Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

10 mindre kendte steder, der er lige til Instagram

Ideelle fotospots i Norge
A man standing on top of mount Hornelen
Mount Hornelen.
Photo: Andreas Orset

Her kan du stifte bekendtskab med nogle af de mest fotogene steder i Norge.

Da den norske skoproducent Alfa i 2016 modtog mere end 1.000 ansøgninger til en helt special opgave, faldt valget på den 24-årige Andreas Orset. Stillingsbeskrivelsen gik ud på at vandre gennem Norge til fods i mindst ét år – og undervejs skulle han blogge om turen og dele sine oplevelser på de sociale medier.

I løbet af de sidste 12 måneder har Andreas gået landet tyndt. Han har besøgt og fotograferet både kendte og mindre kendte steder i Norge, blandt andet fjeldtoppe mod nord, nationalparker østpå og naturskønne fjorde i det vestlige Norge. Og Andreas har stadig travlt med at udforske sit land. Du kan følge hans rejse og se hans fantastisk flotte billeder ved at følge @alfaeventyreren på Instagram.

Nedenfor finder du Andreas' top 10-liste over mindre kendte steder i Norge, der gør sig godt på Instagram.

Andreas Orset
Andreas Orset/ Photo: Private

Kystklippen Hornelen

Europas højeste kystklippe er Hornelen, som hæver sig 800 meter over fjorden. Vandreturen herop er ret krævende, men når du kommer til tops, venter belønningen i form af en pragtfuld udsigt over fjorden og de omgivende fjelde.

Tilgængelighed: Heldagstur til fods.
Sværhedsgrad: Krævende
Sted: Fjordkysten

Innerdalen

Mange mener, at dette er Norges smukkeste dal. Langs foden af det storslåede fjeld Innerdalstårnet ligger fotogene træhuse som perler på en snor. Innerdalen er absolut et besøg værd, både sommer og vinter.

Tilgængelighed: Cirka 4 kilometer hver vej ad grusvej.
Sværhedsgrad: Let
Sted: Nordvest

Søen Lovatnet

Den turkisgrønne sø ligger idyllisk omgivet af stejle fjelde, vandfald og bræer. Dette maleriske landskab er indbegrebet af norsk natur, når den er bedst.

Tilgængelighed: Du kan køre til søen med bil.
Sværhedsgrad: Let
Sted: Loen i Nordfjord

 

Det blir neppe grønnere 🏞 Hvem vil du ha med deg hit? #eventyrlyst #alfasko

A post shared by ALFAs Eventyrer Andreas Orset (@alfaeventyreren) on

Klippeformationen Kirkeporten

Med udsigt ud over Nordkap har Kirkeporten en ideel beliggenhed i det barske kystlandskab, der præger de nordligste dele af Norge. Denne klippeformation har fået sit navn, fordi den minder om en høj, bred port. Du kan tage et billede gennem porten eller stå på toppen af den og blive fotograferet med det mægtige hav som bagtæppe.

Tilgængelighed: En kort vandretur fra Skarsvåg.
Sværhedsgrad: Let
Sted: Finnmark

Udsigtspunktet Halddetoppen

Hvem vil ikke gerne tage et skønt billede af nordlyset? Halddetoppen er uden tvivl et af de bedste steder i Norge at se dette naturfænomen med egne øjne. På fjeldets top finder du den gamle Observatoriebygning, som blev opført af Kristian Birkeland i begyndelsen af 1900-tallet.

Tilgængelighed: En heldags vandretur.
Sværhedsgrad: Krævende
Sted: Finnmark

Fjeldet Segla

Seglas fascinerende fjeldformation er en fryd for øjet. Hvis du vil se det fra den mest imponerende vinkel, anbefales en tur op på nabofjeldet Hesten.

Tilgængelighed: Halvdagstur til fods.
Sværhedsgrad: Mellemsvær/ret krævende
Sted: Senja i Troms

Kampestenen Djevelporten

Kjeragbolten i Ryfylke er vel nok en af de mest fotograferede naturseværdigheder i Norge. Men den mindre kendte Djevelporten i Svolvær er mindst lige så smuk. Og vidste du, at Djevelporten er en langt mindre farlig fotolokation end Kjeragbolten?

Tilgængelighed: Halvdagstur til fods fra Svolvær.
Sværhedsgrad: Mellemsvær/ret krævende
Sted: Svolvær i Lofoten

Søen Blåisvatnet

Her har vi den måske mest billedskønne sø i hele Norge. Den klare, blå farve er et vidunderligt syn, både i virkeligheden og på Instagram. Var det noget med en dukkert i det iskolde vand?

Tilgængelighed: Halvdagstur
Sværhedsgrad: Let
Sted: Lyngenfjord-området

Turisthytten Rabothytta

Hyttens elegante design falder smukt ind i de naturlige omgivelser. De store glasflader og usædvanlige vinkler gør Rabothytta til et oplagt Instagram-motiv. Desuden er hytten et ideelt sted til frokost eller overnatning.

Tilgængelighed: Vandretur
Sværhedsgrad: Mellemsvær/ret krævende
Sted: Mo i Rana i Helgeland

Torghatthullet

Uden for Brønnøysund kan du opleve et naturfænomen, som geologer fra hele verden har valfartet til gennem flere århundreder. Åbningen i fjeldet er ikke bare et geologisk vidunder, men også et fremragende fotomotiv, der gør sig virkelig godt på Instagram. Hvis du er heldig, kan du måske også fange et glimt af solen gennem hullet.

Tilgængelighed: Kort vandretur
Sværhedsgrad: Let
Sted: Brønnøy i Helgeland

Se, hvor du finder de gode fotosteder i Norge

Få flere oplysninger ved at klikke på punkterne på kortet.

Steder lige til Instagram
Her har vi den måske mest billedskønne sø i hele Norge. Den klare, blå farve er et vidunderligt syn, både i virkeligheden og på Instagram. Var det… Read more about the Lyngenfjord region
Søen Blåisvatnet
Kjeragbolten i Ryfylke er vel nok en af de mest fotograferede naturseværdigheder i Norge. Men den mindre kendte Djevelporten i Svolvær er mindst lige… Read more
Kampestenen Djevelporten
Hvem vil ikke gerne tage et skønt billede af nordlyset? Halddetoppen er uden tvivl et af de bedste steder i Norge at se dette naturfænomen med egne… Read more
Udsigtspunktet Halddetoppen
Europas højeste kystklippe er Hornelen, som hæver sig 800 meter over fjorden. Vandreturen herop er ret krævende, men når du kommer til tops, venter… Read more
Kystklippen Hornelen
Mange mener, at dette er Norges smukkeste dal. Langs foden af det storslåede fjeld Innerdalstårnet ligger fotogene træhuse som perler på en snor.… Read more
Innerdalen
Med udsigt ud over Nordkap har Kirkeporten en ideel beliggenhed i det barske kystlandskab, der præger de nordligste dele af Norge. Denne… Read more
Klippeformationen Kirkeporten
Den turkisgrønne sø ligger idyllisk omgivet af stejle fjelde, vandfald og bræer. Dette maleriske landskab er indbegrebet af norsk natur, når den er… Read more
Søen Lovatnet
Hyttens elegante design falder smukt ind i de naturlige omgivelser. De store glasflader og usædvanlige vinkler gør Rabothytta til et oplagt… Read more
Turisthytten Rabothytta
Seglas fascinerende fjeldformation er en fryd for øjet. Hvis du vil se det fra den mest imponerende vinkel, anbefales en tur op på nabofjeldet Hesten. Read more about Senja
Fjeldet Segla
Torghatthullet
Torghatthullet
Uden for Brønnøysund kan du opleve et naturfænomen, som geologer fra hele verden har valfartet til gennem flere århundreder. Åbningen i fjeldet er…
Torghatthullet
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Sikkerhed på fjeldet

  Vær forberedt på lidt af hvert

  Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

  Læs de norske fjeldregler med supplerende information.

  Efterlad det, som du fandt det

  Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne

  Norge er et ubeskriveligt smukt land, med et utal af dramatiske naturvidundere – vandfald, fjorde, fjelde og gletsjere. At bevare landskabet, dets samfund og den norske livsmåde er essentielt for både de lokale og de besøgende.

  I Norge er det holdningen, at bæredygtighed er alles ansvar. Ophold i og brug af naturen i fritiden er nordmændenes yndlingstidsfordriv, og det afspejler sig i holdningen om at bevare og benytte ødemarken rigtigt.

  Uanset om det drejer sig om vandring på fjeldet eller cykling i skoven, prøver nordmændene altid at efterlade så få spor som muligt. Efterlad det, som du selv gerne vil finde det, lyder mantraet – og det gælder, uanset om du er gæst i naturen eller i den lille fiskerlandsby.

  Det handler om livskvalitet, ikke bare nu, men langt tid fremover. Der handler om at anerkende, at alle er lige vigtige, og at gøre det til en del af hverdagen. Det er ikke let, og det er ikke hurtigt. Men det er det hele værd.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen