Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Nordic Campers - den eneste rigtige måde at se Norge!

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge

  Up Norway - skræddersyede rejser

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Booknordics.com aktiviteter, safari, udflugter, ekspeditioner, hytter og eventyrophold

  Expa Rejser -  Oplevelser og udfordringer

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
Visit Norway’s lesser-known Instagram-friendly spots
Visit Norway’s lesser-known Instagram-friendly spots
Hiking to Mount Hornelen.
Photo: Andreas Orset
Hiking to Mount Hornelen.
Photo: Andreas Orset

10 mindre kendte steder, der er lige til Instagram

Den professionelle vandrer Andreas Orset viser dig nogle af de mest fotogene steder i Norge.

  Da den norske skoproducent Alfa for nogle år siden modtog mere end 1.000 ansøgninger til en helt special opgave, faldt valget på den 24-årige Andreas Orset. Stillingsbeskrivelsen gik ud på at vandre gennem Norge til fods i mindst ét år – og undervejs skulle han blogge om turen og dele sine oplevelser på Facebook og Instagram.

  Så i løbet af 12 måneder gik Andreas gået landet tyndt. Han besøgte og fotograferede både kendte og mindre kendte steder i Norge, blandt andet fjeldtoppe mod nord, nationalparker østpå og naturskønne fjorde i det vestlige Norge.

  Herunder kan du se Andreas Orsets top 10 over mindre kendte steder i Norge, der er lige til Instagram.

  Portrait of professional Norwegian hiker Andreas Orset
  Andreas Orset.
  Photo: Private
 • Hornelen

  Fjordkysten, Fjord Norge
  Adgang: En hel dags vandretur
  Sværhedsgrad: Krævende

  Europas højeste kystklippe er Hornelen, som hæver sig 800 meter over fjorden. Vandreturen herop er ret krævende, men når du kommer til tops, venter belønningen i form af en pragtfuld udsigt over fjorden og de omgivende fjelde.

  Siden du allerede er her: Fjordkysten ligger lidt nord for Bergen, så langt mod vest som du kan komme i Norge. Tag din cykel med fra ø til ø på veje med kun lidt trafik, og kombiner din cykeltur med kulturoplevelser, for eksempel Kvernsteinsparken i Hyllestad og et besøg på forfatteren Jacob Sandes hus i Dale. Hvis du besøger i juli, kan du deltage i Skandinaviens største festival for verdensmusik i landsbyen Førde.

 • Innerdalen

  Nordvest, Fjord Norge
  Adgang: 4 kilometer vandring hver vej, grusvej
  Sværhedsgrad: Let

  Mange mener, at Innerdalen er Norges smukkeste dal. Langs foden af det storslåede fjeld Innerdalstårnet ligger fotogene træhuse som perler på en snor. Innerdalen er absolut et besøg værd, både sommer og vinter.

  Siden du allerede er her: I Tingvoll kan du købe verdens bedste ost: Kraftkar. Hvis du vil vandre mere - eller stå på ski - er den populære sti til Skåla og fjeldområdet Trollheimen lige i nærheden. Hertil finder du i Nordvest både den legendariske Atlanterhavsvej og Trollstigen (begge er nationale turistveje), samt byerne Kristiansund, Molde og Åndalsnes.

 • Lovatnet

  Loen i Nordfjord, Fjord Norge
  Adgang: Kør til søen i bil
  Sværhedsgrad: Let

  Den turkisgrønne sø Lovatnet ligger idyllisk omgivet af stejle fjelde, vandfald og bræer. Dette maleriske landskab i Nordfjord er indbegrebet af norsk natur, når den er bedst. Lej en kajak eller en robåd og noget fiskegrej, eller hop om bord MS Kjenndal.

  Siden du allerede er her: Lovatnet ligger ved Loen, der byder på mange forskellige naturoplevelser. Loen Skylift tager dig fra fjorden til toppen af Hoven-fjeldet på bare fem minutter. Tag på vandretur eller nyd udsigten fra restauranten på toppen. Hvis du vil have sommerfugle i maven kan du prøve den sjove via ferrata, der starter bag det elegante hotel Alexandria (bagefter kan du slappe af i deres spa og udendørs svømmebassin). Og gå ikke glip af en guidet gletsjervandring på Jostedalsbræen!

   

  Det blir neppe grønnere 🏞 Hvem vil du ha med deg hit? #eventyrlyst #alfasko

  A post shared by ALFAs Eventyrer Andreas Orset (@alfaeventyreren) on

 • Kirkeporten

  Nordkap i Finnmark, Nord-Norge
  Adgang: En kort vandretur fra Skarsvåg
  Sværhedsgrad: Let

  Med udsigt ud over Nordkap har Kirkeporten en ideel beliggenhed i det barske kystlandskab, der præger de nordligste dele af Norge. Denne klippeformation har fået sit navn, fordi den minder om en høj, bred port. Du kan tage et billede gennem porten eller stå på toppen af den og blive fotograferet med det mægtige hav som bagtæppe.

  Siden du allerede er her: Et besøg på selve Nordkap er naturligvis et must. Du kan også begive dig ud på den længere vandretur til Knivskjellodden, der faktisk er det nordligste punkt på det europæiske fastland. Du kan se fugle i massevis på Gjesværstappan - søpapegøjer, havsule og skarver. Om vinteren kan du løbe på ski, prøve isfiskeri eller at gå med snesko - og se nordlys!

 • Halddetoppen

  Alta i Finnmark, Nord-Norge
  Adgang: En hel dags vandring
  Sværhedsgrad: Krævende

  Hvem vil ikke gerne tage et skønt billede af nordlyset? Et af de bedste steder i Norge at se dette naturfænomen med egne øjne er uden tvivl Halddetoppen. På fjeldets top finder du den gamle Observatoriebygning, som blev opført af Kristian Birkeland i begyndelsen af 1900-tallet. Bygningen er nu en ubetjent DNT-hytte, hvor du kan overnatte.

  Siden du allerede er her: I Alta kan du se samekultur og overnatte på et af Norges finurlige ishoteller. Et besøg i Nordlyskatedralen bør ikke skippes, og du kan se UNESCO-beskyttede helleristninger i Hjemmeluft. Og bare så du ved det: Alta er overraskende varm, solrig og tør om sommeren!

 • Segla

  Senja i Troms, Nord-Norge
  Adgang: En halv dags vandring
  Sværhedsgrad: Middel

  Fjeldet Segla er en fryd for øjet. Hvis du vil se det fra den mest imponerende vinkel, anbefales en tur op på nabofjeldet Hesten.

  Siden du allerede er her: Norges andenstørste ø Senja ligger tæt på Lofoten og Vesterålen, men du støder på langt færre mennesker her. Det er en rigtig eventyrø med gode muligheder for fjeldvandring og cykling, men også afslapning. Det er et godt sted at beundre midnatssolen om sommeren og nordlyset om vinteren.

 • Djevelporten

  Svolvær på Lofoten, Nord-Norge
  Adgang: En halv dags vandring
  Sværhedsgrad: Middel

  Kjeragbolten i Ryfylke er vel nok en af de mest fotograferede naturseværdigheder i Norge. Men den mindre kendte Djevelporten i Svolvær er mindst lige så smuk. Og vidste du, at Djevelporten er en langt mindre farlig fotolokation end Kjeragbolten?

  Siden du allerede er her: Svolvær er en perfekt base til udforskning af Lofoten. Tag på vandring, cykling eller ro i kajak, fang en kæmpestor fisk i havet og se havørnene svæve over dig. Små sideture til fiskerlejer som Henningsvær, Nusfjord og Sund bør der også laves plads til i programmet. Hop glem ikke at hoppe på færgen til den charmerende ø Skrova!

 • Blåisvatnet

  Lyngenfjorden i Troms, Nord-Norge
  Adgang: En halv dags vandring
  Sværhedsgrad: Let

  Her har vi den måske mest billedskønne sø i hele Norge. Den klare, blå farve er et vidunderligt syn, både i virkeligheden og på Instagram. Var det noget med en dukkert i det iskolde vand?

  Siden du allerede er her: Lyngenfjorden med Lyngsalpene og øen omkring Skjervøy er kendt for at være fantastisk terræn for friluftsaktiviteter. Kør på mountainbike, tag på vandring, løb på ski, spring elastikspring eller deltag på en bådtur på elven i Reisa Nationalpark. Besøg den årlige samiske musik- og kulturfestival Riddu Riđđu, og slå vejen forbi verdens nordligste whiskydestilleri!

 • Rabothytta

  Helgeland i Nord-Norge
  Adgang: 5 kilometer vandring hver vej
  Sværhedsgrad: Middel

  Rabothyttas elegante design falder smukt ind i de naturlige omgivelser i Okstindan-fjeldene. De store glasflader og usædvanlige vinkler gør Rabothytta til et oplagt Instagram-motiv. Desuden er hytten et ideelt sted til frokost eller overnatning. Hvorfor ikke tage med på en guidet vandretur eller gletsjervandring på Okstindbræen?

  Siden du allerede er her: I Helgeland i den sydligste del af Nord-Norge venter der store oplevelser på fire hjul, to hjul og til fods. Rejs langs Kystriksveien, hop fra ø til ø på Helgelandskysten eller ro i kajak mellem de mange øer.

 • Torghatten

  Brønnøy i Helgeland, Nord-Norge
  Adgang: En kort vandretur
  Sværhedsgrad: Let

  Uden for Brønnøysund kan du opleve et naturfænomen, som geologer fra hele verden har valfartet til gennem flere århundreder. Hullet i Torghatten er ikke bare et geologisk vidunder, men også et fremragende fotomotiv, der gør sig virkelig godt på Instagram. Hvis du er heldig, kan du måske også fange et glimt af solen gennem hullet.

  Siden du allerede er her: Torghatten ligger midt i det sceniske kystlandskab i Trollfjell Geopark, tæt på byen Brønnøysund. De UNESCO-beskyttede Vega-øer er bestemt et besøg værd. Gå ikke glip af den gode mad, det gode værtskab og de smukke urtehaver på Hildurs Urterarium!

 • Udforsk steder med færre folk over hele landet, få pulsen op med vores 10 tips for adrenalinjunkier eller book en skræddersyet rejse med Up Norway!

  Portrait of professional Norwegian hiker Andreas Orset
  Andreas Orset.
  Photo: Private
  Andreas Orset
  Fakta om droner

  Drone

  1. Droner og lignende fjernstyrede enheder skal til enhver tid være synlige for betjeneren.

  2. Dronen skal flyve minimum 5 kilometer fra den nærmeste lufthavn, med mindre andet er aftalt.

  3. Det er ikke tilladt at flyve højere end 120 meter over land eller vand.

  4. Flyv ikke tættere end 150 meter til festivaler, militæranlæg og sportsbegivenheder.

  5. Al drone-aktivitet skal udføres med respekt for mennesker, fugle og andre dyr.

  Læs mere om brug af droner på Luftfartstilsynets hjemmeside.

Find de gode fotosteder

Få flere oplysninger ved at klikke på punkterne på kortet.

Steder lige til Instagram
Lovatnet er ein innsjø i Stryn kommune i Vestland fylke. Det som gjer Lovatnet så vakkert er den grøne fargen som kjem fra smeltevatnet frå breane som… Read more
Lovatnet
På Haldetoppen, også kalt Sukkertoppen, finnes det i dag to historiske bygninger. Observatoriebygningen, som ble ført opp av Kristian Birkeland i 1899… Read more
Halddetoppen 904 m.o.h
Torghatten, utenfor Brønnøysund, er et kjent landemerke langs Norskekysten og en av de aller mest besøkte severdigheter langs Kystriksveien. Turen opp… Read more
Turforslag: Torghatten opp
Kirkeporten er en naturlig fjellformasjon formet som en stor port. Gjennom Kirkeporten ser man over Mefjorden til Nordkapp med det karakteristiske… Read more
Kirkeporten i Skarsvåg
Om du går og ber på ei heks eller eit troll: Slepp dei laus på på toppen av den høgaste havklippa i Europa - Hornelen. Frå toppen av Hornelen stuper… Read more
Hornelen
Rabothytta er plassert over 1200 meter over havet, helt inntil brekanten på Okstindan. Stedet er fantastisk vakkert med utsikt til Okstindbreen og til… Read more
Rabothytta - Norges råeste turisthytte
Innerdalen blir kalt Norges vakreste fjelldal, og ikke foruten grunn. Ingen biltrafikk, lyden av fossefall og vann omkranset av majestetiske fjell -… Read more
Vandring til Innerdalen, Norges vakreste dal
Måske Norges mest fotogene sø. Den lyseblå farve er vidunderlig, både i virkeligheden og på Instagram. Tør du springe i det iskolde vand? Læs mere om Lyngenfjord-regionen
Blåisvatnet
Lofoten er kendt for glimrende fiskeri og betagende smukke naturattraktioner, samt små kystsamfund langt fra alfarvej. Du kan padle i kajak mellem… Læs mere om Lofoten
Djevelporten
Seglas fascinerende fjeldformation er en fryd for øjet. Hvis du vil se det fra den mest imponerende vinkel, anbefales en tur op på nabofjeldet Hesten. Læs mere om Senja (norsk)
Segla
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  Fakta om droner

  Drone

  1. Droner og lignende fjernstyrede enheder skal til enhver tid være synlige for betjeneren.

  2. Dronen skal flyve minimum 5 kilometer fra den nærmeste lufthavn, med mindre andet er aftalt.

  3. Det er ikke tilladt at flyve højere end 120 meter over land eller vand.

  4. Flyv ikke tættere end 150 meter til festivaler, militæranlæg og sportsbegivenheder.

  5. Al drone-aktivitet skal udføres med respekt for mennesker, fugle og andre dyr.

  Læs mere om brug af droner på Luftfartstilsynets hjemmeside.

  Gode tips før du tager af sted

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

  Find din favoritaktivitet

  Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Bliv inspireret

  Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen