Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hurtigruten Hurtigruten Hurtigruten
Hurtigruten Hurtigruten
Credits
Hurtigruten.
Photo: Knut Jenssen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Arktisk vintermagi med Hurtigruten

Tag med på et fem-dages krydstogt på jagt efter nordlyset. Sejl forbi de smukke øer på Lofoten og Vesterålen og læg til i flotte kystbyer som for eksempel Bergen, Tromsø, Ålesund og Trondheim.

Nordlysgaranti

En vinterrejse med Hurtigruten giver dig de bedste muligheder for at opleve nordlyset. Faktisk er chancerne så store, at du får garanti for at opleve fænomenet på den 12 dage lange rejse mellem oktober og februar.

Skulle du mod forventning ikke få nordlyset at se på den rejse, får du en 6 eller 7-dages klassisk rundrejse med halvpension helt gratis. Nordlysgaranti og over 1.200 kilometer af Norges mest fascinerende kyststrækning er en kombination der er svær at slå.

Læs mere om nordlysgarantien.

Hurtigruten
Credits
Hurtigruten.
Photo: Jan R. Olsen

Credits
Hurtigruten.
Photo: Jan R. Olsen

Hvad er nordlys?

Nordlys er et naturfænomen der opstår når solvinden er stærkere end normalt og elektrisk ladede partikler fra solen strømmer mod jorden. Disse elektroner og protoner kolliderer med gasser når de kommer ind i jordens atmosfære, og dermed skabes et magisk lys.

Den elektromagnetiske stråling skaber et bølgende bånd af lys, der varierer i form, styrke og farve. Oftest er det grønt, men det kan også være mørkeblåt, gult, rødt og orange.

Jagten på lyset

Deltag på en vinterekspedition langs den norske kyst i jagten på det arktiske lys. Rejsen følger i Hurtigrutens grundlægger Kaptajn Richard Withs kølvand, krydsende polarcirklen og 71 grader nord undervejs.

At rejse med Hurtigruten på denne årstid er en mindeværdig oplevelse, idet landskabet, vejrforholdene og lyset konstant ændrer sig. På den nordlige sejlads vil du også høre mere om den lokale kultur og historie.

Det særlige vinterlys er et af de vigtigste elementer på et vinterkrydstogt med Hurtigruten. På denne tid af året hænger solen lavt, og nord for polarcirklen når solen faktisk ikke over horisonten i ugevis. Dette er med til at skabe den karakteristiske lyssætning af blå, lille og gule nuancer på himlen.

Men for de fleste er højdepunktet naturligvis det majestætiske nordlys – et fænomen, der har fascineret lokalbefolkningen, turister, kunstnere og videnskabsmænd i århundreder.

Sejladsen starter i Bergen, og jagten på nordlyset starter når polarcirklen passeres. På vejen nordpå arrangeres interessante forelæsninger og sjove aktiviteter, både om bord og på land, så du kan få et bedre indblik i den lokale kultur og historie.

Norges kystkøkken

Mens du gør dig klar til en god nats søvn i din kabine, efter at have oplevet nordlyset på dækket, er de lokale fiskere fra Vesterålen allerede i gang med at gøre deres fiskekuttere klar til dagens fisketur efter ørred.

De kaster nettene ud i det dybe Ishav og i fjordmundingerne, hvor betingelserne for fiskeri er optimale. Og om eftermiddagen serverer restauranterne om bord så den friskeste vildørred du nogensinde har smagt. Fanget lokalt og perfekt tilberedt.

Uden for vinduet glider den vilde norske kystlinje stille og roligt forbi. Skibet nærmer sig i ro og mag de næste overraskelser og dine næste muligheder for at smage lokale specialiteter.

Hurtigruten anløber 34 havne langs den norske kyst, og i hver eneste havn leveres der lokale råvarer til køkkenet.

Se selv

Snescootertur i polarnatten

Rejser du med Hurtigruten øger du dine chancer for at se nordlys på nye måder.

Kør for eksempel det norske vinterlandskab tyndt på en snescooter. Du belønnes med en uforstyrret udsigt over nordlyset på den stjerneklare himmel. På denne udflugt krydser du et af Europas mest ekstreme og spændende naturområder.

Turen starter i Mehamn, verdens nordligste fastlandsby, beliggende på den vilde Finnmarkskyst. Turen fortsætter over fjeldene til den gamle handelsstation og fiskerleje Kjøllefjord, hvor du går om bord Hurtigruten igen.

Fiskeri under nordlyset på Lofoten og Vesterålen

Ørigerne Lofoten og Vesterålen er to uforglemmelige dele af Norge, med deres rorbuer (traditionelle fiskerhytter), fiskerlejer samt fjelde, der troner over hvide sandstrande og azurblå laguner.

Fang torsk under nordlyset i februar, og bliv forundret over den spektakulære passage gennem Risøyrenna.

Flere rejser med Hurtigruten

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages