Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Brekkeseter, Høvringen A group of people having dinner outdoors at Brekkeseter
Brekkeseter, Høvringen.
Photo: CH / visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Naturlig mad i naturlige omgivelser

På en vandretur i Norge kan du spise traditionelle madretter lavet af friske råvarer fra det område, du vandrer i. Både nordmænd og turister er begejstrede for at sætte tænderne i de velsmagende, lokaldyrkede specialiteter. Vi har fået to anerkendte køkkenchefer, Arne Brimi og Øyvind Hjelle, til at føre os sikkert til de bedste spisesteder i nærheden af fjeldområderne.

Arne Brimi anbefaler:

1. Kongsvold Fjellstue

Hvad:
Kongsvold Fjellstue har serveret mad hver sommer siden 1720. Menuen består af en række lokale specialiteter, herunder mandelkartofler, rype og moskusokse. Den lidt mere tilbagelænede Kroa café er kendt for sine hjemmebagte kager.

Hvor:
Restauranten ligger midt i Dovrefjell Nationalpark i Oppdal fylke – og den er let at finde; lige ved E6 et sted cirka midt mellem Lillehammer og Trondheim.


2. Bessheim Fjellstue

Hvad:
En hjemmelavet, tre-retters menu med lokale råvarer, ofte rensdyr. Caféen inde ved siden af holder samme høje standard, med friskbagt brød og kager – kan du ikke stå for denne frokostfristelse bør du nok motionere lidt på fjeldet inden aftensmaden.

Hvor:
Beliggende i en smuk dal mellem Valdres og Gudbrandsdalen, tæt på den populære vandrerute til Besseggen i Jotunheimen.

 


3. Nythun Høyfjellstue

Hvad:
Norges officielle madguide ”Spis her” har rangeret Nythun blandt de tre bedste madoplevelser i de norske fjelde. Restauranten vandt desuden sølv i den velagtede konkurrence om at have Norges bedste hotelmorgenmad.

Hvor:
I Valdres, halvvejs mellem Oslo og Bergen – en ideel beliggenhed for vandringsfolket. Selve området ligger klemt inde af grønne dale mod syd og Jotunheimens fjelde mod nord.

 


4. Restaurant Hallingstuene

Hvad:
På Hallingstuene får du serveret traditionel norsk mad med et moderne twist. Stedets signaturret er Nevamat, en kombination af fire små retter tilberedt udelukkende af fjeldets råvarer.

Hvor:
I hjertet af Geilo, af vandringsfolket (og skiløbere) kendt som en af Norges mest veludviklede fjeldlandsbyer, med en dertilhørende overflod af luksusferiehytter. Toget mellem Oslo og Bergen stopper få meter fra restaurantens døre.

 


Øyvind Hjelle anbefaler:

1. Restaurant Karoline

Hvad:
Maden på Karoline afspejler Lofotens fisketraditioner på fornem vis – og er naturligvis opkaldt efter en fiskekutter og beliggende i en tidligere fiskehandel.

Hvor:
Karoline finder du i Nusfjord, et velbevaret fiskerleje i et populært vandreområde i det vestlige Lofoten.

 


2. Mogen Turisthytte

Hvad:
Alle måltider i Mogen Turisthytte er baserede på lokalt høstede råvarer. Man kan ligefrem smage det bølgende landskab på tungen. Menuen bestemmes af kokken og er hemmelig indtil alle gæster har sat sig.

Hvor:
Mogen Turisthytte er en af de ældste hytter i Vinje og er kendt for at være udgangspunktet for mangt et vandreeventyr på Hardangervidda. På den nærliggende sø Møsvatn kan du få frokosten serveret om bord en bådtur.

 


3. Bios Café

Hvad:
I midten af 1960erne startede Bios som et hyggeligt spisested for både lokale og tilrejsende. Og det har det såmænd fortsat med at være – og er blevet kåret som ”det bedste sted at spise undervejs” af foreningen Ganefart.

Hvor:
Bios er perfekt beliggende hvis du vil vandre ved kysten i Nordreisa, et lille samfund i Troms fylke i Nord-Norge. Der er ikke langt til E6, hovedvejen der binder hele Norge sammen. Kontakt Bios Café for mere information.

Bios Café

Bios Café.
Photo: Ørjan Bertelsen

4. Vianvang

Hvad:
Her er et stærkt fokus på kulturarv i fjeldene, krydret med dufte af den norske stenalder og et strejf af det moderne europæiske køkken. Vianvang drives af stjernekokken Arne Brimi, der som regel er til stede personligt under måltiderne. Navnet stammer fra det gamle norske ord for fjelddronning.

Hvor:
Vianvang har en absolut godkendt beliggenhed for vandring, i landsbyen Lom midt mellem de ikoniske fjeldområder Jotunheimen og Rondane. Kontakt Vianvang for mere information.

Vianvang

Vianvang.
Photo: Brimi.no

Planlæg din vandretur

Click to activate

Lær mere om de norske madtraditioner

Se alle vores toplister

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad