Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Winter fishing in Nusfjord Winter fishing in Nusfjord
Credits
Winter fishing in Nusfjord.
Photo: Kent Miklenda
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Langs den nærmest endeløse kyst i Nord-Norge bider fiskene bedst om vinteren. Få en nem fangst når skrei (gydende torsk) i tusindvis dukker op ved kysten, prøv isfiskeri eller tag på kongekrabbesafari.

Nogle af verdens bedste farvande for dybhavsfiskeri findes ud for kysten i Nord-Norge. Mange turister bor i ugevis i de små fiskerlandsbyer, mens de prøver fiskelykken til havs. I marts måned hvert år ankommer tusindvis af passionerede havfiskere og glade amatørfiskere fra hele verden til Lofoten for at deltage i verdensmesterskaberne i torskefiskeri. Her fanges der ofte torsk op mod 30 kilo.

Men vinteren i Nord-Norge handler ikke bare om torsk – det handler sig også om nordlys, spændende hval- og kongekrabbesafarier samt kilometervis af eventyr på ski.

Offersøy Feriesenter
Credits
Offersøy Feriesenter.
Photo: Offersøy Feriesenter

Vinterfiskeri i Offersøy

offersoy.no
Credits
Offersøy Feriesenter.
Photo: Offersøy Feriesenter

Tag på vinterfisketur med en lokalkendt skipper på Offersøy Feriesenter. Offersøy er kendt som "porten til Lofoten og Vesterålen", og er et perfekt udgagspunkt for spændende udflugter på havet.

Offersøy ligger længst ude på Norges største ø, Hinnøya. Allerede for 200 år siden var det et velhavende fiskersamfund, og i dag er det en charmerende og familievenlig ferieby med værelser, hytter, rorbuer (traditionelle fiskerhytter) og feriehuse til leje. Her er også en campingplads.

Området opleves bedst på egen hånd i marts og april, når de atlantiske torsk (også kaldet skrei) fra Barentshavet gyder i Vestfjorden.

Guidede fisketure på Lofoten med lokal skipper

Lofoten-øerne har længe haft verdens største fiskeindustri.

Fra den 15. marts til den 30. april 2017 byder Offersøy Feriesenter velkommen til grupper, der er interesserede i vinterfiskeri. Der kan lejes en 27-fods fiskebåd med skipper. Der kan også lejes 17-fods både med 50 hk motorer, ekkolod og kortplotter. Der overnattes i værelser, hytter eller rorbuer med selvforplejning. Måltider kan arrangeres mod ekstra betaling.

Fra NOK 4.900 pr. person for 3 overnatninger (baseret på fire personer i en rorbu med opredning), inklusiv to fisketure med lokal skipper, fiskestænger og -dragter samt transport til og fra Evenes Lufthavn.

Læs mere og bestil her

 

Winter fishing in Hasvik
Credits
Winter fishing in Hasvik.
Photo: Big Fish Adventure Hasvik Hotel & Housing

Vinterfiskeri i Hasvik

bigfishadventure.no
Credits
Winter fishing in Hasvik.
Photo: Big Fish Adventure Hasvik Hotel & Housing

Vil du have en virkelig kleppert på krogen må du tage til øen Sørøya med Big Fish Adventure. Dette er stedet for alle de seriøse dybhavsfiskere.

De vilde lystfiskerhistorier du hører fra Sørøya er sande - kom og skab din egen historie og slå alle dine rekorder. 

Der er ingen grund til at nøjes med små fisk - med Big Fish Adventure fanger du store fisk, hele året rundt.

Fra NOK 28.900 pr. uge i et hus med plads til seks personer, inklusiv to 19-fods 50 hk både.

Kontakt: booking@bigfishadventure.no

Læs mere om Big Fish Adventure

Off-season fishing in Lauklines
Credits
Off-season fishing in Lauklines.
Photo: Explore the Arctic - Lauklines, Norway

Vinterfiskeri i Lauklines

lauklines.no
Credits
Off-season fishing in Lauklines.
Photo: Explore the Arctic - Lauklines, Norway

Nord-Norge kaldes ofte ”torskenes hovedstad”, og med god grund. Fiskeriet i havet ud for Lauklines bliver bare bedre og bedre år for år.

I maj måned lever enorme mængder torsk på hver mellem 3 og 10 kilo af tobis (sandål) på de lavvandede områder lige uden for fjorden. Sidste år viste fiskefinderen torsk hele vejen fra overfladen og ned til havbunden.

Sejens ankomst i maj og juni er et andet forårshøjdepunkt. Sejen kan blive op til 10 kilo tung, og det mest effektfulde madding er soft shads og små sej. Lauklines-området er også glimrende for fiskeri efter havkat, kuller, brosme, rødfisk og store fladfisk.

De største helleflyndere dukker op i efteråret, og du kan fange dem med soft shads på cirka 50 meter. I efterårsmånederne kan du også fiske efter rødspætter, der vejer cirka 2 kilo i gennemsnit. Den største rødspætte vejede 3,96 kilo – vær beredt på en lang og hård kamp.

Læs mere om Lauklines

Fishing at Nusfjord
Credits
Fishing at Nusfjord.
Photo: Lukasz Marczynski

Vinterfiskeri i Nusfjord

nusfjord.no
Credits
Fishing at Nusfjord.
Photo: Lukasz Marczynski

Besøg den historiske fiskerlandsby Nusfjord om vinteren og få en fiskeoplevelse ud over det sædvanlige. Uden for sæsonen er der masser af fred og ro på land, men havet vrimler med fisk.

Fiskerlejet Nusfjord ligger på Lofoten-øerne i Nord-Norge. Det er et af de ældste fiskerlejer i Norge, og et af de bedst bevarede.

For den komplette oplevelse kan du bo i en de 50 traditionelle rorbuer, hvoraf mange er fra sidste del af det 19. århundrede. Beboelse i området kan derimod dateres langt længere tilbage - arkæologer har fundet spor efter mennesker helt tilbage i det femte århundrede. Der er også moderne og veludstyrede rorbuer.

Om sommeren indtager omkring 50.000 turister Nusfjord. I modsætning til den travle sommer byder vinteren på fred og ro i fiskerlejet, mens der under havoverfladen derimod er stor aktivitet.

Udenfor sæsonen kan du nyde den specielle atmosfære og traditionel vinterstemning i fiskerlejet, med smukke hvide fjeldtoppe som baggrund - ideelle forhold for dig, der længes efter en rolig og hyggelig fiskeferie. Torsk er den mest almindelig fisk heroppe, men du kan også fiske efter helleflynder, sej og kuller.

Når du er over polarcirklen ved den 68. breddegrad, er du også i nordlysets land, og jo længere tid du opholder dig her, jo større er dine chancer for at se dette spektakulære naturfænomen.

Læs mere om Nusfjord

Click to activate

Mere om fiskeri i den norske lavsæson

Mere om Nord-Norge

Your Recently Viewed Pages