

Her er nogle af Norges bedste julemarkeder

Julen nærmer sig med samme hast som en flok rensdyr i fuld galop hen over stjernehimlen. Det betyder også, at de traditionelle julemarkeder dukker op igen, klar til en ny sæson fuld af unikke julegaveidéer, spændende lokale madvarer og vinterhygge i de smukt oplyste gader.

I Oslo er der forskellige julemarkeder at vælge imellem, og flere af dem har internationalt præg. I Margaretakyrkan kan du for eksempel opleve det svenske marked den 24. og 25. november. En anden mulighed er American Women’s Club of Oslos årlige julemarked, som finder sted den 18.-19. november med salg af smykker, tøj, keramik og meget mere – og så kan du oven i købet møde julemanden.

I centrum indtager det store julemarked fra 18. november til 30. december området omkring Spikersuppa med delikatesser og håndarbejde, et juleværksted for børn, pariserhjul og anden god juleunderholdning. Her er et glimt af, hvordan det så ud for et par år siden:

 

 

Hvis du ser lidt længere frem i tiden, er der masser af julemarkeder over hele landet. Her er seks af de absolutte højdepunkter.

2.-3. december – Maihaugens julemarked

Et besøg på frilandsmuseet Maihaugen i Lillehammer i den første weekend i advent er en oplevelse, der får alle sanser i spil og virkelig sætter gang i julestemningen.

Museets traditionelle julemarked byder på julepyntede huse fra middelalderen til 1950'erne side om side med juleværksteder, peberkagebagning, dukketeater, træskæring, fotos til julekort og mere end 100 boder med et stort udvalg af lokale varer.

Her kan du opleve “jul som i gamle dage” ved at besøge de historiske huse, der er pyntet op til højtiden. Den 10. og 17. december er stearinlysene tændt, og der er nogen hjemme til at hilse på, når du kigger forbi.

I dagene mellem jul og nytår byder Maihaugen på en vandrende teaterforestilling, “Glade jul – på vandring i norske juletraditioner”, som udnytter de historiske rammer på Norges største frilandsmuseum fuldt ud.

2.-3. og 9.-10. december – Norsk Folkemuseums årlige julemarked

Det er med god grund, at dette er et af Norges mest populære julemarkeder. På frilandsmuseet Norsk Folkemuseum i Oslo kan du købe unikke julegaver i mere end hundrede boder og samtidig gå en tur tilbage i tiden, idet julens traditioner for både årtier og århundreder siden bliver bragt til live i de historiske omgivelser.

Hele museet er julepyntet i stil med forskellige skikke og epoker, så du kan opleve alt lige fra juleaften i et velhavende købmandshjem fra 1769 til en landbofamilies hus i en norsk bygd i 1959.

Du kan også se udstillingen “En julefortelling”, som beretter historien om norsk jul fra hedensk tid og frem til i dag. Museet lover, at der både vil være fortællinger om den skumle højtid og den travle højtid – og selvfølgelig også den hyggelige jul.

7.-10. december – Julemarked i Røros

Hvis du trænger til at komme i julehumør, findes der næppe noget bedre sted end Røros – byen, der gav inspiration til den enormt populære Disney-film “Frost”. De fine gamle træhuse, butikkerne med håndarbejde og kunsthåndværk og de hyggelige caféer gør Røros til et af de særlige steder, hvor julestemningen indfinder sig, så snart den første sne drysser ned i gaderne. Det gælder også, selvom det sker allerede i september.

Magien opstår for alvor i denne weekend op mod jul. Det vrimler med rødkindede børn i gaderne, der også er fyldt med lokalt fremstillede varer som strikkede vanter, glas, spegepølser, røget laks og træarbejde – alt sammen som del af det, der med rette kan kaldes julemarkedet over dem alle.

Her kan du pakke dig ind i et lammeskind og køre tur i en hestetrukken kane eller få nærkontakt med ægte, levende rensdyr. For børnene er der historisk byvandring, hvor man er på udkig efter julemanden, mens de voksne måske foretrækker at gå en tur med guide rundt i Bergstad kombineret med ølsmagning.

Musikken står i centrum på dette julemarked, og der er både kor og orkestre i gaderne. Lørdag aften er Røros kirke vært for koncerten “Bergfolkets julefred” med Vegar Dahl, Kirsti Sæter og andre lokale musikere.

8.-10. december – Julemarked i Bergen med design og kunsthåndværk

For dem, der har lyst til at kombinere det traditionelle med det moderne, er det oplagt at besøge Schøtstuene i Bergen i weekenden omkring anden søndag i advent.

Schøtstuene, en samling historiske bygninger ved den berømte Bryggen, blev oprindeligt opført som samlings- og spiselokaler og var i brug indtil 1840'erne. På denne tid af året huser de i stedet et spændende marked med moderne designartikler, hvor en række designere og kunsthåndværkere sælger alt lige fra smykker og lamper til tøj og billedkunst.

Hvis sulten melder sig, er det nemt at få den stillet på Bondens marked på Bryggen. Her finder du lokale producenter fra Hordaland og Sogn og Fjordane, der frister med lækkerier som specialoste, kødvarer, brød, syltetøj og alt, hvad hjertet ellers kan begære.

Den optimale julestemning får man ved at lægge vejen forbi Peberkagebyen. Den er kun en kort gåtur væk, ligesom alt andet i Bergen.

8.-20. december – Trondheim julemarked

På Trondheim Julemarked kommer du tæt på landmænd og kunsthåndværkere, der kan fortælle historien bag det, de sælger, uanset om du har fået kig på en keramikskål i en af træboderne eller noget spændende syltetøj i det store telt, hvor Bondens marked holder til.

Fem store lavvo-telte bliver slået op specielt til anledningen, og her er der både indrettet café og indendørsscene med troubadourer omkring lejrbålet, lokale madvarer og en teaterforestilling for børn.

Og sidst, men ikke mindst, er der Torvscenen, hvor en jævn strøm af dygtige kunstnere og bands skiftes til at optræde til fordel for Frelsens Hærs sociale arbejde.

23.-26. november, 2.-3. og 9.-10. december – Haugesund julemarked

Du vil med garanti komme i julestemning, hvis du lægger vejen forbi Rådhusplassen i Haugesund. Her afholder man nemlig et af Norges største julemarkeder med tusindvis af besøgende hvert år.

I markedsboderne kan du købe hjemmelavede fund såsom glas, strikvarer, julekager, speget kød, julepynt og andet håndarbejde. Lokale bands og kor er med til at sikre, at du får en rigtig hyggelig start på julegavehandlen.

Der er også masser af sjove oplevelser for børn på dette marked, hvor den traditionelle julemandsparade er et af højdepunkterne. Og uanset din alder bør du ikke snyde dig selv for at opleve peberkagebyen i Gamle Slakthuset, som ligger få minutters gang fra julemarkedet.

Julemarkeder i Norge 2017

Sæt kryds i kalenderen

2.-3. december
Maihaugen, Lillehammer

18. november – 30. december
Spikersuppa, Oslo

7.-10. december
Røros

2.-3. og 9.-10. december
Norsk Folkemuseum, Oslo

8.-10. december
Bergen

8.-20. december
Trondheim

23.-26. november, 2.-3. og 9.-10. december
Haugesund

 

Peberkagebyen

I Bergen kan du opleve “Pepperkakebyen” – en miniby bygget udelukkende af peberkagefigurer.

Den har uofficielt titlen som verdens største peberkageby og består af cirka 2.000 huse, biler, tog og skibe.

Hvert år siden 1991 har alle lige fra børnehavebørn til ansatte i det lokale erhvervsliv bidraget med hjemmebagte peberkager.

Hvor?
Sentralbadet, Teatergaten 37, Bergen

Hvornår?
18. november – 31. december 2017

Find flere julemarkeder

Filtrér din søgning og se nærmere på de kommende arrangementer nedenfor.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad