VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway

Unge Ferrari

muteplay/pauseplay/pause

I anledning af 150-års-jubilæet for Henrik Ibsens hovedværk 'Peer Gynt' i 2017 fik fire fremadstormende norske kunstnere til opgave at lave moderne versioner af den musik, Edvard Grieg i sin tid skrev til skuespillet.

Edvard Grieg møder melodisk R&B

Unge Ferraris debutalbum, 'Til Mine Venner', udkom i 2015 og høstede mange anmelderroser, blandt andet fra en række norske dagblade. Samme år blev han også nomineret til prisen 'Best Newcomer' ved P3 Gull – en norsk prisuddeling, som anerkender fremragende præstationer inden for musikbranchen.

"Ligheden mellem Hologram og Peer Gynt er, at Peer gør, hvad han vil, og det samme gjorde jeg."

Unge Ferrari bor i Oslo, hvor han også laver sin markante musik, som kombinerer futuristiske 808-beats med melodiøs R&B, pop og hiphop. I 2016 var den unge kunstner på turné i hele Norden, og han optrådte på mange af de store festivaler i Norge. For et år siden udgav han EP'en 'Hva Er Vi Nå // H.E.V.N' sammen med Tomine Harket, og den blev mødt med stående ovationer fra både anmeldere og fans.

I 2017 blev hans singler 'Hvis Du Vil', 'Vanilje' og 'Lianer' flittigt spillet på de norske radiostationer.

Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Hvad tænkte du, da du blev bedt om at være med til dette projekt?
"Jeg tænkte umiddelbart 'ja!' Det lød rigtig spændende. Projektet gav mig adgang til masser af materiale, og det var en fantastisk udfordring."

Hvordan blev 'Hologram' til?
"Produceren og jeg prøvede forskellige idéer af, og til sidst endte vi så med 'Hologram'. Den er en hyldest til forskellige musikgenrer og har en anderledes tekst. Vi brugte samples fra Grieg til at lave nummeret."

Hvad er dit forhold til 'Peer Gynt'? 
"Jeg voksede op med 'Peer Gynt', og min mormor var meget glad for stykket. Jeg hørte meget af musikken som barn, og vi læste stykket i de små klasser, men det var først i forbindelse med dette projekt, at jeg lærte mere om selve Peer Gynt-universet."

Hvilket forhold havde du til Edvard Griegs musik forud for dette projekt? 
"Edvard Grieg er en legendarisk musiker. Hans kompositioner er lige så imponerende den dag i dag, som da han skrev dem. Musikken består af mange spændende temaer, og den er virkelig behagelig at lytte til."

Hvis du havde gæster fra udlandet, hvilke tre kulturarrangementer ville du så anbefale?
"Jeg ville invitere dem hertil om sommeren, så jeg kunne tage dem med til Stavern-, Øya- eller Slottsfjellfestivalen. Jeg ville også tage dem med på Astrup Fearnley Museum eller Munchmuseet, og så måske et roadtrip til det sydlige Norge eller Fjord Norge."

Hvordan er det at være kunstner i Norge i dag? 
"Hvis man kender lidt mere til internettet end gennemsnittet, har god smag og laver god musik, så vil man klare sig udmærket. Jeg tror, at mange folk i dag får en chance, som de måske aldrig ville have fået førhen, og det er en god ting."

Hør Unge Ferraris 'Hologram'

Unge Ferrari
Unge Ferrari.
Photo: Bleed / Fantefilm / Innovation Norway
PLAY VIDEO
Om Peer Gynt

Henrik Ibsens Peer Gynt blev udgivet i 1867, men fik først urpremiere på Christiania Theater i Oslo ni år senere. Siden da har stykket været opført over store dele af verden i mange forskellige tolkninger. Peer Gynt er stadig et af verdens mest berømte teaterstykker.

En af de bedst kendte versioner af Peer Gynt er den årlige udendørs opsætning ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen.

På Ibsenmuseet i Oslo kan du få mere at vide om dramatikerens liv og arbejde.

Hvad sker der?

Kontrasten mellem naturen og det moderne liv er en uudtømmelig kilde til inspiration for norske kunstnere. Søg blandt kommende kulturelle arrangementer, der kan give din tur ekstra mening.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen