Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark.
Photo: Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En sommer fyldt med sjov

Sommerferien er som skabt til sjov, og heldigvis er der ikke langt fra Danmark til mange af de sjoveste familieoplevelser i Norge. Find inspiration til din næste ferie med børn i vores broderland.

Krokodilleland i Bjørneparken

Som om bjørne, elge og losser ikke skulle være nok – nu kan du også se Norges største samling af krokodiller i Bjørneparken. Her kan du, hvis du tør, komme helt tæt på de 30 krokodiller, slanger, skildpadder og andre eksotiske dyrearter. Lær mere om de fascinerende dyr, der har levet på jorden siden dinosaurerne herskede, og prøv at fodre en sulten krokodille.

Beliggenhed:
Bjørneparken ligger i Flå, omkring halvanden times kørsel nordvest fra Oslo.

 


En rejse gennem spændende farvande

Norges største forlystelsespark, TusenFryd, lokker med timevis af sjov for både store og små adrenalinjægere. 'Ragnarok' er en halv kilometer lang og spændende sørejse med vandfald, malstrømme og andre overraskelser undervejs. Forlystelsen består af 1,3 millioner liter vand, og to store pumper flytter hver 2.200 liter vand i sekundet – dette er utvivlsomt en af de sejeste vandforlystelser i landet.

Beliggenhed:
TusenFryd ligger i Follo, cirka 20 kilometer sydøst for Oslo.

 


Luftens helte

I Valldal Aktivitetspark kan familien udfordre de i alt 1.150 meter klatrestier, som er monteret oppe i træerne og på stolper. Stierne findes i fire forskellige sværhedsgrader, og i 2016 åbnede en spritny og luftig sti for alle, der er over 140 centimeter høje. Parken har også en ny øvesti, samt nyt legetøj for de mindste i aktivitetsområdet Trolltunet.

Beliggenhed:
Valldal Aktivitetspark ligger otte kilometer fra Valldal centrum i retning mod Trollstigen i Fjord Norge, ikke langt fra Ålesund.

Zipline i Polar Park

Polar Park er verdens nordligste dyrepark, og her kan du se ulve, brune bjørne, losser og andre arktiske dyr. Parken er specialiseret i dyr fra de nordligste skove og den træløse tundra. Du kan også give dig i kast med 'Over elven', en 90 meter lang zipline over floden Salangselva.

Beliggenhed:
Polar Park ligger i Salangsdalen i Bardu Kommune, 184 kilometer syd for Tromsø i Nord-Norge.

 


Himmelsk morskab i Romskipet Aurora

I rumskibet Aurora kan du blandt andet studere nordlyset og tage på rumfærd halvvejs op til månen. Her kan du se og selv prøve fascinerende eksperimenter med fokus på teknologi, verdensrummet og fysik. For eksempel kan du programmere din egen Marsbil i ”Rover Challenge”, teste hvordan gletsjere og elve har formet Jordens landskaber i den digitale sandkasse, samt affyre din hjemmelavede papirraket i stedets raketrør.

Beliggenhed:
Romskipet Aurora er tilknyttet virksomheden Andøya Space Center på Vesterålen i Nord-Norge.


En anderledes kælkebakke

I Foldvik Familiepark kan du se og prøve over 50 forskellige ting. Her er fokus på sjov på landet, med nærkontakt til søde dyr og mange udendørs aktiviteter. Prøv for eksempel 'Akebakken' – en slags kælkebakke på fjeldet, hvor man suser ned i store baderinge, men helt uden brug af vand!

Beliggenhed:
Foldvik Familiepark ligger ved Stavern, cirka 10 kilometer fra Larvik i det sydlige Norge.

 


Højthængende sjov

I en af Norges største klatreparker, Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark, venter ikke mindre end 224 elementer fordelt på 11 klatreløjper på at blive udfordret. Parken har også et 26 meter høj tårn, for alle der tør vove sig op i det…

Beliggenhed:
Høyt og Lavt Sørum Aktivitetspark ligger en halv times kørsel nord for Oslo.

 

Norges første eventyrgolf

Slå et slag for familieferien i Ål. Eventyrgolf har været et stort hit rundt om i Europa, og i Ål i Hallingdal er de med på bølgen. En ny 12 hullers golfbane åbnede i 2016 og indeholder elementer og installationer med inspiration fra Ål og Hallingdal, og er helt klart en sjov og anderledes sommeraktivitet, der kan udføres af hele familien.

Beliggenhed:
Eventyrgolf er en del af Hallingdal Feriepark i Ål i Hallingdal.

 


Vær viking for en dag

Ifølge skriftlige kilder regerede selveste Harald Hårfager fra Avaldsnes. I aktivitetsoplægget 'Viking for en dag' kan du klæde dig ud som viking og opleve livet som det var i vikingetiden. Hvad spiste vikingerne, og hvordan boede de? Hvordan var det at være barn i vikingetiden – hvad legede de med, og hvordan blev de store og stærke nok til at bære de tunge sværd og skjolde?

Beliggenhed:
Du kan lege viking for en dag i Avaldsnes på Karmøy umiddelbart syd for Haugesund i Fjord Norge. 

 


Norges første elgstald

I Langedrag Naturpark venter et spændende dyreliv samt muligheden for at møde rensdyr, ulve, losser og moskusokser, og siden 2016 har du også kunnet kigge nærmere på elgene i Norges første elgstald. Stalden er en flot ramme om Langedrags daglige arbejde med at skabe et godt fællesskab mellem mennesket og elgen. Hør mere om skovens konge og vær med til at fodre dette flotte dyr.

Beliggenhed:
Langedrag Naturpark ligger lige syd for Tunhovd nær Geilo i Buskerud, omkring 3 timers kørsel nordvest for Oslo.

 

Et dyk ned i Saudas minehistorie

I sammenhæng med National Turistvej Ryfylke har den verdenskendte arkitekt Peter Zumthor fra Schweiz tegnet anlægget i Allmannajuvet ved de nedlagte zinkminer i Sauda. Anlægget har også et museum, der formidler minehistorien, samt en café.

Beliggenhed:
Allmannajuvet ligger i Sauda i Ryfylke, nær Stavanger i Fjord Norge.


Det fantastiske træ

Vidste du, at fotosyntese er grundlaget for al liv? På udstillingen 'Det fantastiske treet' på Norsk Skogmuseum kan du høre historien om, hvordan træet bliver til. For at vise hvor spektakulær fotosyntesen er, er der blevet lavet en ni meter lang akrylvæg, som viser snittet af et blad. Midt i udstillingen står en 7,5 meter høj træskulptur lavet af 10 kilometer aluminiumsrør – selveste det fantastiske træ.

Beliggenhed:
Norsk Skogmuseum ligger i Elverum, omkring to timers kørsel nordøst for Oslo.

 


Nyt fra gården i Rømskog

På Nord Trandem Gård i Rømskog kan du møde får, ponyer og heste, samt de to lamaer Tiril og Lisa. Du finder også en ny gårdbutik og en café. Gården er optaget af mad, noget som afspejles i den egenproducerede honning, gulerodsmarmelade og tyttebærsirup, som du blandt meget andet kan sætte tænderne i her.

Beliggenhed:
Nord Trandem Gård ligger i Rømskog, tæt på grænsen til Sverige umiddelbart øst for Oslo.


Oplev Norge cooleste aktivitetsrum

Atlanterhavsparken i Ålesund er Nordeuropas største saltvandsakvarium og et udstillingsvindue for livet langs den norske kyst og i Atlanterhavet. Tag en tur i 'Norges cooleste aktivitetsrum', hvor du kan røre og holde ved mange af havets spændende dyr – søstjerner, krebs, søpindsvin og mange flere. Prøv at fange en krabbe, eller vær med til at fodre sæler og pingviner.

Beliggenhed:
Atlanterhavsparken ligger i Tueneset, bare tre kilometer fra Ålesund centrum.

Click to activate
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad