Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Henrik Orre, Team Sky Henrik Orre, Team Sky
Credits
Henrik Orre, Team Sky.
Photo: Patrik Engström
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Tour de France-bespiser anbefaler madhuse i Norge

Team Skys chefkok under Tour de France deler her sine favoritsteder at spise i hjemlandet Norge.

Cyling chef’s top 5 restaurants

”Norsk mad er i verdensklasse”, siger kokken Henrik Orre, der kombinerer sin passion for cykelsport og mad ved at kokkerere for de professionelle cykelryttere i Tour de France. Han voksede op med professionel cykling i en familie, der har haft deltagere både på det norske cykellandshold og til OL. Hans foretrukne restauranter i hjemlandet Norge benytter sig alle af nøje udvalgte råvarer fra lokalområdet og har en enkel og hjemlig atmosfære.

Konceptet er løst baseret på den norske husmandskost-tradition – det nordiske svar på det italienske cucina povera (de fattiges køkken). Her løftes maden op på gourmetniveau via et frisk og prismæssigt overkommeligt menukort.

Adresse: Waldemar Thranes gate 10A, 0171 Oslo


Hver morgen samles kokkene på Brygga 11 hos naboen, fiskemarkedet, for at håndplukke dagens bedste fangst. Fordelene ved at drive restaurant på byens havnefront er soleklare, og den prisvindende chefkok Geir Skeie ved om nogen, hvordan alt det gode fra havet omkring Norge skal tilberedes.

Adresse: Brygga 11, 3210 Sandefjord

Ren afslapning: Menuen består af små serveringer, der kan mixes i henhold til humør. Matbaren drager fordel af at være den Michelinstjernede restaurant Reenas afslappede lillebror. Stavanger har skabt en ny tradition for at have gode spisesteder, ikke mindst på grund af den lette adgang til friskfangede fisk og det velhavende klientel fra olieindustrien.

Adresse: Breitorget 6, 4006 Stavanger


Bakeriet, Lom
Credits
Bakeriet, Lom.
Photo: Tina Stafrèn/Visitnorway.com

Credits
Bakeriet, Lom.
Photo: Tina Stafrèn/Visitnorway.com

Bakeriet, Lom

På din vandretur i fjeldene vil du være taknemmelig over at opdage dette bageri af højeste kvalitet, drevet af kokken og bageren Morten Schakenda. Fjeldlandsbyen Lom har allerede meget at byde på når det kommer til god mad baseret på lokale råvarer – en trend, der blev igangsat af kokken Arne Brimi, der har skabt adskillige restaurantkoncepter her. Duften af friskbagt brød fra Bakeriets åbne døre fuldender oplevelsen.

Adresse: Prestfossen, 2686 Lom


Bocuse d´Or-vinderen fra 2015, Ørjan Johanessen, styrer køkkenet på hotellet, der drives af hans forældre. Den over 300 år gamle bygning lige syd for Bergen blev oprindeligt benyttet som sovested for de gamle konger. Landsbyen Bekkjarvik, med dens små 500 indbyggere, har også dens egen gourmetburgerbar, Smakeriet, ligeledes skabt og drevet af Ørjan Johanessen.

Adresse: 5397 Bekkjarvik

Smag dig vej gennem Norge

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad