Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Tromsø Tromsø
Credits
Tromsø.
Photo: Bård Løken / www.nordnorge.com / Tromsø
Campaign
Partner

Så til søs

Nordmændene har altid været et søfarende folkefærd – ikke bare fordi de er tæt på havet, men fordi det var en nødvendighed. I dag er der tunneller eller broer til at forbinde de mange øer med hinanden og fastlandet, men for ikke lang tid siden var der mange steder du ikke kunne besøge, med mindre du havde en båd.

Bilfærger spiller stadig en stor rolle i Vest-Norge og Nord-Norge, hvor fjordene skærer sig dybt ind i landet. Her er der ofte umuligt – eller i bedste fald ubelejligt – at rejse langs kysten uden at skulle finde et sted at krydse de mange fjorde.

Hurtigruten, skibsruten der følger kysten og anløber 30 havne undervejs på dens rejse fra Bergen i syd til Kirkenes i nord, spillede ligeledes en stor rolle i gamle dage. I dag er det dog mere en afslappende rejseform end en absolut nødvendighed.

Det er værd at huske på, at langt fra alle passagerbåde i Norge medtager biler. I mange byer er der små passagerfærger, fra den lille ”Beffen” i Bergen og ”Sundbåten” i Kristiansund, til færgerne der forbinder Oslo med øerne i Oslofjorden.

Ikke at forglemme Lofoten-øerne, hvor mange både og færger er den geografiske lim, der binder de mange øer sammen. Langs kysten sejler ekspresbåde og lukker de huller, hvor togene ikke kan komme frem. Fra Stavanger via Bergen til de mange samfund i Sognefjorden sejler katamaranbåde hurtigt og effektivt fra det ene sted til det andet. Det samme er tilfældet for mange små landsbyer ved fjordene, hvor man traditionelt kun kunne komme til med robåd.

Se selv

Flere måder at rejse i Norge

×

Sponsoreret

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad