Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Top 6 børnevenlige eventyr i det fri

Naturoplevelser for hele familien
Den norske forfatter Anders Baumberger opfordrer alle familier til at komme og udforske Norges enorme muligheder for varierede udendørsoplevelser. Disse seks tips er specielt velegnede til børnefamilier.
Buskerud
Buskerud.
Photo: CH/visitnorway.com

  Der ligger mange naturskatte og venter på at blive oplevet i hele Norge, også for familier der allerede har været i Norge mange gange.

  "Ofte opfordres forældre til at gøre deres børn interesserede i friluftslivet på en enkel måde, som for eksempel ved at slå et telt op i haven for at de kan føle sig som en del af naturen. Denne fremgangsmåde virker sikkert for nogle, men det er ikke nok for vores familie. Vi lader gerne vores børn skubbe nogle 'rigtige' grænser - på fjeldet, i skoven, på vandet - uden at det behøver at være ekstremt," siger Anders Baumberger.

  Denne alternative tilgang blev Baumbergers udgangspunkt for at skrive en bog, 'Turboka', der beskriver, hvordan hele familien kan være ude i naturen på nye måder.  Baumberger er overbevist om, at børn elsker udfordringer og at de kan klare mere end voksne tror. Ved at vise børn tillid kan de overvinde det meste.

  "Hav tillid til dine børn og de vil vise dig, at det at have små børn - eller større børn - ikke behøver at være en lænke om benet hvis familien vil på eventyr," siger han.

  Baumberger har udvalgt seks udfordringer, der vil fange både småbørn, teenagere og voksne på udkig efter aktive oplevelser i den norske natur i løbet af ferien eller weekenden. Det er bare om at komme af sted og skabe nogle gode udendørs minder, uanset om det er i skoven, ved fjorden eller på fjeldet.

  Top 6 børnevenlige natureventyr

 • 1. Hyttetur - over 1.000 hytter at vælge mellem

 • Over hele Norge ligger der masser af hyggelige og praktiske hytter, lige midt i naturen. Den norske turistforening (DNT) driver over 500 af slagsen, beliggende mellem 0 og 2.068 meter over havets overflade. Det er både let og billigt at blive medlem af DNT.

  Du kan også finde og leje hytter på ut.no, kystled.no og inatur.no.

  Storkvebu, Oppland
  Storkvebu, Oppland.
  Photo: Anders Gjengedal - Visitnorway.com

 • 2. Sommer og vinter på samme dag

 • Få lande i verden har så korte afstande mellem gletsjere og strande som Norge. Om sommeren kan du mange steder stå på ski om formiddagen og bade i fjorden om eftermiddagen. Mange af os længes ikke efter sne og vinter så snart sommeren har meldt sin ankomst, men en hurtig tur på ski er aldrig noget at kimse ad. 

  Prøv sommerski på Folgefonna Sommerskisenter, Juvbreen ved Galdhøpiggen eller Stryn Sommerskisenter, og afslut dagen rundt om et lejrbål i den grønne skov nede i dalen. Du kan også tage på årets sidste skitur på Sognefjellet og tage aftenbadet i Sognefjorden.

 • 3. Midnatssol og nordlys

 • Folk valfarter til Norge for at opleve disse to naturfænomener på den nordnorske himmel i henholdsvis sommer- og vinterhalvåret. I Bodø kan du vandre op til Keiservarden og nyde udsigten over byen og den smukke ø Landegode. På gode dage kan du se helt til Lofoten.

  I Tromsø er en tur op til Storsteinen med kabelbane en sikker vinder.

 • 4. Brandtårne - 360 graders udsigt midt i granskoven

 • Vidste du, at der er flere end 50 udsigtstårne mellem Kristiansand mod syd og Trondheim midt i Norge? De fleste af dem tjente tidligere som brandtårne for folk der sad brandvagt.

  Udsigten er derfor upåklagelig, også i de tykkeste granskove i de fladeste dele af Norge.

  Kjerringhøgda, Østmarka
  Kjerringhøgda, Østmarka.
  Photo: Anders Baumberger

 • 5. Gletsjervandring

 • Gletsjere er smukke på afstand, men endnu mere spændende helt tæt på. Du behøver hverken erfaring eller udstyr for at få en oplevelse for livet.

  Du kan vandre på alle de største gletsjere (eller ’breer’, som de kaldes) i det sydlige Norge, men kun i selskab med en guide. Her er to af Anders Baumbergers favoritter:

 • 6. Via ferrata - få et adrenalinkick

 • Tag familieturen til nye højder. I behøver ikke være gode klatrere eller have eget klatreudstyr for at få hundredvis af vertikale og luftige højdemeter under fødderne.

  Færdigboltede ruter, alt det nødvendige udstyr og en erfaren guide sørger for, at selv de stejleste fjelde kan overvindes af de fleste, der ikke lider af højdeskræk. Anders Baumberger anbefaler:

  7 tips før familieturen

  1. Lad børnene være med til at bestemme rejsemålet. Et spektakulært rejsemål vil skabe begejstring - kun fantasien sætter grænser. Forberedelsen skal være sjov.

  2. Pak alting i god tid, og lad børnene deltage i pakningen. Så bliver turen mindre stresset.

  3. Vær ambitiøse, men lad målet være realistisk. Først ydelse, så nydelse.

  4. Det kan være svært at skære ned på vægten af bagage, men spar ikke på komfort og hygge under pakningen. Lad børnene tage sovedyr og legetøj med, og vær klar til at bære det undervejs om nødvendigt.

  5. Ved at vælge transportmidler som for eksempel kano, cykel med vogn eller slæde kan børnene nyde meget af turen som passagerer.

  6. Tag af sted med andre familier. Har børnene nogle at lege med, glemmer de ofte at beklage sig.

  7. Vælg også turen, så den er interessant for de voksne. Eventyr er ikke bare for børn.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen