Skip to main content

10 mindre kendte steder, der er lige til Instagram

Den professionelle vandrer Andreas Orset viser dig nogle af de mest fotogene steder i Norge.

Da den norske skoproducent Alfa for nogle år siden modtog mere end 1.000 ansøgninger til en helt speciel opgave, faldt valget på den 24-årige Andreas Orset. Stillingsbeskrivelsen gik ud på at vandre gennem Norge til fods i mindst ét år – og undervejs skulle han blogge om turen og dele sine oplevelser på Facebook og Instagram.

Så i løbet af 12 måneder gik Andreas gået landet tyndt. Han besøgte og fotograferede både kendte og mindre kendte steder i Norge, blandt andet fjeldtoppe mod nord, nationalparker østpå og naturskønne fjorde i det vestlige Norge.

Herunder kan du se Andreas Orsets top 10 over mindre kendte steder i Norge, der er lige til Instagram.

Hornelen

Fjordkysten, Fjord Norge
Adgang: En hel dags vandretur
Sværhedsgrad: Krævende

Europas højeste kystklippe er Hornelen, som hæver sig 800 meter over fjorden. Vandreturen herop er ret krævende, men når du kommer til tops, venter belønningen i form af en pragtfuld udsigt over fjorden og de omgivende fjelde.

Siden du allerede er her: Fjordkysten ligger lidt nord for Bergen, så langt mod vest som du kan komme i Norge. Tag din cykel med fra ø til ø på veje med kun lidt trafik, og kombiner din cykeltur med kulturoplevelser, for eksempel Kvernsteinsparken i Hyllestad og et besøg på forfatteren Jacob Sandes hus i Dale. Hvis du besøger i juli, kan du deltage i Skandinaviens største festival for verdensmusik i landsbyen Førde.

Innerdalen

Nordvest, Fjord Norge
Adgang: 4 kilometer vandring hver vej, grusvej
Sværhedsgrad: Let

Mange mener, at Innerdalen er Norges smukkeste dal. Langs foden af det storslåede fjeld Innerdalstårnet ligger fotogene træhuse som perler på en snor. Innerdalen er absolut et besøg værd, både sommer og vinter.

Siden du allerede er her: I Tingvoll kan du købe verdens bedste ost: Kraftkar. Hvis du vil vandre mere - eller stå på ski - er den populære sti til Skåla og fjeldområdet Trollheimen lige i nærheden. Hertil finder du i Nordvest både den legendariske Atlanterhavsvej og Trollstigen (begge er nationale turistveje), samt byerne Kristiansund, Molde og Åndalsnes.

Lovatnet

Loen i Nordfjord, Fjord Norge
Adgang: Kør til søen i bil
Sværhedsgrad: Let

Den turkisgrønne sø Lovatnet ligger idyllisk omgivet af stejle fjelde, vandfald og bræer. Dette maleriske landskab i Nordfjord er indbegrebet af norsk natur, når den er bedst. Lej en kajak eller en robåd og noget fiskegrej, eller hop om bord MS Kjenndal.

Siden du allerede er her: Lovatnet ligger ved Loen, der byder på mange forskellige naturoplevelser. Loen Skylift tager dig fra fjorden til toppen af Hoven-fjeldet på bare fem minutter. Tag på vandretur eller nyd udsigten fra restauranten på toppen. Hvis du vil have sommerfugle i maven kan du prøve den sjove via ferrata, der starter bag det elegante hotel Alexandria (bagefter kan du slappe af i deres spa og udendørs svømmebassin). Og gå ikke glip af en guidet gletsjervandring på Jostedalsbræen!

Kirkeporten

Nordkap i Finnmark, Nord-Norge
Adgang: En kort vandretur fra Skarsvåg
Sværhedsgrad: Let

Med udsigt ud over Nordkap har Kirkeporten en ideel beliggenhed i det barske kystlandskab, der præger de nordligste dele af Norge. Denne klippeformation har fået sit navn, fordi den minder om en høj, bred port. Du kan tage et billede gennem porten eller stå på toppen af den og blive fotograferet med det mægtige hav som bagtæppe.

Siden du allerede er her: Et besøg på selve Nordkap er naturligvis et must. Du kan også begive dig ud på den længere vandretur til Knivskjellodden, der faktisk er det nordligste punkt på det europæiske fastland. Du kan se fugle i massevis på Gjesværstappan - søpapegøjer, havsule og skarver. Om vinteren kan du løbe på ski, prøve isfiskeri eller at gå med snesko - og se nordlys!

Halddetoppen

Alta i Finnmark, Nord-Norge
Adgang: En hel dags vandring
Sværhedsgrad: Krævende

Hvem vil ikke gerne tage et skønt billede af nordlyset? Et af de bedste steder i Norge at se dette naturfænomen med egne øjne er uden tvivl Halddetoppen. På fjeldets top finder du den gamle Observatoriebygning, som blev opført af Kristian Birkeland i begyndelsen af 1900-tallet. Bygningen er nu en ubetjent DNT-hytte, hvor du kan overnatte.

Siden du allerede er her: I Alta kan du se samekultur og overnatte på et af Norges finurlige ishoteller. Et besøg i Nordlyskatedralen bør ikke skippes, og du kan se UNESCO-beskyttede helleristninger i Hjemmeluft. Og bare så du ved det: Alta er overraskende varm, solrig og tør om sommeren!

Segla

Senja i Troms, Nord-Norge
Adgang: En halv dags vandring
Sværhedsgrad: Middel

Fjeldet Segla er en fryd for øjet. Hvis du vil se det fra den mest imponerende vinkel, anbefales en tur op på nabofjeldet Hesten.

Siden du allerede er her: Norges andenstørste ø Senja ligger tæt på Lofoten og Vesterålen, men du støder på langt færre mennesker her. Det er en rigtig eventyrø med gode muligheder for fjeldvandring og cykling, men også afslapning. Det er et godt sted at beundre midnatssolen om sommeren og nordlyset om vinteren.

Djevelporten

Svolvær på Lofoten, Nord-Norge
Adgang: En halv dags vandring
Sværhedsgrad: Middel

Kjeragbolten i Ryfylke er vel nok en af de mest fotograferede naturseværdigheder i Norge. Men den mindre kendte Djevelporten i Svolvær er mindst lige så smuk. Og vidste du, at Djevelporten er en langt mindre farlig fotolokation end Kjeragbolten?

Siden du allerede er her: Svolvær er en perfekt base til udforskning af Lofoten. Tag på vandring, cykling eller ro i kajak, fang en kæmpestor fisk i havet og se havørnene svæve over dig. Små sideture til fiskerlejer som Henningsvær, Nusfjord og Sund bør der også laves plads til i programmet. Hop glem ikke at hoppe på færgen til den charmerende ø Skrova!

Blåisvatnet

Lyngenfjorden i Troms, Nord-Norge
Adgang: En halv dags vandring
Sværhedsgrad: Let

Her har vi den måske mest billedskønne sø i hele Norge. Den klare, blå farve er et vidunderligt syn, både i virkeligheden og på Instagram. Var det noget med en dukkert i det iskolde vand?

Siden du allerede er her: Lyngenfjorden med Lyngsalpene og øen omkring Skjervøy er kendt for at være fantastisk terræn for friluftsaktiviteter. Kør på mountainbike, tag på vandring, løb på ski, spring elastikspring eller deltag på en bådtur på elven i Reisa Nationalpark. Besøg den årlige samiske musik- og kulturfestival Riddu Riđđu, og slå vejen forbi verdens nordligste whiskydestilleri!

Rabothytta

Helgeland i Nord-Norge
Adgang: 5 kilometer vandring hver vej
Sværhedsgrad: Middel

Rabothyttas elegante design falder smukt ind i de naturlige omgivelser i Okstindan-fjeldene. De store glasflader og usædvanlige vinkler gør Rabothytta til et oplagt Instagram-motiv. Desuden er hytten et ideelt sted til frokost eller overnatning. Hvorfor ikke tage med på en guidet vandretur eller gletsjervandring på Okstindbræen?

Siden du allerede er her: I Helgeland i den sydligste del af Nord-Norge venter der store oplevelser på fire hjul, to hjul og til fods. Rejs langs Kystriksveien, hop fra ø til ø på Helgelandskysten eller ro i kajak mellem de mange øer.

Torghatten

Brønnøy i Helgeland, Nord-Norge
Adgang: En kort vandretur
Sværhedsgrad: Let

Uden for Brønnøysund kan du opleve et naturfænomen, som geologer fra hele verden har valfartet til gennem flere århundreder. Hullet i Torghatten er ikke bare et geologisk vidunder, men også et fremragende fotomotiv, der gør sig virkelig godt på Instagram. Hvis du er heldig, kan du måske også fange et glimt af solen gennem hullet.

Siden du allerede er her: Torghatten ligger midt i det sceniske kystlandskab i Trollfjell Geopark, tæt på byen Brønnøysund. De UNESCO-beskyttede Vega-øer er bestemt et besøg værd. Gå ikke glip af den gode mad, det gode værtskab og de smukke urtehaver på Hildurs Urterarium!

Udforsk steder med færre folk over hele landet, få pulsen op med vores 10 tips for adrenalinjunkier eller book en skræddersyet rejse med Up Norway!

Find de gode fotosteder

Få flere oplysninger ved at klikke på punkterne på kortet.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Find din favoritaktivitet

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider