Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Hurtigruten Hurtigruten
Credits
Hurtigruten.
Photo: Laurent Patin
Campaign
Partner

Verdens smukkeste sørejse – uanset årstid

Hver årstid har sin charme: Nordlyset om vinteren, kystens opvågning om foråret, midnatssolen om sommeren og de smukke farver om efteråret. Norgeskysten er verdenskendt for den smukke natur, og på en rundrejse med Hurtigruten vil du opleve steder som tager vejret fra dig, uanset årstid.

Vinter – jagten på nordlyset

Den bedste årstid at udforske det nordligste Norge er muligvis om vinteren. Solen står lavt i horisonten, og nord for polarcirkelen forsvinder den fuldstændigt i ugevis. Jagten på nordlyset er en stor del af rejseoplevelsen om vinteren. Rejser du med Hurtigturen er du langt væk fra byernes elektriske lys - og da har du de bedste muligheder for at opleve det magiske nordlys.

Du kan også deltage på en spændende vinterudflugt på land, såsom besøg på en vildmarkscamping eller til Kirkenes Snehotel - eller en tur på snecooter eller i hundeslæde.

Forår – den arktiske opvågning

Efter en lang og mørk vinter kommer varmen tilbage om foråret. Solen kommer højere og højere på himlen dag for dag, og den arbejder intenst for at optø det frosne landskab. På en forårsrejse med Hurtigruten kan du opleve tre årstider på én rejse, fra sommervarme i Bergen til vinter i Kirkenes. Fra midten af april sejler Hurtigruten fra Geiranger til Ålesund, og du kan på denne strækning opleve det bedste af de norske fjorde, vandfaldene "De syv søstre" og Ørnesvingens panoramaudsigt.

Tag med på en eller flere af de begivenhedsrige forårsudflugter, for eksempel en tur i RIB-båd til fugleøen Runde, kajakpadling i Tromsø, en udflugt til naturreservatet Gjesværtappan, fuglekiggeri i Varanger eller en havørnesafari i Raftsundet. Du kan også vælge at slappe af på dækket, mens forårssolen luner og naturen glider forbi. Når foråret vækker kysten til live, er der mange muligheder med Hurtigruten.

Sommer – midnatssolen og de lyse nætter

Sommerens evige dagslys giver energi til flora og fauna langs kysten. I de lyse sommermåneder springer blomsterne ud, elvene er stopfyldte med fisk, og de store vandfald bruser mod havet med enorm fart. Nyd den spektakulære midnatssol nord for polarcirkelen.

Dagslys døgnet rundt giver ekstra energi til dyr og planter - og det vil sandsynligvis smitte af på dig også. Brug den ekstra energi på at opleve Hurtigrutens eksklusive sommerudflugter og aktiviteter. Du kan for eksempel deltage på panoramaturen til Geiranger og Trollstigen, tage på eventyr på gletsjeren Svartisen, komme med på havørnesafari i Lofoten eller udforske de UNESCO-beskyttede Vega-øer.

Efterår – gyldne farver

Når sommeren forsvinder for at blive afløst af efteråret, skifter landskabet ligeledes karakter. Den skarpe, klare efterårsluft langs kysten forstærker farverne af rødt, gult og orange, som fylder fjeldene og skoven.

Efteråret er en rolig tid om bord på Hurtigruten, og du får tid til at nyde farverne, den friske luft og det smukke landskab. Om bord Hurtigruten er der flere aktiviteter, og efterårsudflugterne på land tager dig tæt på kulturlivet, de gamle traditioner og lokalbefolkningen langs kysten. I Hjørundfjorden kan du se steder som har fascineret besøgende i århundreder, du kan også lære mere om den arktiske natur og samerne.

Se mere af Norge med Hurtigruten

Bliv betaget af det arktiske Norge med Hurtigruten

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages