Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A big crowd observing a viking ship at The Viking Ship Museum in Oslo
The Viking Ship Museum in Oslo.
Photo: Eirik Irgens Johnsen / Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Et kig i bakspejlet

Disse tips fra historikeren Ragnhild Martine Bø leder dig på sporet af nogle af de mest interessante museer, spredt over hele Norge.

Ragnhilde Martine Bø, kunsthistoriker og lektor på Institut for arkæologi, konservering og historie i Oslo, er sandsynligvis en af de mest kvalificerede personer at spørge til råds når det drejer sig om de vigtigste historiske museer i Norge. Du vil finde interessante udstillinger over hele landet, uanset dit forudgående kendskab på det givne område.

De udstillede genstande og sjældne fund fortæller historien om landets udvikling siden tidernes morgen, ofte med en moderne tilgang til både arkitekturen og præsentationsformen, der er med til at levendegøre historien.

Ragnhild Martine Bø
Foto: Ragnhild Martine Bø

 

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Raghilde anbefaler

Hele fortiden under ét tag

Historisk Museum i Oslo er din lynintro til nordmændene og deres baggrund. Det er også en visuel guide til landets overraskende forvandling, fra fattigt og selvforsynende til det langt mere uafhængige og internationale samfund, Norge er i dag.
 

Her regerede vikingerne

Vikingeskibsmuseet i Oslo er blandt de mest besøgte attraktioner i Norge. Træskibet fra det 9. århundrede er flankeret af adskillige andre seværdige genstande, der fortæller historien om vikingernes liv. Museet viser også, at vikingetiden havde flere sider end vi normalt troede, gennem inspirerende og nysgerrighedsvækkende udstillinger.

Den 900 år gamle trækirke

Den karakteristiske Borgund Stavkirke i Lærdal ligger lige ved Sognefjorden, og er et af de stærkeste symboler for norgeshistorien – og et af de bedst bevarede. På det nye besøgscenter kan du se udstillinger om de norske stavkirker i almindelighed.
 

Kom med ind i ærkebiskoppens residens

Ærkebiskoppens slotsmuseum i Trondheim er en del af Nidarosdomens område. I de tidlige 1990ere ødelagde en brand nogle af træbygningerne, og et nyt og luftigt museum blev bygget. Et resultat af denne opførelse var hidtil usete arkæologiske fund, der endte med at berige hele museets samlede udstilling.

Ad

Det samiske folks historie

Samisk Museum i Varangerbotn fremviser den lange samiske historie i moderne arkitektur, tydeligt inspireret af de lokale byggetraditioner. Denne omfattende og permanente udstilling levendegøres ofte af adskillige kulturbegivenheder.
 

Den historiske kystkultur

Arkæologisk Museum i Stavanger fortæller historien om regionen, der pludselig blev verdensberømt for sit oliefund. Der har boet mennesker på disse kanter i lang, lang tid, og beviserne finder du på museets store samling af genstande fra fjordboernes dagligdag.

Bergen gennem tiden

Den store udstilling på Bergens historiske museum viser livet fra antikken og helt op til vore dage. Interesserede i arkæologi og etnografi kan her finde hele samlinger, der viser hvordan livet i Stavanger-regionen har udviklet sig – herunder også fra vikingetiden. Afdelingen med kirkekunst anses for at være Norges vigtigste af slagsen.

Her blev det moderne Norge grundlagt

Eidsvoll 1814, det norske grundlovscenter, er opkaldt efter den lille by og bygning, hvor Norge fik sin første uafhængighed, der senere førte til fuld løsrivelse i 1905. Den norske grundlovs fødested har også et besøgscenter, hvor du kan se udstillingen ”Citizens in a Living democracy”, samt skiftende udstillinger både indendørs og udendørs.

Andre museer at besøge

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad