Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Norway Now
This social element is not currently supported on the China site. This warning will not show on the front end.
Search
Hellesylt Hellesylt
Credits
Hellesylt.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB - Vistinorway.com
Campaign
Partner

Fuld fart ned ad fjeldet

Er du på udkig efter udfordrende stigninger op ad de norske fjelde, eller foretrækker du en hyggelig cykeltur mellem maleriske kystbyer? Det varierede landskab i Norge sørger for at du altid kan finde en passende udfordring med jernhesten.

Lad os sige det som det er - på landkortet ligner Norge ikke et indlysende sted at henlægge sin cykelferie, med mindre man er i mere end gennemsnitlig god form. Fjeldene er høje, nogle af nedkørslerne er stejle og terrænet kan være barskt.

Men en glimrende infrastruktur gør faktisk Norge til et oplagt cykelland, selv for de uerfarne sofacyklister blandt os.  

Det lyder lidt som en kliché, at der på plakaten står ”hvis vejene ikke tager pusten fra dig, så gør landskabet”. Kør for eksempel uden om fjeldene på Kystriksveien, der tager dig forbi stejle fjelde, middelalderkirker, sandstrande og tusindvis af øer.

Du kan også cykle en tur i midnatssolen forbi fugleklipper og små kystsamfund på Lofoten eller Vesterålen.

En anden rute er Rallarvegen, der med sine stejle passager og vilde vandfald er blevet udråbt som Norges flotteste cykelrute af magasinet ”Travel and Vacation”.

Vil du ikke spendere time efter time på at finde den bedste rute, kan du prøve kræfter med en eller flere af de ti nationale cykelruter, der er spredt over hele landet. Disse ruter er lagt så de forbinder de større byer på veje uden meget biltrafik.

Ligesom mange andre steder i verden står der også miljø og klimaforandring højt på den politiske dagsorden i Norge, og du er sikret uanede mængder goodwill fra de lokale hvis du ankommer til deres fjeldlandsby på en cykel i stedet for i et motorkøretøj. Som en ekstra bonus kan du med cykel komme endnu tættere på naturen, de lokale traditioner og de mange skjulte naturperler end du ville kunne i en bil.

Planlæg din næste cykelferie til Norge.

Telemark
Telemarkskanalen
Kåre Pedersen
Road cycling along the Atlantic Road
Atlanterhavsveien
Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Hemsedal Bike Park
Hemsedal
Hemsedal.com/Steffen Gulbrandsen
Cycling in Hamnøya, Lofoten
Hamnøya, Lofoten
CH - Visitnorway.com
Ad

Syklist Velkommen gør det lettere end let

At du som cykelrytter er mere end velkommen de fleste steder er der formentligt ingen tvivl om. Syklist Velkommen er en særlig ordning der sikrer netop dette.

Ordningen eksisterer i mange europæiske lande, herunder også Norge, hvor udvalgte rejsemål, overnatningssteder og turoperatører har forpligtet sig selv til at være gode værter for cyklister.

De vil give dig et sikkert sted at parkere cyklen, stille reparationssæt til rådighed, informere og rådgive om cykelruterne i området, og meget mere.

Læs mere: cyclingnorway.no

Cykelture ad de mest spektakulære ruter

Få lyst til Rallarvegen

Rallarvegen er den mest populære cykelrute i Norge, med start 1.000 meter over havets overflade før turen går hele vejen ned til fjorden. Ruten er opkaldt efter "rallerne" - dem, der byggede Bergensbanen i starten af det forrige århundrede.

Efterlad det, som du fandt det

Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne

I Norge er det holdningen, at bæredygtighed er alles ansvar. Ophold i og brug af naturen i fritiden er nordmændenes yndlingstidsfordriv, og det afspejler sig i holdningen om at bevare og benytte ødemarken rigtigt.

Uanset om det drejer sig om vandring på fjeldet eller cykling i skoven, prøver nordmændene altid at efterlade så få spor som muligt. Efterlad det, som du selv gerne vil finde det, lyder mantraet – og det gælder, uanset om du er gæst i naturen eller i den lille fiskerlandsby.

Det handler om livskvalitet, ikke bare nu, men langt tid fremover. Der handler om at anerkende, at alle er lige vigtige, og at gøre det til en del af hverdagen. Det er ikke let, og det er ikke hurtigt. Men det er det hele værd.

Husk at tage en pause for at smage på Norge undervejs

Find din næste cykelferie

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad