VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Downhill-cykling

MTB med et ekstra adrenalinkick
Store dele af Norge er fjeld. Og det betyder uanede downhill-muligheder næsten overalt i landet.
A person mountain biking in Hafjell bike park, Eastern Norway
Mountain biking in Hafjell.
Photo: Hafjell.no

Det synes næsten indlysende, at man skal udholde timevis af lidelser, før man har nået toppen af fjeldet og den sjove (og lynhurtige) nedtur på cyklen kan påbegyndes.

Men flere og flere skisportssteder i de norske fjelde har gjort det muligt for de adrenalinsøgende mountainbikere at benytte deres skilifter om sommeren – og dermed åbnet op for en hel ny verden fuld af downhill-muligheder af enhver slags.

Mange anser downhill-cykling som værende en ekstremsport. Og det er en god pointe, det evigt udfordrende terræn og finurlige banedesign fyldt med menneskeskabte og naturlige forhindringer taget i betragtning. Men der findes faktisk også baner for børn helt ned til syvårsalderen.

Medbring din egen full-suspension eller hard tail cykel, eller lej en speciel downhill-cykel og alt det nødvendige udstyr. Mange downhill-parker ligger tæt på andre sportsfaciliteter - for eksempel skateboardparker, forhindringsbaner i trætoppene, via ferrata klatreområder eller kajakudlejninger.

Og glem endelig ikke at spænde cykelhjelmen!

Storfjorden
Storfjorden.
Photo: Sveinung Myrlid / Visitnorway.com

  Top 5 downhill-parker

  Kristoffer Kippernes er chefredaktør på terrengsykkel.no, Norges førende cykelmagasin – og han inviterer alle til at deltage på sidens internetforum, der er et online mødested for Norges cykelnørder. Her er hans top 5 over gode ’legepladser’ til dedikerede freeride- og downhill-ryttere.

 1. 1. Hafjell Bike Park

 2. Sted: I den nordlige del af Gudbrandsdalen, cirka 20 minutters kørsel fra Lillehammer.
  Passer til: Ryttere på alle niveauer – også de mest kræsne.

  Norges bedste cykelpark er internationalt anerkendt, med spor og singletracks af World Cup standard. Du kan tage din cykel med i den komfortable og hurtige gondollift, her er masser af forskelligt udstyr at erhverve sig eller leje, og restauranten Skavlen har en sektion hvor du kan spise din medbragte mad.

 3. 2. Drammen Skisenter

 4. Sted: Drammen, mindre end en times kørsel fra Oslo.
  Passer til: Ryttere på alle niveauer. Særligt velegnet til familier.

  Norges andenvigtigste freeride/downhill-arena, med en god balance mellem naturlige og menneskeskabte stier. Downhill-parken ligger på skicentret, hvor en ekspreslift hurtigt bringer dig op på toppen.

 5. 3. Nesbyen, Hallingdal

 6. Sted: I Hallingdal, en af Norges vigtigste dale.
  Passer til: Entusiaster, med noget erfaring, der vil have det sjovt.

  Enkle, men sjove spor i et bakket skovterræn. Der er ingen lift, så i stedet fragter en bil dig og cyklen op til startstedet.

 7. 4. Narvikfjellet

 8. Sted: Øst for Lofoten, inderst i Ofotfjorden. Gondolen ligger blot 1,6 kilometer fra Framnes Lufthavn og 800 meter fra Narvik centrum.
  Passer til: Hardcore downhill-ryttere.

  En stejl bakke på et veludviklet skisportssted, langt nord for polarcirklen i Nord-Norge. En gondol sørger for turen op. Om sommeren arrangeres der downhill-begivenheder under midnatssolen – kontakt turistkontoret i Narvik for mere information.

 9. 5. Kristiansand sykkelpark

 10. Sted: Kristiansand, i det sydlige Norge
  Passer til: Erfarne downhill-ryttere.

  En lille, men ambitiøs freeride-/downhill-cykelpark. Eksperter fra andre cykelparker hjælper med at forbedre faciliteterne. Rytterne har adgang til landets korteste skilift.

Find dit yndlingssted

Kristoffer Kippernes' top 5 bikepark-tips
Hafjell Bike Park ledende på heisbasert sykling. Her finner løyper tilpasset alt fra helt nybegynnere til drevne syklister, i tillegg til KIDS løyper. Read more
Hafjell Bike Park
Heisbasert sykling for både nybegynnere og eksperter, rett utenfor Kristiansand. Read more
Kristiansand Sykkelpark
Drammen Skisenter har fremragende muligheder for downhill-cykling. Med hele 9 nedkørsler er centret det andenstørste downhill-område i Norge, velegnet… Mere om Drammen (på norsk)
Drammen Skisenter
Narvikfjellet og de omgivende områder beskrives som et paradis for MTB-entusiaster. Læs mere om Narvik (på norsk)
Narvikfjellet
Enkle, men sjove spor i et bakket skovterræn. Der er ingen lift, så i stedet fragter en bil dig og cyklen op til startstedet. Læs mere om Nesbyen i Hallingdal (på norsk)
Cykling i Nesbyen
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Andre freeride/downhill-muligheder

  Opdag mere

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen