Skip to main content

5 smukke vandreture i de norske storbyer

Norges største byer giver dig det bedste fra to verdener - levende byliv og uberørt natur. Gå direkte fra fortovet og ud på vandrestierne.

Norges største byer summer af energi fra trendy bydele, lokale spisesteder, forretningsgader og spillesteder. Men du behøver ikke gå langt, før du ser landets store kontraster.

Takket være landets udformning er der nær byerne nemlig også fjelde og udsigtspunkter, med populære vandrestier, der passer til alle. Nordmændene er vant til at kombinere bylivet med naturaktiviteter - for mange er dette en naturlig del af hverdagen.

Her er fem lette vandreture helt tæt på fem af de største byer i Norge.

Oslo: Vandretur til Vettakollen 

Længde: Cirka 1,2 kilometer hver vej
Sværhedsgrad: Let
Over havets overflade: 419 meter

Hvis du vil et hurtigt smut væk fra storbyens jag, bliver det ikke lettere. Bare 1,2 kilometer fra nærmeste metrostop af samme navn er Vettakollen en af Oslos lettest tilgængelige vandreture.

Følg stien ind i Oslos 'baghave', Nordmarka, og bliv belønnet med en panoramaudsigt over hovedstaden.

Mens du er i Oslo:insidertips fra de lokale til en succesfuld weekend i den norske hovedstad. Find naturoplevelser i byen, hop fra ø til ø i Oslofjorden eller oplev Oslo på cykel. Du kan også gå en tur på taget af Operahuset, se flot street art og besøge de mange restauranter og spisesteder. Ud over turen til Vettakollen byder Oslomarka på et utal af andre vandreture, der bestemt bør prøves.

Bergen: Vandretur på Fløyen

Længde: Cirka 6-10 kilometer
Sværhedsgrad: Middel
Over havets overflade: 400 meter

Når det drejer sig om storslåede udsigter og lettilgængelige vandrestier er Bergen svær at komme udenom. På den ene side af byen ligger fjorde og det åbne hav, mens stejle fjelde er bagtæppet på den anden side. Start dagen med en vandretur på fjeldet, og tag derefter en stille gåtur i byens livlige gader.  

Visit Bergen, det lokale turistkontor, anbefaler en guidet tur til Fløyen, en fjeldtop i 400 meters højde. Hop blot om bord Fløibanen, og deltag på en af de mange daglige ture på fjeldet. Undervejs vandres der på afmærkede stier, gennem uspoleret natur, mens byen ses fra forskellige vinkler.

Mens du er i Bergen: Få nogle gode tips til en lang weekend i fjordenes hovedstad. En gåtur langs den UNESCO-beskyttede Bryggen er et must - men se mere end blot facaden. Hvis du vil på en dagstur til Flåm, så overvej at gøre det om vinteren.

Tromsø: Vandretur på Fløya

Længde: Afhænger af den valgte rute
Sværhedsgrad: Let
Over havets overflade: 671 meter

"Udsigten fra Fløya er spektakulær. Du kan se alle dele af Tromsø og mange af områdets øer. Det er også byens bedste sted at se midnatssolen," siger Anne Marit Vik fra Visit Tromsø.

Der er mange forskellige måder at komme til tops. Nogle vælger en tur med kabelbanen til Storsteinen og derefter gå resten af vejen op ad fjeldet. Andre tager turen op ad de 324 trin på den såkaldte 'Sherpa-trappe', der begynder ved den nedre station på fastlandet.

Mens du er i Tromsø: Planlæg en lang weekend i den arktiske hovedby med tips fra de lokale. Hvis du besøger om vinteren bør du ikke gå glip af nordlyset. I Lyngsalpene tæt på byen kan du tage på vandretur, mountainbiking og løbe på ski. Hvis du er sulten, byder Tromsø på arktiske madoplevelser.

Stavanger: Vandretur til Dalsnuten

Længde: To timers vandring
Sværhedsgrad: Let
Over havets overflade: 324 meter

Opdag nogle af Stavanger-regionens undervurderede udsigter. Udsigtspunktet Dalsnuten i Sandnes er oplagt, hvis du vil på en let vandretur i nærheden af Stavanger. Ruten begiver sig ad sted på afmærkede stier, forbi stejle bakker og små søer, hvor der kan bades. Glem endelig ikke madpakken. Der er ikke noget bedre end en velfortjent frokostpause med udsigt.

Mens du er i Stavanger: Se hvordan de lokale tilbringer deres weekend i Stavanger. Gå en tur gennem Gamle Stavanger og spis et dejligt måltid mad bagefter. Denne del af Norge er også kendt for vandreturene til Preikestolen og Kjeragbolten, men der er mange andre flotte gåture at finde i det varierede landskab i Ryfylke og ved Lysefjorden.

Trondheim: Vandretur til Storheia

Længde: Cirka 5 kilometer hver vej
Sværhedsgrad: Let
Over havets overflade: 565 meter

Går turen til Trondheim? Udover charmerende handelsgader og moderne spisesteder har Norges tredje største by også store rekreative områder, perfekt til vandreture. Turen til Trondheims højeste punkt, Storheia, er populær blandt de lokale.

Denne tur er velegnet til alle, og når du står på toppen, får du en flot udsigt over Trondheimsfjorden og Fosen-halvøen uden beregning.

Mens du er i Trondheim: Opdag byen som de lokale, eller tag på en historisk byvandring i de gamle bydele. Find ud af, hvorfor Trondheim kaldes Home of the Nordic Flavours! Og hvis du virkelig kan lide at gå - hvad med en pilgrimsvandring?

Planlæg din storbyferie i Norge! Få de bedste tilbud fra vores partnere Radisson Blu Hotels, Scandic Hotels, Nordic Choice Hotels, and Thon Hotels.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider