Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fire vandreruter, der vil få dig i god form

Kom i topform
Vandring er mere end sjov og storslåede udsigter. Det er også en alle tiders måde at brænde kalorier af. Her er fire fantastiske ruter, som vil få din puls op.
Two people hiking in the mountain landscape by the Hjørundfjord Two people hiking in the mountain landscape by the Hjørundfjord
Trail hiking at the Hjørundfjord.
Photo: Mattias Fredriksson / visitnorway.com

Kom i topform

Vil du i god form er en vandreferie ikke en tosset idé. På en vandreferie træner du flere timer om dagen uden at du tænker over det. Vandring forbedrer din generelle form og styrker de store muskelgrupper i lår og balder. Det er også effektivt til at komme af med de ekstra kilo. Hvor mange kalorier du forbrænder afhænger af, hvor hurtigt du går og hvor stejl ruten er. En tommelfingerregel er, at en kvinde, der vejer 65 kilo, forbrænder cirka 400-450 kalorier i timen, når hun går op ad bakke.

Ud over at være en god træningsform er vandring en aktivitet som stort set alle kan deltage i. Men det bedste af det hele er, at vandring ud over at være sjovt er en helt fantastisk oplevelse.

Norge er svær at overgå når det gælder bjergtagende udsigter i vandrevenligt terræn. Du finder vandreruter i alle sværhedsgrader, men nogle af de mest berømte udsigtspunkter er ret udfordrende og kræver, at du er i fornuftig form.

Trail running and hiking, Hjørundfjorden Trail running and hiking, Hjørundfjorden
Trail running and hiking, Hjørundfjorden.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com

Fire sikre vindere

Her er fire fantastiske destinationer med ruter til alle, der er i fornuftig form – lige fra begyndere til mere erfarne vandrere. Alle ruter har en farvekode, så du kan nemt vælge et passende niveau – let, medium, udfordrende eller ekspert.

Fire vandreruter, der vil få dig i god form
Preikestolen is one of Rogaland county’s most visited attractions, and one of the country’s most spectacular photo subjects. Preikestolen… Read more
Preikestolen
The most beautiful hike in Norway! The trip across the Romsdalseggen ridge is to be found in the middle of the most stunning mountain area of Norway!… Read more
Hike the Romsdalseggen ridge
This tour goes in mountain terrain at 1,173-1,883 metres above sea level. Gaustatoppen towers majestically above the town of Rjukan at an altitude of… Read more
Gaustatoppen - the highest mountain in Southern Norway
You can get to Nyksund or Stø by local bus from Sortland, or by private car. By car, you need to take RV 820 from Sortland in the direction of Myre.… Read more
Dronningruta [The Queen's Route]
Click to activate
Select
  Click to activate

  1. Preikestolen

  Med omtrent 250.000 besøgende hvert år er Preikestolen en af Norges største turistattraktioner. Det er ikke svært at få øje på hvorfor – den meget specielle klippe er formet som en gigantisk prædikestol, hvorfra du har en imponerende udsigt over Lysefjorden. Der er en god vandrerute fra Preikestolen Fjellstue til toppen af det 604 meter høje fjeldplateau. Regn med i alt fire til fem timers vandring fra fjeldhytten til toppen af Preikestolen og ned igen, og sæt mindst 1-2 timer af til plateauet.

  Vandreturen op til Preikestolen er ikke så krævende, men udsigten fra toppen – og at se folk stå så tæt på kanten – vil helt sikkert få din adrenalin til at pumpe.

  Hvis du er klar på endnu en udfordring i samme område kan du besøge Flørli. Trappen med de 4.444 trætrappetrin til toppen af Flørli er en af de længste trætrapper i verden. Det er en stejl klatretur af omkring halvanden times varighed.

  2. Romsdalseggen

  Romsdalseggen ligger i nærheden af Molde i den nordlige del af Fjord Norge. Vandreruten fører dig over fjeldet med udsigt til fjorde, fjeldtinder og vandfald undervejs. Du kan vælge mellem tre ruter med varierende sværhedsgrad. Alle starter i Vengedalen.

  Tilbring dagen på fjeldryggen og aftenen med afslapning foran pejsen.

  Vandreture i Romsdalseggen tager 6-9 timer, alt efter hvilken rute du vælger. Du belønnes til gengæld med en åben udsigt over Romsdalsfjord, havet og de to fjeldtinder, Trollryggen og Romsdalshorn.

  3. Gaustatoppen

  På en klar dag kan du se en sjettedel af Norge fra toppen af Gaustatoppen, et let tilgængeligt fjeld i Telemark i det sydlige Norge. Fra parkeringsområdet ved Stavro mellem Rjukan og Tuddal tager det omtrent tre timer at nå toppen af fjeldet og to timer at komme ned igen, så du skal bruge cirka fem timer i alt.

  Højdeforskellen er 700 meter, og vandreturen er forholdsvis nem. Tæt på toppen er der en fjeldstue, hvor du kan få et måltid mad eller overnatte – men husk at booke på forhånd.

  4. Dronningruta 

  Når det gælder vandring er der mange forskellige muligheder i Nord-Norge, hvor det varierede landskab rummer alt fra frodige bakker og sandstrande til savtakkede fjeldtoppe og store vidder. Takket være Golfstrømmen er klimaet overraskende mildt. Temperaturen klatrer ofte op over 20 °C om sommeren, sommetider helt op til 30 °C.

  De fleste destinationer i Nord-Norge har midnatssol i juni og juli. I de sydlige dele af regionen kan solen bevæge sig ned lige under horisonten, men nætterne er fortsat overraskende lyse.

  Prøv den ikoniske vandrerute Dronningruta, som er navngivet efter Norges nuværende Dronning Sonja. Hun besøgte Vesterålen-øerne i 1994 og blev bjergtaget af kystlandskaberne med afsidesliggende strande, charmerende landsbyer og dramatiske klipper med panoramaudsigt.

  Sikkerhed på fjeldet

  Vær forberedt på lidt af hvert

  Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

  Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

  Find din vandrerute

  Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde en rute, der passer til dig.

  ×
  Your Recently Viewed Pages
  Ad
  Ad
  Ad
  Ad